Şaraptan Anlayan Varmı?
-
bizzat yapmisligim ve yaptigimi icmisligim var sole anlatayim..
once uzumler toplaniyor curuk saglam fark etmez hepsi ayniyere gidiyo.. bunlari once sapindan ayiriyosun buyukce bi tahta ficiya atiyosun sonra bunlari eziyosun suyunu cikariyosun yani daha sonra bu suyu suzup baska bi ficiya dolduruyosun 2-3 ay bekletiyosun kendi kendine sarap oluyor zaten sonra doldur doldur ic :d super oluyo
-
babacan açk kapıyı geliyorum:D
-
eski şaraplarınız yenisiyle değiştirilir.... :))
-
en kotu curuk uzumler toplaniyor.iice eziliyor suyu cikana kadar.sonra da bir siseye konup,karanlik bir ortamda hic ellemeden,-titretmeden bile- bikac yil bekletiliyor diye biliyorum.yillanmis sarap diye de adi cikmistir bu meretin
simdilerde katalizor felan kullanip sarabi cabucak yapiyolarmis.bildiklerim bu kadar.hic icmedim ayiptir solemesi :)