Satılık Hakiki Çam Balı
-
GoQaN bunu yazdıilteris bunu yazdı
10 kişi toplanın 2 şer kilo alınsın yardım amaçlı da 3-5 fazla olsun ki maksat darda olanın işi görülsün.
Katılıyorum ..
@Baturay_Turkmen organize edersen hem ihtiyacı olanın işi görülsün hem de herkese yük olmasın ..
Hocam bu arkadaş marmaris bayır köyünde çiftlik koyunda yaşıyor. Orada bir restoran da çalışıyordu. Bu balı da ona ayırmış oradan da kavga edip çıktı bal kaldı haliyle. Bu adam marmarise gidip de bir suru yere kargo yapamaz o sebeple toplu satıyor. marmarise bir saat mesafede bakir bir yer ikide bir gidip kargo yapması cok zor. Ayrica bölerse fiyati 25 e ceker. Bu teneke kolay satılsın diye ucuz..
-
Eğer kiloya bölünürse bende alıp deneyebilirim
-
logas bunu yazdıBaturay_Turkmen bunu yazdı
Hocalar Marmarisli arıcılık yapan bir kardeşim bab satıyor bir teneke. İki üç aydır işsiz oldugu için kendine ayırdığı balı satışa çıkarttı, eğer isteyen olursa diye bana haber etti, bende başka yere ilan vermektense burayı Uygun gördüm. Çünkü arkadasa güveniyorum burdan bir bir müride gitsin kaliteli bir ürün. Eğer isteyen olursa tenekesi kargo dahil 450 tl. (Teneke de 26-27 kg bal var.)
Çam balı ülkemizde sadece bu yörede oluyor bilginize..
https://www.faydalari.com/cam-balinin-faydalari-nelerdir/
Sivas'ta da oluyor cam balı ama pek uğraşan yok
sivasta Çam mı var hacı Varsa ben niye hiç görmedim :)
-
Baturay_Turkmen bunu yazdı
Hocalar Marmarisli arıcılık yapan bir kardeşim bab satıyor bir teneke. İki üç aydır işsiz oldugu için kendine ayırdığı balı satışa çıkarttı, eğer isteyen olursa diye bana haber etti, bende başka yere ilan vermektense burayı Uygun gördüm. Çünkü arkadasa güveniyorum burdan bir bir müride gitsin kaliteli bir ürün. Eğer isteyen olursa tenekesi kargo dahil 450 tl. (Teneke de 26-27 kg bal var.)
hocam ben bi kaç arkadaşa sorup sana özelden yazayım 25 kg bana çok gelirde
NighT_JudGe tarafından 03/Ağu/18 14:34 tarihinde düzenlenmiştir -
reyiz bölsene şunu kilolara ya (: 5 kg 5kg alalım :D
bu arada çam balı astım bronşit vs çok iyi geliyor. balın hasıdır bence (:
-
çam balını herkes yiyemez boğazda bi yanma yapar biraz değişiktir ben yemem mesela akçakocada var bu çam balı üreticiden aldım yiyemedim ama dayım egede çiçek balı tam yemelik sabah kahvaltıda çam balını kışın böyle boğaz ağrılarında şifa niyetine bi kaşık günde yiyilir fazlası beni bozar alacak olanda bunu bilerek alsın bu nasıl bal acı bu bilmem ne demesin
xxjokerxx tarafından 03/Ağu/18 14:49 tarihinde düzenlenmiştir -
Baturay_Turkmen bunu yazdıBaturay_Turkmen bunu yazdılogas bunu yazdıBaturay_Turkmen bunu yazdı
Olması mümkün degil hocam.
Mümkün degil çünkü çam balı Arı'nın direkt olarak çamdan aldigi bir bal değil. Burada toprakta olan Basra diye bir böcek var o yazın en sıcak döneminde çıkar ve çam dan öz emer. Sonra da arkasından bir su salgılar. Arı gelip o suyu emer ve bal yapar.
Bu böcek sadece burada var çünkü topragin donduğu yerde ölüyor. Marmaris ve Köyceğiz de toprak donmuyor..
Ek olarak: böyle bir salgı başka bir karışımı kabul etmediği için de katkı yapamıyorlar. Çam balı şekerlenmiyor çünkü :)
yanlış biliyormuşum demekki bu arada sivasta çam mı var diye soran mürid baya var hocam
-
logas bunu yazdıBaturay_Turkmen bunu yazdıBaturay_Turkmen bunu yazdılogas bunu yazdıBaturay_Turkmen bunu yazdı
Olması mümkün degil hocam.
Mümkün degil çünkü çam balı Arı'nın direkt olarak çamdan aldigi bir bal değil. Burada toprakta olan Basra diye bir böcek var o yazın en sıcak döneminde çıkar ve çam dan öz emer. Sonra da arkasından bir su salgılar. Arı gelip o suyu emer ve bal yapar.
Bu böcek sadece burada var çünkü topragin donduğu yerde ölüyor. Marmaris ve Köyceğiz de toprak donmuyor..
Ek olarak: böyle bir salgı başka bir karışımı kabul etmediği için de katkı yapamıyorlar. Çam balı şekerlenmiyor çünkü :)
yanlış biliyormuşum demekki bu arada sivasta çam mı var diye soran mürid baya var hocam
kiloluga bölünürse alırım... benide not alın
-
Kuzenim Muğla'da bal isi yapiyor, senelerdir çam bali yerim-cam balindan anlarim.Orjinal degilse geri yollarim. Kefilim katkisiz diyosan yolla gelsin, yazan muridlerede kiloluk satarim.
Tamam diyorsan pm atarsin hocam, forumda benden yeni oldugun icin once urun sonra para seklinde yaparim, senelerdirde burda bu sekilde calisip sikinti yasamadim.
-
Hocam iyi satışlar,banada 25 kilo fazla gelir fakat bölünürse 2 kg bende alırım.Tamamını almak içinde arkadaş grubuna bir sorayım belki aramızda böleriz