Satılık Vatan
-
abi biz büyük bi ülkeyiz
o kadar satıldı
soyuldu
ekonomik krizler
bölücüler
hala ayaktayız
dogru düzgün yöneticilerimiz oslaydı şu an belki dünyayı biz yönetiyoduk
-
chp dindarlıgı kullandı derken akp nın oynadıgı oyun uzeınde demeye calısmıtım ama net cumle kuramısısım... sonucta 2 sıde bızım temel dayanaklarımızı kullnarak sıyaset yaptıgını goz onunde bulun durark araklarınfark olmadıgını gorduk dogrumu? Ekonmiye gelince bir olkede cari acık genel olarak 4,5-5 arasında ıse krız cıkar ama turkıyede 6-6,5larda gezıyor va hala krız cıkmadı cunku ekonomiz ne yazıkkı sıcak paray dayandırıldı yanı dıstan kurmalı ekonomı halıne getırıldı yan dıs devletler ıstedıklerı zaman ulkemızde krız olurkı senın yazındad dedıgın yatırım olayına gelıyor dıstan yatırımın fazlsının zaraları! Sıcak paraya az oncede degındım ama sıcak para buyuk cogunlunugun ne yazıkkı got korkuları yuzunden tvlerde cıktıgı gıbı yaztık altı paralar olamdıgı asıkar bızım yesıl sermaya olarak adlandırdığımız para. ve bu para akp hukumetı bastan cekılınce ulkemızın dısına cıkacak para ve bu paranın dısarı cıkması ekonmık krızdırkı akp den sonra gelıcek hukumetın anlına kara leke olacaktır! buda akpnın koltukmu yoksa ulke sevdasındamı oldugunu gosterır.telekoma gelınce madem sahsen ıcerıden bır bılgı aldın lutfen sununda bılgını al telekomun zarar gosterdıgı sene yaptıklarını ve neden zara ettıklerını. İstersen ben söyleye bilirim telekom o sene yatırım yaptı gelecege yönelik bu senlerde kar durumna gecıp zaraı fazlasıyla cıkartacaktı ama nezyıkkı satıldı. Hemde kimelere dersınız araplara sımdı arapları bıraz kurcalarsak atından kımlerın adları cıkar kımbılır. Ayrıca araplarda cok slaktı zarar eden bır fırma ıcın dunyanın parasını verdı ve hala 1 cıvı bıle cakmadan kar edıyorlar :) sence neden ve kımlere satıldı lutfen dıkkatlı arastır merak ederesn . Evet bencede hiç bir siyasetci temiz degıl ancak hiç birisi kendi çıkarları ugrunda 11 askerının kafasına cuval gecırtıp ulke onurunu ayaklar atına aldırmamısıtır. Bunu nereden cıkarttın dersen cuval olayı 4/07/2003 kola turkanın mıllıyetcılık duygularını kullanılara baslatılmıs olan kampanyası 07/07/2003 kola turkanın ana malzeme sağlayıcısı RCCola abd nın en eskı kola uretıcılerınden. Diyeceksınkı erdoğanın ulker ıle bır ılıskısı yok ! :) ulker ana dagıtcısı erdogandı ama artı degıl evet cunku su anda butun hıssler oglunun uzerıne sağ cebınden alıp sol cebıne koydu! ulker o senın karını 2 katı acıkladı bunların hepsı tesaduf du dımı :) isteyen ınanır ısteyen ınanmaz bu sadece ufak bır orenektı. Netıcede hıc bır partını hıc bırınden farkı ne yazıkkı yok o yuzden lutfen bana partı yada sağ veya sol veya su partı bu partı savunmasında bulunma rıcam o guzel bılgılerımı ulke ıcın kullalaım bura
-
valla harbiden tebrik ederim sizi sağ sol olayını güzel anlatmışsınız.iptall 007 , sonuna kadar yanındayım.dünün orak çekiç bayrağını taşıyanlar ve lenin resimlerini ellerinde taşıyanlar marx ın kitaplarını hıfzedenler bugün ellerinde Türk bayrağı ve rozetlerinde ve söylemlerinde Atatürk ü eksik etmemektedeler.yav ne oldu bu adamlara asıl rejim düşmanı olan adamlara ne oldu? gerçekten olumlu gelişmeler var yani....yada başörtüsünde binbir hengame arayanlar acaba hala gönüllerinde orak çekiçimi muhafaza ediyor?( oda kapitalist oldu )).şu bozgunculuğu bırakalım Allah aşkına.ne kadar çabuk unuttunuz soyguncu hırsızları? demirel 30 yıl küsur bu meleketin başında sülalesini zengin etti be.dostları bile zengin oldu gitti...70 yıldır enflasyon düşüreceğiz yok kemer sıkma ,yok şubu filan diye yıllarca uyutmadılarmı? ne oldu şimdi enflasyon düştü.ekonomik büyüme ilk defa nihayetinde gerçekleşmeye başladı.neticeye bakın kardeşim neticeye.onların 80 yıl hayal edemediklerini akparti güncel olaylara dönüştürdü geçti bahsini bile etmiyor.lütfem birde iyiye iyi demesini öğrenelim.
-
untouchables ben okadar yazı yazdım ama ne yazıkkı hıc dıkkat etmemıssın ve hala akp dıye bılıyorsun bu konudada ben senı kutluyorum...
-
Ziraat ve Halk bankası özeLLestiriLmedikce özeLLestirmenin yanındayım..
BiLdigim yerden örnek veregim Elazığ Ferrokrom yakLasık 4,5 yıL kapaLı kaLdı ve buranın isciLeri oturdukLarı yerden 2,5 miLyar maas aLdı sizce arızaLı bi durum degiL mi ? Özellestirme oLmadıkca kusura bakmayın ama 65 Lik deLikanLıLar 20 Lik ihtiyarLara is imkanı vermez emekLi oLmaz otururLar aksama kadar cay kavhe icerLer bu gün git yarın geL derLer.. Yani bu durumda su ortaya cıkıyor devLet kar edecegine zarar ediyor cünkü büyük bir getirisi oLmuyor gideri daha fazLa oluyor..
-
kimse zara eden kurumların satısına karsı degıl. ama kar eden yada ufak 1 yatırımla toparlanacak kurumlara karsı degıl. telekom neden ozellestırıldı yada tekel nıye ozellestırılıyor ve mıllı pıyango ıaderesı neden ozellestırılmeye calısıyor? kı mıllı pıyango ıdaresının karını hıcbır keueum getıremez yada yesıl aycı olmayan bır mıllet olarak tekelın getırdıgını hıc kımse karsı cıkamaz ama neden kar eden veya edebılecek kurumlar zara edıyor gosterılıp satılıyor yada kımlere peskes cekılıoyor? cunku matıklı olalım beyler zarar eden kurumu zarardena cıkatılamayacaksa kar ettırılemıycekse neden dunyanın parasını sayıp alıyorlar yada almak ıcın sırada beklıyorlar tekel ıhaleye henuz acılmadı ama mıllet nasıl kaparım dıye taklalr atıyor!
-
wolfox bunu yazdı:
-----------------------------
kimse zara eden kurumların satısına karsı degıl. ama kar eden yada ufak 1 yatırımla toparlanacak kurumlara karsı degıl. telekom neden ozellestırıldı yada tekel nıye ozellestırılıyor ve mıllı pıyango ıaderesı neden ozellestırılmeye calısıyor? kı mıllı pıyango ıdaresının karını hıcbır keueum getıremez yada yesıl aycı olmayan bır mıllet olarak tekelın getırdıgını hıc kımse karsı cıkamaz ama neden kar eden veya edebılecek kurumlar zara edıyor gosterılıp satılıyor yada kımlere peskes cekılıoyor? cunku matıklı olalım beyler zarar eden kurumu zarardena cıkatılamayacaksa kar ettırılemıycekse neden dunyanın parasını sayıp alıyorlar yada almak ıcın sırada beklıyorlar tekel ıhaleye henuz acılmadı ama mıllet nasıl kaparım dıye taklalr atıyor!
-----------------------------tekeli mekeli bilmem ama telekomun neden özelleştiğini anlatayım bak benim abim öz abim özelleşmeden önce türk telekomda çalışyıordu hatta fiber optik kablo bölümündeydi işletme dairesinde 1 kere japonya 1 kere bulgaristana gitti sadece kablo bakmak için başka bişey için deil orda kaldığı oteli ws görsen şaşarsın=) ayda en az 2 kere şehir dışına çıkıyorduki en az 4 yılzdılı otelde kalıyorlardı böyle şatafatlı yemeklerdi yok ne biliyim en lüks en kral otellerdi ayrıca eğlenceler he bide genelde uçak kullanırlardı yolculuklarda uçak olmazsa otobüsle giderlerdiki oda zaten boss firmesi olurdu kesin tabi herşey şirketten yani telekomdan yani dewletten...hep bu şekilde dewam ediyordu abimin işyerine giderdim ankaradaki gelen müdürlüğe odasında bi eleman wardı yüksek müh. adını wermiyorum adam bütün gün çift telefondan borsa oynuyordu para kaldırıyordu iş felan yapmıyordu abimmi? oda çalışmıodu ben onun pcde takılırdım o ara net yoktu ewde oda gezerdi ws sewgilisin yanına felan giderdi ayın dairede oldukları için kıssadan hisse oda çalışmazdı yemekhaneye giderdik dışardan 20 ytlye yiemeyeceğin yemeği 5-6 ytlye yerdin anlıcan özelleşmeden önce türk telekom "ahır" dı ama şimdi özelleşti bi kısım başka dewlet kurumlarına gitti bi kısım içerde kaldı sözleşmeli abim başka bi yere geçti ama abimin bi arkadaşı halen orda bi önceki yorumda demiştimya çiwi çakmadılar die bu duyumu ondan almıştım geçen onunla bi konştukta adam şikayet etti durdu anamızı ağlatıyolar ah işte neden dewlete geçmedim ws yakınıyor ama dewletteyken öylemiydi hayır... buna ben bizzat şahidim şimdi ise o abi yakınıyor saat 9 lara kadar çalıştıyorlar para çok ama anamız ağlıyor 5 dk durdurmuyolar diye sence önceki durummu iyi şimdiki durummu? sen olaya sadece kurumun kar edip etmediğine göre bakıyorsun fakat bak olay sadece karla marla alakalı değil ben ordaki adamların türk telekomdayken yaşadığı sefahatı çok iyi biliyorum şimdiki durumunda biliyorum olaya sadece kurumun karı açısında bakmak yanlız şirekt içi unsurlarıda göz önüne almak lazım merak etme onların dewlete wereceği wergi+yapılacak yatırım+satışta gelen para şu senin bahsettiğin çok büyük kar oranlarını amörti edecek hatta geçecektir yatırım yapmaz deme 19 senelik kiraladılar türk telekomu 19 sene boyunca bu alt yapıyı kullanacak değillerya...
-
Evet duyarlı gençler yine parçalamış,ama konu yerine birbirlerini parçalamış(bazıları)
Özelleştirme nedir? yenirmi içilirmi? amacı nedir ve hangi hükümet zamanında özelleştirmeler başlamıştır?
Tek tek yazmayacagım araştırın.
şunu söyleyeyim özelleştirmedeki en büyük amaç devlet soygununu önlemektir.özelleştirirsin yani satarsın ve o alan şahısın zaten inanıp güvendiği bir kadrosu vardır ve işini takip eder.ee getir bakim memurum ne gelmiş bugün demez .müdür gidip başkanla parayı paylaşıp cukka! yapamaz yani yolsuzluk neredeyse % 0 dır.şirketin malı deniz yemeyen domuz diyende olmaz,olamaz.ama devletin malı denizdir ve yemeyende domuzdur(muş)
diyorsunuzki satıyor e satacak tabi amaç bu adıda üstünde özelleştirme.
ha şu var kime satıyor? işte bu önemli ama devletin gelecegi açısından ayrım yapıp sen ermenisin yahudisin sen almansın ingilizsin diyemez dediği anda da ekonomi çöker.
mahalif partilerden diyorlarki; falan yeri tayyipin amcası oğlu almış, peşkeş çekilmiş falan filan buna gülerim ya işte bu tamamen oy çekme stratejisidir nedenmi?
özelleştirmeler ilanlar duyurularla yapılır ve en önemliside açık arttırmayla yapılır yani parayı veren düdüğü çalar.
ve konuyu açan sevgili arkadaşımada sormak istiyorum bunun satılık vatan başlığıyla ne alakası var? d.bakır ımı satıyorlar? yoksa hatay suriyeye falanmı satıldı satılan toprak değil kardeşim sadece işletmeler satılıyor ve bunlarında hepsinden kuruşu kuruşuna vergi alınıyor.
yani devlete zarar veren kurumlar bile kar ettirmeye başladı.
-
sen hic canını sıkma kardesim ilansiz ihaleleride yakaladilar ihaleye fesat karistirmalarida. satilacak olan ihalelerin hükümete yakın insanlara satilmasinida gördük. bak bakalim ülker nerden nere geldi? unakitanmidir sidik akitanmadir yumurtalariyla nazar boncugunuda takti.. daha biri sürü yerel yönetime yapilanlarda cabasi tabi nerden bileceksin ki bilmek istemezsiniz ki. isinize gelmez. olur mu öyle sey degil mi hepside mübarek adamlar öyle birsey yapmazlar. sen ilk önce birinci sayfadaki hangi hükümetin neleri sattigina bak. ondan sonra savun partini. adamlar tek basina sattiklari yerlere bak. birde digerlerin koalisyon kurarak sattiklari yerlere bak. hangisi fazla.?
sonuc olarak özellestirme tek tük yapilir. karsi degilimdir. ammavelakin hepside zarar ediyor diye satacak misin illa? koskoca Türkiye cumhuriyeti bu zararlari önleyerek yeni projeler yeni taktikler uygulayamazmiydi satmak yerine? tabi satmak daha basittir. neymis devletin kasasina giriyormus o paralar. istanbulda satilan karayollari ihalesini duymussunuz? adamlar simdi o paralari catir catir yiyorlar. götü boklu karayollari memuru bile ev sahibi oldu bu satistan. hepside haksiz kazanc. tabi biz alistik milletce ne olacak. neden herkes milletvekili olmaya calisiyor hic düsündünüz mÜ? maasi fazla diye mi? hayir.. trilyoner olmak icin. haksiz kazanc yapmak icinn....
-
İyi güzel yazmıssınız ama cennet vatanımız hakkında SATILIK itamında bari siz bulunmayın.Ayıptır,yazıktır,günahtır!