Satılık Vatan
-
yazıların avatarındaki alt yazıyla bayagı bir uyuşuyor ama bu defa gol atamadın.ihaleye fesat karıştırmanın bir cesası vardır çekmişledir eger çekmemişlersede bu senin zihniyetindeki insanların kurdugu bozuk düzenin devamıdır.daha düne kadar demokrasi diye bagırıp meclise girmeyip demokrasiye kılıç çekenleri de hatırlayın.başbakanın yakasına yapışıp demokrasi istiyorum diyen bir anlayıştan farkın yok ne yazıkki.sana şöyle düşünmeyi tavsiye ediyorum bu ülke akp zamanında ne bir kriz yaşamıştır nede bir af çıkartmıştır eger bunları anlayamıyorsan bir devlet hastanesi psikiyatri bölümüne başvurmanı temenni ederim.yazılarınızı yazarken amacınız birini altta bırakmaya çalışmaksa gerçeklerden ve ıspatlananlardan bahsederek yazınız.
-
sayfa basinda gördügün seylerle demokrasi muhabbeti yapmanin zamani gecti artik. bu ne birader daha ne satacak akp? peki kadrolasmalara ne diycen? a.q milli egitimden tut en dandik devlet kurumuna kadar hep kendi gibi adamlari almislar. daha öncekilerde memleketi soydular ama bu seferkiler afedersin a.q koydular ülkenin. baska söze ne hacet. ihale fesat karistiranlar cezalandirilmistir haaa:))) sen ne dediginin farkindamisin ihale fesat karistiranlar memur filan mi zannediyorsun sen? dokunulmazlik zirhinda babasinin ciftligi gibi kullanan milletvekilleri yeterde artar bile özellikle akp dekiler. hangi birine cevap verdin sen sorumun? siz benim sorularima asla acik ve net birsekilde cevap veremezsiniz? sana demokrasi diye yapisitigimi söyleyen kim? ilk önce halki düsünecek. ondan sonra disariyi düsüneceksin? halka karsi hicbir kolayliginiz olmadi. hepside kendilerine kolaylik sagladilar. ne ülker sorumma ne unakitan soruma nede satilan o kadar kuruma hangi birine cevap verebildin istersen bi verdigin cevaba bak. üstelik sayfa basinda verilen veriler 2005 e kadarmis yil olmus 2007 ohoooo daha üstüne birde iki senelik satislari ekle. onu sat bunu sat sonra ekonomiyi düzelttim diye gecin. halbuki halka yarari olmamis bir ekonomi boyamaciligi ile senin nezdinde düzelse ne olur düzelmese ne olur bizim icin. iktidara geldiklerinden beri onu sat bunu sat siyaseti yaptilar. kendilerinden baska kimseye yarari olmamis bir hükümetin yalakaligini sen yap ben yapamam.
-
Kahraman bunu yazdı:
-----------------------------Ziraat ve Halk bankası özeLLestiriLmedikce özeLLestirmenin yanındayım..
BiLdigim yerden örnek veregim Elazığ Ferrokrom yakLasık 4,5 yıL kapaLı kaLdı ve buranın isciLeri oturdukLarı yerden 2,5 miLyar maas aLdı sizce arızaLı bi durum degiL mi ? Özellestirme oLmadıkca kusura bakmayın ama 65 Lik deLikanLıLar 20 Lik ihtiyarLara is imkanı vermez emekLi oLmaz otururLar aksama kadar cay kavhe icerLer bu gün git yarın geL derLer.. Yani bu durumda su ortaya cıkıyor devLet kar edecegine zarar ediyor cünkü büyük bir getirisi oLmuyor gideri daha fazLa oluyor..
-----------------------------
BÜTÜN ALKIŞLARIM SANA! Tebrik ederim -
çağatay kardeş hala bilmesende konuşuyorsun ya ona şaşıyorum madem cevap istedin birine daha cevap vereyim.diyorsunki kadrolaşma :) arkadaşım kadrolaşmayı şu anda her parti yapıyor ...nasılmı? hemen her partinin şu anda il yöneticileri var yani belediye başkanları,yani bu şekilde kadrolaşıyorlar git bak geçici işçide olsa yani kadrosuzda olsa kendi partilerinden adama öncelik veriyorlar.ve senin kadrolaşmadan kastın ne ? ne yani bir gümrük müdürlüğünü başka partiliyemi versinler e herhalde kendilerine verecekler kendileri sececekler ve kendilerine uygun adam getirecekler anladınmı?seçim demek ne demek? değişim demek hangi parti gelirse gelsin hemen hemen bütün müdürler değişir ve bunada kimsenin itiraz etmeye hakkı yoktur.hükümeti kurma yetkisi almış ve inandığı adamları göreve getirecektir .buna valilikler müdürlükler dahildir çağatay kardeşim...diyelimki sen başbakan oldun ne yaparsın hazineyle ilgili işlere bakan adamı değiştirir dürüst olduguna inandığın adamı koyarsın diimi işte buda böyle bişey. ve bu yazdıklarımıda aslında sana yazmıyorum yorulduğuma değmez çünkü sen kafanda beni akp li yapmışsın bile ama gençler okuyacak, bilgi lazım bu yüzden yazıyorum ve herzamanda yazmaya devam edeceğim.unutmadan söyleyeyim iki işyerim ant.muratpaşa beldiyesi z.müdürlüğünün taraflı tutumu nedeniyle kapatıldı ordan gelen parayla ben 6 kişiye bakıyordum anlıyormusun? benim olan yani hakkım olan bir işi bir chp liye verdiler ve iflasıma sebep oldular.ama sen anlamazsın bunları anca kuru kuru konuşursun .haksızlıga herzaman karşıyımdır bunuda bil ona göre konuş.
VATAN SATILMAZ KARDEŞİM ANCA BİR TAKIM İNSANLAR SATILIR VE SATIN ALINIR konunun özü budur.
-
özelleştirilen firmalar yabancılara satılmadığı sürece bi sorun olmaz .fakat gel gör ki hepsi yabancı bu çok kötü bidurum
büyük şirketler yabancıların elindeyken hiç bir hükümet bağımsız hareket edemez
-
Erkan benım yazdıgım yazıları okudunmu bılmıyorum ama okumadıysan lutfe oku.... Ben hıc bır partıyı savunmak amacında degılım cunku hepsı aynı halt. Hıcbır gorusu svaunmak nıyetınde degılım cunku bunların zamanı gectı. ama karşımda su ıyı bu kotu yorumuna dayanmıyorum. Beım 3. sayfada yazdıgım bır yazı var ekonomı ıle ılgılı pek anlasılır bır dılle yazmaya calıstım ama galıba becerememısım. bıraz dıkkat okursan yeterlı cecap olur neden krız olmadıgı! Al sana krız akp bu gun abd nın gotunu yalamıyı bıraksın ulkede ekonmık krız yasanır! yazdıklarımın tercumesı bu. Ayrıca her zarar eden yer satılmak zorunda degıldır. Bu mantık "kolum kırıldı keselım gıtsın" mantıgıdır. Sagolsun ıptal arkadasımız telekom konusunda bıraz bılgı vardı ama kalınan luks oteller vs ler acıklama olmaz cunku hengı kurum olursa olsun bır calısasnın bır yere yolladımı asla ezdırmek veya kalıteısz yerlerde kaldımak ıstemez anladıgım kadarıyla kurumsal sırketlerde yonetıcı tandıklarınız yok. Gıdın bırde onlarla konusun sıze soyle bır ornek vereyım arcelıkte 1 usta bası 4500ytl maas alıyor herhangı bır yere en alt duzey calısasanın dahı yollasa 5 yıldız otelde kaldırıyor . Ozaman bu kurumda zara etmelı. hadı telekom dıyelımkı tknolojıye yetısemdı satıldı. Milli piyango ıdaresıde talıh kusunamı yetısemıyor da satılıyor guldumeyın benı yada tekel neye yetsıemıyorda satılıyor. Yzımda kola turka ıle cuval olayı arasında kı ne alametse cok yakın dırsek temsına ne demelı sımdı bunların hepsı tesaduf dımı :) hadı oyle olsun... ama senınde erkan dedıgın gıbı devır degıstı artık eskıden dı ufak capta yemeler ıçmeler artık olaylar bakanlık sevıyesınde donuyor. dırek bakanın kendısınden.ama ne yazıkkı bakana caza kesılemıyor. "bakan bey size dokunacaktık ama yemıyor ...." dıyemıyorlar gececeksın cezaladırlıyorları veya dıger partılerı kotulemeyı elını vıcdanın koyda bıraz dusun.
-
erkan07 bunu yazdı:
-----------------------------çağatay kardeş hala bilmesende konuşuyorsun ya ona şaşıyorum madem cevap istedin birine daha cevap vereyim.diyorsunki kadrolaşma :) arkadaşım kadrolaşmayı şu anda her parti yapıyor ...nasılmı? hemen her partinin şu anda il yöneticileri var yani belediye başkanları,yani bu şekilde kadrolaşıyorlar git bak geçici işçide olsa yani kadrosuzda olsa kendi partilerinden adama öncelik veriyorlar.ve senin kadrolaşmadan kastın ne ? ne yani bir gümrük müdürlüğünü başka partiliyemi versinler e herhalde kendilerine verecekler kendileri sececekler ve kendilerine uygun adam getirecekler anladınmı?seçim demek ne demek? değişim demek hangi parti gelirse gelsin hemen hemen bütün müdürler değişir ve bunada kimsenin itiraz etmeye hakkı yoktur.hükümeti kurma yetkisi almış ve inandığı adamları göreve getirecektir .buna valilikler müdürlükler dahildir çağatay kardeşim...diyelimki sen başbakan oldun ne yaparsın hazineyle ilgili işlere bakan adamı değiştirir dürüst olduguna inandığın adamı koyarsın diimi işte buda böyle bişey. ve bu yazdıklarımıda aslında sana yazmıyorum yorulduğuma değmez çünkü sen kafanda beni akp li yapmışsın bile ama gençler okuyacak, bilgi lazım bu yüzden yazıyorum ve herzamanda yazmaya devam edeceğim.unutmadan söyleyeyim iki işyerim ant.muratpaşa beldiyesi z.müdürlüğünün taraflı tutumu nedeniyle kapatıldı ordan gelen parayla ben 6 kişiye bakıyordum anlıyormusun? benim olan yani hakkım olan bir işi bir chp liye verdiler ve iflasıma sebep oldular.ama sen anlamazsın bunları anca kuru kuru konuşursun .haksızlıga herzaman karşıyımdır bunuda bil ona göre konuş.
VATAN SATILMAZ KARDEŞİM ANCA BİR TAKIM İNSANLAR SATILIR VE SATIN ALINIR konunun özü budur.
sorunda burda zaten erkan. demek istedigim her gelen hükümet kendi adamini koyuyorona göre yürütüyor dogrudur. ve simdiye kadar hep böyle oldu. bu sekilde yapmayipda isin gercekten ehli olmus o göreve layik insanlar var iken sen git cöpcülük yapmis adami belediye temizlik isleri müdürü yap. yani benim kadrolasmadan kastim budur. insanlara hakettikleri mevkiye vermek yerine asagilarda süründürülmesi devletimizin ülkemizin vatanimizin kalkinmasini saglar mi? saglamaz tabiki tabiri caizse senin deyiminle bu isler böyle gidiyor böyle gelmis böyle gideriz der gibi konusuyorsun. ben bu sekilde yönetilsin istemiyorum basa gelenlerin keyfi atamalari sinirlandirilmali oysaki heryerdeler. bu böyle olursa isin ehli olmus ustasi olmus insanlar süründükce partizanca tavirlar yüzünden ülke poka gidiyor. zannetmeki akp den öncekileri destekledigimiz hicbiri istedigimiz düzeyde bir performans göstermedi birak performansi bir kenara geleneksel olarak kadrolasma aynen bildigimiz gibi oldu. kim gelirse o oldu. benim istemedigim insanlarin istemedigi bu zaten. seni akpli yapma lüksünü su anda varolan hükümete sahip cikarcasina yazilarindan dolayi böyle bir yoruma düstüm. siyasetimizde ilerleme yok. hep yerinde sayis geleneksel seyler var. yani MENFAAT var. eger ki MENFAAT olacaksa bu tüm Türkiye cumhuriyeti devletini kapsamali. basa gelmis kisilere kodamanlara degil. halka yaranmak birseyler yapmak ellerinden geleni yapabilmek var iken dis ülkelerin bazilarina gösterilen fedakarliklari halkimizada gösterilmesi gerekir. Belediye olayinda basina gelenlere cok üzüldüm. nedesemde senin yerine kendimi koyupta belediye olayini yasamis kadar empati kuramiycam icin kusurabakma. adam tutuculuk kadrolasma oldugu sürece yerimizde sayariz yillardirda sayiyoruz.Asil konu üzerinden diyecegim sudur ki özellestirme yapilamaz demiyorum yapilabilir ama haddini asmis hepsi. bu kadar olmaz. Bazi kurumlarimizi yenileyip islevsel hale getirebilirdik. bakiyorumda nede cok fabrikamiz varmis simdi kac tane kaldi ki.
-
beyaZenci bunu yazdı:
-----------------------------özelleştirilen firmalar yabancılara satılmadığı sürece bi sorun olmaz .fakat gel gör ki hepsi yabancı bu çok kötü bidurum
büyük şirketler yabancıların elindeyken hiç bir hükümet bağımsız hareket edemez
ihaLede para konusur hocam kim 1 kurus fazla verirse onda kaLır ee bizim işadamLarımız sahip cıkmadıgına göre para kazanmak isteyenLer sahip cıkacak tabi ki.. bunun yanında özeLLestiriLen firmaLar yabancı oLmadıgı sürece demissin hocam öyLe degiL iste her üLkede vardır bu her üLkenin yabancı sermayeye ihtiyacı vardır.. -
Mutabık olduğumuz konularda var yolsuzluk ve özelleştirilmesini istemediğimiz bazı kurumlar..konu başında etibanka ait madenlerinde özelleştirileceği yazıyor yani bor yani gelecegimiz. belki duymuş belki görmüşsünüzdür etibank 40 milyon dolara amerikalılara satılacakmış diye :) 40 milyon dolar :) yaklaşık değeride 9 trilyon dolar mış bor madeninin degeri..böyle saçma şey olurmu ya? tamam degeri 9 trilyon dolar olabilir belkide fazladır çünkü dünya bor madenlerinin %70 i falan ülkemizdedir. ama etibank ın özelleştirilmesi söz konusu değilmiş etibank maden işletmeciliği sitesinde yazıyor zaten.ama hala akp ülkeyi sattı diyip akp üzerinden oy saglamaya çalışanlara karşıyım. siz ne yapabilirsiniz onu söyleyin parti liderleri kendi yapacaklarını anlatsınlar ama sallamasınlar mazot fiyatında indirim yapacagız diyor hepsi ee yaparlar bende yaparım ama % kaç :) biride dedi mazot 1 lira olacak ee erdoganda dediki türkiyenin petrol kuyularımı var :) e şu anda yok adam haklı ..ben bunlara karşıyım yoksa...
hepimiz bu ülkenin evlatlarıyız hepimiz insanımızın iyi hali vakti yerinde mutlu olmasını istiyoruz daha daha güçlü olmak istiyoruz .en azından bu konuya mesaj düşenlerin iyi de olsa kötü de olsa düşüncelerini yazmaları normal hiçbirinizin hiç birimizin vatan sevgisinden şüphe yok.