folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Satınalma Departmanında Çalışan?

Satınalma Departmanında Çalışan?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmQceR
    EmQceR's avatar
    Erkek

hocam eğer ilerde satın almanın başına geçersen deli para dönüyor bizim bankada var eleman 3 ev 1 yazlık 1 araba var altında.adam bi 5 sene daha çalışsam ömür boyu yeter diyo çok çakal,piç olmak gerekiyor.

...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    streetw1se
    streetw1se's avatar
    Erkek

büyük firma ise satın alma dep. çok önemli iki dep. biridir diğeri de satış/pazarlama 'dır.

bu iki departman da paranın direk olarak döndüğünü kuruşların trilyonlar ettiği yerlerdir.

özellikle satın alma çok göz altındadır. çünkü satın almacı ekstra komisyon gibi ibneliklerle paranın dibine vurur.

firmalar zaten sana zarf atarlar, rüşvet yiyiyomusun yemiyomusun 5 dakikada anlarlar.

sana öncelikle yemek, tatil gibi olaylarla zarf atarlar.

bunlardan birini kabul ettiğin anda zaten rüşvetin kapısı sana açılır.

rüşvet yersin ya da yemezsin onu bilemem ama firma çalışma sözleşmesinde o tarz maddeler varsa rüşvetle vs ile ilgili ocağını söndürürler tabi kanıtlanırsa. o yüzden yeme derim.

tabi bu dediklerim firma çok büyükse ve senin satın alma kalemlerin çok büyük alımları kapsıyorsa geçerlidir.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı
    Prometheus bunu yazdı

beyler nasıl bi departmandır ne iş yapar ne eder? bi yerden aradılar da pazartesi görüşmeye gidicem. satınalma departmanına birini alıcaz dediler.

Hocam departmana birini alıcaz derken seni satın almayı düşünüor olmasınlar

İş içinse oturup gelen tekliflerden en çok avanta verenin malını alacan şirkete böyle bir iş

Sanılanın aksine özel sektörde rüşvetin kralının döndüğüne şahit olacaksın.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

firma baya büyük, zaten aklımı karıştıran bu. benim gibi iş tecrübesi olmayan bi adamı niye direkt satınalmaya çağırırlar? ne yaptıracaklar orda? bi torpilim tanıdığım falan da yok. o yüzden şaşkınım ve beklentim de yok.

edit : bunu gören mod, admin varsa konuyu gizli yapabilir mi? rahat rahat konuşalım.

Prometheus tarafından 05/Tem/13 19:07 tarihinde düzenlenmiştir

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek
    kaanstain bunu yazdı

makine alımı yapılacaksa 1000 lira rüşvetini veririm :D bizden al

1000 lira ne ya? Ohooo sayın büyüğüm sizi çok yanlış tanıyorlar. Haddimize mi rakam telaffuz etmek. Siz büyüklüğü tartışılmaz birisiniz, rakamı da doğal olarak siz belirleyeceksiniz. Bizim malımızın fiyatı X tl, üzeri sizin. Kaç para lazımsa ekletin üzerine alsın şirket. Biz nacizhaneler şirketinizin ödediğinden X imizi alır, gerisini kuruşuna ellemeden size arz ederiz. Haddimizi biliriz.
    1000 tl ne dir, lazımsa emredin hemen tedarik arz edelim. Yormayız abimizi küçük rakamlar için. Yoksa yordularmı? Dilerseniz akşama kumkapıda eğlenelim, dağıtalım kafaları. Bizim elemanlara söylüyorum hemen XXX mekanından yer ayırtıyorlar. itiraz kabul etmiyorum. 1000 tl diyenin zihninizde yeri olmamalı, unutmalısınız o yol yordam bilmezi.

ve goool. :-)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

İmzamı kest ortağım :)

Sorduğun sorulara cevap vereyim. Birincisi Satınalma depertmanına eleman arıyorlarsa öncelikle fotokopi çekecek, milleti arayıp nerde lan bizim fiyat teklifi amk diyecek angarya elemanı arıyorlar demektir. Çünkü bende o tezgahdan geçtim ;) 

Şirketin faaliyet gösterdiği sektörle ilgili tecrüben varsa +1 olur başka da bi sikim artısı olmaz.

Peki ne iş yapıyorum?

Şirkete giren hammade, yarı mamül veya mamüllerin piyasasını inceleyip en iyi koşullarda almaya çalışıyorum. Açık hesap mı çalışılacak, yurtdışıysa navlunu kim karşılayacak, rakip firmalar birbirlerine fiyat kırıyor mu vs gibi gözetmen gereken çok fazla ayrıntı var.

Daha sonra diyelim ki 60 gün vadeli çalıştığın firma malı gönderdi. O zaman da siparişle faturayı karşılaştırıyorsun. Çünkü birçok şirkette ambarcı-depocu olan dangalaklar ya yanlış yada eksik mal girişi yapıyor. İnceleme bittiğinde muhasebe faturaları cariye işler ve finansda vadesi gelen faturaların ödemesini yapar...

Neyse dediğim gibi şimdilik senin iş angaryayla başlar. Eğer azimli biriysen çalış çok hızlı yükselme şansın var. Ben işe başlayalı 1 sene oldu ve müdür yardımcısı oldum bile. Satınalma şefimiz fabrikanın gizli müdürü amk. Genel koordinatör bizim odadan çıkmıyor, şu siparişi aldık mı bunu naptık şeklinde takılıyor. 

Haaaa birde şöyle bir güzelliği var; şirketin tüm ticari sırlarına vakıf olacağın için satınalmacıların maaşları diğer depertmanlara gömre daha tatmin edicidir.

kontrol edebilir olduğum savaş, kontrolüm dışında ki barıştan her zaman daha iyidir...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    janni
    janni's avatar
    Erkek

firma büyükse satın alma müdürü vardır onun altında iş yapacaksındır. Hocam tr dan bahsedeyim kısaca.

Satın alma departmanında mutlaka firma sahiplerinden biri yada bir yakını oda olmadı güvendikleri bir tanıdığı vardır. Hiç bir firma küçük dahi olsa sana o departmanı teslim etmez zaten. Bu özel sektör için.

Devlet dairelerinde özellikle hastanelerde mutlaka götü sağlam bir kadın adam bakar. Bir önceki arkadaşın dediği gibi bol bol firma gelir teklif verir. Ciddi olanlar rüşvete kadar gider. Rüşvet almayan satın almacıda görmedim ben. Hediye altında dahi verilebilir.

Büyük firma iseniz ihale koşullarını neym hazırlarsın kağıt işleri içinde alabilirler seni dediğim gibi piyasayı gezip fiyatta toplayabilirsin. Çok kapsamlı bir iş ama eğlencelidir.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    opusdei
    opusdei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Dediğin yer özdilek ise ve işe alınıran mutlaka haber ver. Biz özdilek ile komisyonlu çalışıyoruz. (Yaklaşık 500-600 kişi) Rehber komisyonu dedikleri olay. =)

Satın alma departmanı bulunduğun firmaya alınacak herşeyi en uygun fiyata bulup firma adına satın almak demek oluyor. Tırmalayacaksın biraz =)

opusdei | ツ Ego sum qui sum | Travelmate, Gourmet, Funny, Unlimited, Enjoy life, uploading...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fifsonic
    fifsonic's avatar
    Erkek

Üretimden istenilen ürünü piyasada araştırıp bulup o firmadan alma sözü vererek şahsına ait promosyon alabileceğin bir departman işte güzeldir inşallah seni alırlarda kurtarırsın kendini umarım konuşurken ikna kabiliyetin vardır

sinir bozucuyum... inatçıyım... anti ciddiyim... kopuğum... kıskancım.. sevimliyim... duygusalım... üff...deli doluyum... çabuk sinirlenirim a$ığım... sahipleniciym... acımasızım... gizemliyim... Ben Bir FENERBAHÇELİYİM (:
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JiggSaw
    JiggSaw's avatar
    Erkek
    Prometheus bunu yazdı

beyler nasıl bi departmandır ne iş yapar ne eder? bi yerden aradılar da pazartesi görüşmeye gidicem. satınalma departmanına birini alıcaz dediler.

Ne mezunusun hocam?

İmza YOK !!!
Toplam Hit: 4572 Toplam Mesaj: 37