folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Satış Politikalarına Karşı Uyanık Olalım.

Satış Politikalarına Karşı Uyanık Olalım.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Subtitle
    Subtitle's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı
    Subtitle bunu yazdı

Hocam şu konuyu 1,5 ay önce açsaydın keşke.

Fitness salonuna kaydoldum. Kredi kartından verdik o kadar parayı hala da taksitler devam ediyor. "bugün son gün yarın gelseniz aynı fiyatı bulamazsınız."   bunun aynısını söyledi şerefsiz herif. Salonda da birçok şeyden memnun değilim. İptal vs söz konusu olamaz dimi sözleşme vs yapıldıktan sonra?

Ya herkeste aynı sorun, fitness'ı bi gazla yıllık alıp sonra uğramıyolar, bomboş salonlar para basio ondan sonra.

Hocam adamların anlattığı gibi değil ki hiçbir şey. Hocaların birşeyden anladığı yok. Bir hocanın dediğini diğer hoca tavsiye etmiyor. İlgi alaka sıfır. 

Sadece makinalara para vermiş olduk. Gitmesine gidiyorum onda sıkıntı yok da daha güzel bir salona gidebilirdim belki diye dedim. 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    THT2005
    THT2005's avatar
    Erkek

istanbulda / halkalıda iyi bir  spor salonu arıyorum daha bulamadım.

Burası Türkiye... Yaşanacak , Yaşanmış , Yaşanan olayların hepsi normaldir.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kardelen442
    kardelen442's avatar
    Erkek

Kadınlar olmazsa ticaretde olmaz.Sebebi sadece bir taş görüntüsü güzel diye milyarları bağlaya biliyolar.

Erkekler ticari amaçlarını sadece ihtiyaçları için kullanırlar.  

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi
    THT2005 bunu yazdı
    HolyOne bunu yazdı
    Ev eşyası vs alırsanız karınıza, kız arkadasınıza sectirmeyin, bunlar genellikle duygusal karar veren yaratiklardir. en pahalı ürünü sadece rengi için alabilirler.

+10  

Ev eşyası vs alırsanız karınıza, kız arkadasınıza sectirmeyin, bunlar genellikle duygusal karar veren yaratiklardir. en pahalı ürünü sadece rengi için alabilirler.

Hemen höt ehöy diye muhalefet olup feministlik yapacaktım da aklıma şu diyalog geldi.. ben:b, bir diğer hatun:h

h:Sonunda laptop aldım!

b:Hadi ya ne aldın? İşlemci ne ekran kartı ne?

h:Bilmem..

b:?!? Marka model ne?

h: Pembe. Çok tatlı.

sigara değil, balık olan.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Velespit Kampçısı
    ruhi
    ruhi's avatar
    Erkek
    izzmarit bunu yazdı
    THT2005 bunu yazdı

HolyOne bunu yazdı

+10  

Hemen höt ehöy diye muhalefet olup feministlik yapacaktım da aklıma şu diyalog geldi.. ben:b, bir diğer hatun:h

h:Sonunda laptop aldım!

b:Hadi ya ne aldın? İşlemci ne ekran kartı ne?

h:Bilmem..

b:?!? Marka model ne?

h: Pembe. Çok tatlı.

iç çamaşırı alsa neyse :)))
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Erkek
    SeRDaR bunu yazdı

Hocalar sektör farketmez hangi sektör hangi iş kolu olursa olsun satış yapabilmek için satış temsilcileri gerçekdışı kelimeler cümleler kullanırlar göz boyama amaçlı burada bu tarz satış politikası oyunlarına gelmemek için bunların öncelikle neler olduğunu birbirimizle paylaşalım.

*size özel kampanyamız var. 

* bugün son gün yarın gelseniz aynı fiyatı bulamazsınız.

* konuyla ilgili uzman arkadaşımız burada bugün şansınıza isterseniz o bilgi versin

* almayacaksanız şayet bekleyen başkasına vereceğim.

* son bir tane kaldı

* 9,99,99 lira

aklınıza gelen bu tip varsa paylaşırsanız sevinirim güncellerim konuyu

Aha şunu yazmassam olmaz, Türk esnafının sakızıdır;

-BUNLAR ZATEN GEÇEN SENENİN FİYATLARI, ZAM YAPMADIK hede hödö mırmırmır

-ZATEN ZARARINA SATIYORUZ...

-ZATEN 1 LİRA KAZANIYORUZ...

aklıma gelirse eklerim...

Camınızı kırar, duvarınıza işer, bisikletinize biner, tekerini keser, arabanızı çizer, zilinize basar kaçarım. Kısacası ben annenizin sokağa çıkarken uzak dur dediği çocuklardan biriyim.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    @marit iz, ;...D....., X..D.......

Robinson_Crusoe bunu yazdı

Satıcıyla muhatap olmam ben, canım isterse alırım istemezse almam, çoğunuda tersleyip göndermişimdir yanımdan, anlamadığım yer olursa gel anlat bu nedir şu nedir diye sorarım sonrada dediğim gibi canım istediyse alırım istemediyse almam,

aynı şekilde satıcıyla gözgöze gelmem, ama gözüm alacağım ürünün üzerinde, en boy ağırlık iç dış kullanılan malzemesine bakarım. kulağım satıcıdadır, ancak merakla ettiklerini kesin sorarım.

bide elime aldığım ürünün özelliklerini, mekanize şekilde anlatan satıcıyı ASLA ve ASLA dinlemem. tabiatıyla satıcının göz kaş dudakları düşüyor ama yapacak birşey yok.

bu arada aklıma otomobıl önerisi konusundaki @siyahbereli arkadaşın yorumu aklıma geldi. konuyu görürse kendi, görmez ise ben eklerim gayet iyiydi.

İHTİYACIM neyse ona yonelirim, cebimdeki cüzdanın ortagı mıdır SATICI yada Müş. Temsilcisi..

bu arada konu Şu;

www.tahribat.com/Forum-Araba-Alirken-Dikkat-Edilmesi-Gerekenler-Nelerdir-191734/-/-/siyahbereli/ RitmFarbRacourci tarafından 25/Nis/14 18:32 tarihinde düzenlenmiştir

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baron_27
    baron_27's avatar
    Erkek

marka vermek istemiyorum baş harfi kiğılı (ama bu aralar hepsinden mesaj geldi ) %70 indirim diyorlar. gidiyorsun 1300 TL. etiketli takımı 300 'e veriyorlar ama bakıyorum kumaşı kalın, yeni sezona bakıyoruz ince :) bu kışlık diyoruz hayır yazlık diyorlar :)) ozaman şöyle bir soru ortaya çıkıyor bu adamlar 300 e mal ettiği takım elbiseyi 1300 e mi satmış kışın :) 

///______________
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi
    baron_27 bunu yazdı

marka vermek istemiyorum baş harfi kiğılı (ama bu aralar hepsinden mesaj geldi ) %70 indirim diyorlar. gidiyorsun 1300 TL. etiketli takımı 300 'e veriyorlar ama bakıyorum kumaşı kalın, yeni sezona bakıyoruz ince :) bu kışlık diyoruz hayır yazlık diyorlar :)) ozaman şöyle bir soru ortaya çıkıyor bu adamlar 300 e mal ettiği takım elbiseyi 1300 e mi satmış kışın :) 

aynen bu mantık düşünen çok az.

sezon indirimi oldu deyip sevinçle mağzadan dünyanın alışverişini yapıyor. ve şöyle diyorlar

"kışın bu montu 300 e aldım şimdi 50 tl  ucuza geldi"

ben olsam sinirleniyorum. demekki 250 tl kazıklanmışım diye moralim bozulur.

zaten klasik değilse 1 yıl önceden elbise depolamayı hiç anlamıyorum. önce kumaşçıları gezin metresini sorun sonra nasıl kandırıldığınızı anlayacaksınız.

birde asla telefon satışlarına bulaşmayın " onaylıyorum" dediğiniz an bittiniz.

konusu gelmişken neden işletmelerin sözleşmelerini koşulsuz imzalamak zorundayız. sözleşme altına neden tüketici ekleme yapamıyor.

kadın alışverişi mevzusuna kesinlikle katılıyorum.zengin olmak isteyen kadınlara satış yapsın.önceden evdeler para kazanmak nedir bilmiyorlar diye düşünürdüm. yok maalesef çalışanlar daha betermiş. 1000 tl kazanıp 900 harcayıp 100 kenara koyduk diye seviniyorlar

futurist tarafından 25/Nis/14 23:16 tarihinde düzenlenmiştir

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeitgeist
    zeitgeist's avatar
    Erkek

Ben de uzun zamandır hayatımı satış sektöründen kazanıyorum. Gelen müşteriye Hoşgeldiniz diyip kendimi bir adım geriye çekerim yani beden dilimin yardımıyla müşterinin bilinçaltına senin burda oldugunun farkındayım ama seni rahatsız etmiycem rahat rahat ürünlere bakabilirsin mesajını veririm. Doğru anı beklerim hep :) genelde de yanılmam.

edit : yukarda bazı arkadaşlar satıcıyı terslerim faan yazmış. o tarz da insanlar genellikle kendini belli eder onun için onlara yaklaşmam alacakları varsa kendileri alır  ,  haliyle terslenmekten kimse hoşlanmaz.

satış politikalarına gelince benim bildiklerim bana kalsın.

zeitgeist tarafından 26/Nis/14 00:20 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 3134 Toplam Mesaj: 28