Satranç Oynayan Bilen Müridlerden Tavsiyler İstiyorum.
-
oturup sadece açılışları ezberlesen bile baya bir yükselirsin
oyun ayrıca oyun olmaktan çıkmış durumda, sürekli ezber yapman gerekiyor
bu kadar ezber yapınca da eğlencesi ve büyüsü kayboluyor oyunun
naçizane fikrim; temel açılışları ezberle ama ötesine geçme. yoksa kumara döner sadece kazandığında zevk alırsın. -
lotuschess diye bir app var başarılı baya açılış oyunsonu falan calistiriyor tavsiye ederim
onun harici lichess veya chess.com da bulmaca cozebilirsin bulmaca önemli, taktik ogrenmek lazım birazda acilis ve oyunsonu calisirsan yükselir
-
iyi bir açılışla çok rahat edersin. ben çoban matını bilirsin yada duymuşundur o açılışı kendime göre geliştirmiştim.
herkes söylemiştir rakibin yapabileceği hamleleleri önceden tahmin edip ona göre hareket edersin. işte ben de çoban matına göre başlıyordum her rakip başka başka karşılık veriyordu tüm bunlara göre planım oluyordu. en sonunda rakibin her hamlesine karşı hamlem olduğu için rahattım.
lise zamanı satranç turnuvalarının birinde sakarya 2.liğim vardı. 2. olmamda; 1. olanın yendiği kişiler başkalarını, benim yendiğim kişilerden başkalarını daha çok yenmiş. yani alenen averajla 2. oldum (:
-
bir tavsiye vereyim. çocukluğumda beri satranç oynadım. ne zaman öğredim dersem yeni derim. tavsiye şu, haftalık süreli bir oyun açıp her hamleyi özümseye özümseye oynamak. bir hamleyi çok fazla zaman olduğu için özümseye özümseye oynuyorsun. sonrası bir noktadan ezber oluyor.
-
patates bunu yazdı
Arkadaşlar en son netflixde chess.com un belgeselini izledim sanırım 3 ay önceydi. O zamana kadar sadece taş hareketleri biliyordum . Arkadaşlarla oynamışlığım vardı ama bilinçsizce.
Şimdi sanırım chess.com da 130. günüm filan 1000 üzeri maçım var. puanımdan memnun değilim . teori videoları filan izliyorum ama işe yaramıyor gibi .
Gelişim açısından yani somut puan yükseltme açısından izlenebilecek bir yol var mı? Bu konuda içerikte bulamadım . Yenib ir hobim oldu keyifliyim ama az puanla da bunu desteklemek istiyorum. chess nickim Patatez8
bahsettiğin belgeselin linkini paylaşır mısın? netflix te göremedim
-
profesyonel degilim. lichess de takılıyorum.
senin konunu görünce bayağıdır da oynamadigimi fark ettim. :(
turnuva falan bir hayalin varsa tabiki inceliklerini ögrenmen lazim da, aksi halde ben taktik falan yok alayina dalip olabildigine oynayarak gelistirilecegine inaniyorum. karsindaki zaten senden iyiyse oynarken birsey kapiyorsun.
mesela simdiye kadar hicbir hintliyi yenemedim. adiler çok zekiler :) programlama sektörünü niye ele gecirdiklerini anlamak isteyen onlarla satranc oynasin.
-
amg bunu yazdıpatates bunu yazdı
Arkadaşlar en son netflixde chess.com un belgeselini izledim sanırım 3 ay önceydi. O zamana kadar sadece taş hareketleri biliyordum . Arkadaşlarla oynamışlığım vardı ama bilinçsizce.
Şimdi sanırım chess.com da 130. günüm filan 1000 üzeri maçım var. puanımdan memnun değilim . teori videoları filan izliyorum ama işe yaramıyor gibi .
Gelişim açısından yani somut puan yükseltme açısından izlenebilecek bir yol var mı? Bu konuda içerikte bulamadım . Yenib ir hobim oldu keyifliyim ama az puanla da bunu desteklemek istiyorum. chess nickim Patatez8
bahsettiğin belgeselin linkini paylaşır mısın? netflix te göremedim
İş yerinde olduğum için şuan link atamıoyorum direkt chess.comun belgeseli değil ama baya onların yöneticileride söz sahibi .
belgeselin türkçe adı Perde arkadası : Şah nasıl mat oldu
perde arkası şah nasıl mat oldu - ekşi sözlük
-
insidae bunu yazdı
lotuschess diye bir app var başarılı baya açılış oyunsonu falan calistiriyor tavsiye ederim
onun harici lichess veya chess.com da bulmaca cozebilirsin bulmaca önemli, taktik ogrenmek lazım birazda acilis ve oyunsonu calisirsan yükselir
pro abonelik aldım ondan ama açıklamadan şunu oynarsa bunu yap bunu oynarsa bunu yap tarzı aşırı ezberci geldi. ezber isteyen için güzel bir uygulama ama kuru kuru ezber istemiyorum.
-
patates bunu yazdıinsidae bunu yazdı
pro abonelik aldım ondan ama açıklamadan şunu oynarsa bunu yap bunu oynarsa bunu yap tarzı aşırı ezberci geldi. ezber isteyen için güzel bir uygulama ama kuru kuru ezber istemiyorum.
satranç = ezber zaten hocam :D
-
bazı kalıplaşmış açılışlar, hamleler vardır, bunların isimleri bile var, dünyanın en iyi oyuncuları bile bu kalıplara göre oynar, oyunun ilerleyen hamlelerinde işler değişir.