folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Satranç Oynayan Bilen Müridlerden Tavsiyler İstiyorum.

Satranç Oynayan Bilen Müridlerden Tavsiyler İstiyorum.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kelebeksim
    kelebeksim's avatar
    Erkek

oturup sadece açılışları ezberlesen bile baya bir yükselirsin
    oyun ayrıca oyun olmaktan çıkmış durumda, sürekli ezber yapman gerekiyor
    bu kadar ezber yapınca da eğlencesi ve büyüsü kayboluyor oyunun
    naçizane fikrim; temel açılışları ezberle ama ötesine geçme. yoksa kumara döner sadece kazandığında zevk alırsın.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    insidae
    insidae's avatar
    Erkek

lotuschess diye bir app var başarılı baya açılış oyunsonu falan calistiriyor tavsiye ederim

onun harici lichess veya chess.com da bulmaca cozebilirsin bulmaca önemli, taktik ogrenmek lazım birazda acilis ve oyunsonu calisirsan yükselir

Bir güldün yar sen, hep elime batan.Seni dalından kopardım, kandoldu avuçlarım..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Erkek

iyi bir açılışla çok rahat edersin. ben çoban matını bilirsin yada duymuşundur o açılışı kendime göre geliştirmiştim. 

herkes söylemiştir rakibin yapabileceği hamleleleri önceden tahmin edip ona göre hareket edersin. işte ben de çoban matına göre başlıyordum her rakip başka başka karşılık veriyordu tüm bunlara göre planım oluyordu. en sonunda rakibin her hamlesine karşı hamlem olduğu için rahattım.

lise zamanı satranç turnuvalarının birinde sakarya 2.liğim vardı. 2. olmamda; 1. olanın yendiği kişiler başkalarını, benim yendiğim kişilerden başkalarını daha çok yenmiş. yani alenen averajla 2. oldum (:

Kayalardan kayarım yoktur benim ayarım (;
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Esquire
    Esquire's avatar
    Erkek

bir tavsiye vereyim. çocukluğumda beri satranç oynadım. ne zaman öğredim dersem yeni derim. tavsiye şu, haftalık süreli bir oyun açıp her hamleyi özümseye özümseye oynamak. bir hamleyi çok fazla zaman olduğu için özümseye özümseye oynuyorsun. sonrası bir noktadan ezber oluyor.

boş
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amg
    amg's avatar
    Erkek
    patates bunu yazdı

Arkadaşlar en son netflixde chess.com un belgeselini izledim sanırım 3 ay önceydi. O zamana kadar sadece taş hareketleri biliyordum . Arkadaşlarla oynamışlığım vardı ama bilinçsizce. 

Şimdi sanırım chess.com da 130. günüm filan 1000 üzeri maçım var. puanımdan memnun değilim . teori videoları filan izliyorum ama işe yaramıyor gibi . 

Gelişim açısından yani somut puan yükseltme açısından izlenebilecek bir yol var mı? Bu konuda içerikte bulamadım . Yenib ir hobim oldu keyifliyim ama az puanla da bunu desteklemek istiyorum.  chess nickim Patatez8

bahsettiğin belgeselin linkini paylaşır mısın? netflix te göremedim

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

profesyonel  degilim.  lichess de takılıyorum.

senin konunu görünce bayağıdır da oynamadigimi fark ettim. :( 

turnuva falan bir hayalin varsa tabiki inceliklerini ögrenmen lazim da, aksi halde ben taktik falan yok alayina dalip olabildigine oynayarak gelistirilecegine inaniyorum. karsindaki zaten senden iyiyse oynarken birsey kapiyorsun.

mesela simdiye kadar hicbir hintliyi yenemedim. adiler çok zekiler :) programlama sektörünü niye ele gecirdiklerini anlamak isteyen onlarla satranc oynasin. 

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek
    amg bunu yazdı
    patates bunu yazdı

Arkadaşlar en son netflixde chess.com un belgeselini izledim sanırım 3 ay önceydi. O zamana kadar sadece taş hareketleri biliyordum . Arkadaşlarla oynamışlığım vardı ama bilinçsizce. 

Şimdi sanırım chess.com da 130. günüm filan 1000 üzeri maçım var. puanımdan memnun değilim . teori videoları filan izliyorum ama işe yaramıyor gibi . 

Gelişim açısından yani somut puan yükseltme açısından izlenebilecek bir yol var mı? Bu konuda içerikte bulamadım . Yenib ir hobim oldu keyifliyim ama az puanla da bunu desteklemek istiyorum.  chess nickim Patatez8

bahsettiğin belgeselin linkini paylaşır mısın? netflix te göremedim

İş yerinde olduğum için şuan link atamıoyorum direkt chess.comun belgeseli değil ama baya onların yöneticileride söz sahibi .

belgeselin türkçe adı Perde arkadası : Şah nasıl mat oldu

perde arkası şah nasıl mat oldu - ekşi sözlük

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek
    insidae bunu yazdı

lotuschess diye bir app var başarılı baya açılış oyunsonu falan calistiriyor tavsiye ederim

onun harici lichess veya chess.com da bulmaca cozebilirsin bulmaca önemli, taktik ogrenmek lazım birazda acilis ve oyunsonu calisirsan yükselir

pro abonelik aldım ondan ama açıklamadan şunu oynarsa bunu yap bunu oynarsa bunu yap tarzı aşırı ezberci geldi. ezber isteyen için güzel bir uygulama ama kuru kuru ezber istemiyorum.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kelebeksim
    kelebeksim's avatar
    Erkek
    patates bunu yazdı
    insidae bunu yazdı

pro abonelik aldım ondan ama açıklamadan şunu oynarsa bunu yap bunu oynarsa bunu yap tarzı aşırı ezberci geldi. ezber isteyen için güzel bir uygulama ama kuru kuru ezber istemiyorum.

satranç = ezber zaten hocam :D

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek

bazı kalıplaşmış açılışlar, hamleler vardır, bunların isimleri bile var, dünyanın en iyi oyuncuları bile bu kalıplara göre oynar, oyunun ilerleyen hamlelerinde işler değişir.

goo.gl/qBNZmW
Toplam Hit: 973 Toplam Mesaj: 28
chees