Satranç Oynayan Bilen Müridlerden Tavsiyler İstiyorum.
-
kelebeksim bunu yazdıpatates bunu yazdıinsidae bunu yazdı
lotuschess diye bir app var başarılı baya açılış oyunsonu falan calistiriyor tavsiye ederim
onun harici lichess veya chess.com da bulmaca cozebilirsin bulmaca önemli, taktik ogrenmek lazım birazda acilis ve oyunsonu calisirsan yükselir
pro abonelik aldım ondan ama açıklamadan şunu oynarsa bunu yap bunu oynarsa bunu yap tarzı aşırı ezberci geldi. ezber isteyen için güzel bir uygulama ama kuru kuru ezber istemiyorum.
satranç = ezber zaten hocam :D
e bize zekayı geliştiriyor, mantık yürütmeyi kolaylaştırıyor dedilerdi. ezber ise nasıl geliştiriyor :D
-
hani belli açılışlar ve sonraki varyantları ezberlenebilir. ama sanırım ilk 10 15 hamle için geçerli olabilir . satranç ezber demek çok iddalı. bildiğim kadarı ile ilk 3 hamleden sonra tahtada 3 milyondan fazla posizyon oluyor.
-
FrodoTheYuzuksuz bunu yazdıkelebeksim bunu yazdıpatates bunu yazdıinsidae bunu yazdı
lotuschess diye bir app var başarılı baya açılış oyunsonu falan calistiriyor tavsiye ederim
onun harici lichess veya chess.com da bulmaca cozebilirsin bulmaca önemli, taktik ogrenmek lazım birazda acilis ve oyunsonu calisirsan yükselir
pro abonelik aldım ondan ama açıklamadan şunu oynarsa bunu yap bunu oynarsa bunu yap tarzı aşırı ezberci geldi. ezber isteyen için güzel bir uygulama ama kuru kuru ezber istemiyorum.
satranç = ezber zaten hocam :D
e bize zekayı geliştiriyor, mantık yürütmeyi kolaylaştırıyor dedilerdi. ezber ise nasıl geliştiriyor :D
Tavla daha zor ;D
-
Instagram Buluti.6
-
ben de satranç severim. lichess seviyorum daha pratik geliyor bana. bulmaca çözmek çok geliştiriyor. ama bulmacayı da denem yanılma değil tüm hamleyi baştan planlayarak uygularsan işe yarıyor.
satranç maçı yapmak isteyen olursa lichess kullanıcı adım :kuytul .takipleşim denk gelirsek oynarız yada turnuva yaparız :)
-
Hala acilis diyen ezber diyen bir suru insan var. Yapmayin dostlar.
Neyse baslangic seviyesi icin youtube'dan Turkce birkac tane playlist birakayim buraya, belki calismak isteyen ve faydalanan cikar:SatranChess/playlists (Nazmi Can Dogan)
Temel Seviye Satranç Dersleri Linki calisir hale getiremedim bir turlu -> https://www.youtube.com/playlist?list=PLntK60MlDQ9FzlkPyxkZzWzgempvZBoNG
Satrançta Başlangıç Düzey Bilgiler
Başlangıç Seviyesi 1000-1200 UKD aralığı
JPriest tarafından 23/Tem/26 10:47 tarihinde düzenlenmiştir