folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Satrançtan Anlayan Müridler Yardım

Satrançtan Anlayan Müridler Yardım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bilie_jean
    bilie_jean's avatar
    Erkek

hacılar birkaç sorum olacak.

birincisi şah çektiğimde rakip oyuncunun kaçtığı yerdede şah oluyorsa şah alınıp oyun bitermi yoksa uyarmak zorundamıyız.

2.si piyon u karşı tarafa geçirdiğimizde 1 den fazla vezir alabiliyormuyuz.biraz araştırdım.farklı yanıtlar buldum.

son olarak örneğin vezirle şah çektiğimde rakip şah ın önüne vezir getiriyor.sonra ben vezirimi aşağıya çapraz olarak yer değiştirerek tekrar şah çekiyorum.oda tekrar şah ın önüne vezir koyuyor.bende tekrar yukarıya çapraz olarak şah çekiyorum.oda tekrar veziri şahının önüne koyuyor.oyun kısır döngüye giriyor.sürekli aynı hamleler yapılıyor.bunun bi kuralı mutlaka vardır ama ben bilmiyorum.

twitter.com/KezzapliMakarna
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bugax
    bugax's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

1.kaçabileceği yer varsa kaçar, kaçabileceği yer yoksa mat. oraya koydun görmediğin için mat diye bişey yok. ( bazı turnuvaların kendine has kuralları oluyor, eğer yanlış hamle yaparsan, rakibin hamleyi geri aldırıp, şahınıhareket ettirmeni isteyebilir. bunun nedeni rock yaptırmamak)

2.alabilirsin.

3. aynı hamleyi 3 defa yaparsanız pat olur.yani berabere kalırsınız.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    calpazhan
    calpazhan's avatar
    Erkek

1. sorun rakip oyuncu imkansız hamle yapıor imkansız hamleyi üç kere yaparsa hükmen yenilir.

Yani şahı yine yenecek tarafa koyarsa imkansız hamle3 ten rakip yenilir

2. sorun piyonu karşı tarafa gecirirsen sadece istedğin taşı bir kere alabilirisin. Bu taş vezirde olur kalde ne istiyorsan onu alırsın

3. sorun pat olursunuz.(Pat beraber demek)

Hayatım Beni Bile Güldüren Bir Oyuncak...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bilie_jean
    bilie_jean's avatar
    Erkek

bugax bunu yazdı:
    -----------------------------

1.kaçabileceği yer varsa kaçar, kaçabileceği yer yoksa mat. oraya koydun görmediğin için mat diye bişey yok.

2.alabilirsin.

3. aynı hamleyi 3 defa yaparsanız pat olur.yani berabere kalırsınız.

eyvallah hocam saol.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bilie_jean
    bilie_jean's avatar
    Erkek

calpazhan bunu yazdı:

1. sorun rakip oyuncu imkansız hamle yapıor imkansız hamleyi üç kere yaparsa hükmen yenilir.

2. sorun piyonu karşı tarafa gecirirsen sadece istedğin taşı bir kere alabilirisin. Bu taş vezirde olur kalde ne istiyorsan onu alırsın

hocam saolda.kaleleri kaybettiğimde 2 tane piyon karşı tarafa geçtiğinde 2 kale alamazmıyım.yada 2 kalem varken 1 kale daha alabilirmiyim.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    canafar
    canafar's avatar
    Erkek

bilie_jean bunu yazdı:

calpazhan bunu yazdı:

hocam saolda.kaleleri kaybettiğimde 2 tane piyon karşı tarafa geçtiğinde 2 kale alamazmıyım.yada 2 kalem varken 1 kale daha alabilirmiyim.

Benim bildiğim de piyonu karşı tarafa geçirdiğinde istediğin taşı alabilirsin illa vezir olcak diye bi kural yok fil kale at

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FCN
    FCN's avatar
    Erkek

bilie_jean bunu yazdı:

hacılar birkaç sorum olacak.

birincisi şah çektiğimde rakip oyuncunun kaçtığı yerdede şah oluyorsa şah alınıp oyun bitermi yoksa uyarmak zorundamıyız.

2.si piyon u karşı tarafa geçirdiğimizde 1 den fazla vezir alabiliyormuyuz.biraz araştırdım.farklı yanıtlar buldum.

son olarak örneğin vezirle şah çektiğimde rakip şah ın önüne vezir getiriyor.sonra ben vezirimi aşağıya çapraz olarak yer değiştirerek tekrar şah çekiyorum.oda tekrar şah ın önüne vezir koyuyor.bende tekrar yukarıya çapraz olarak şah çekiyorum.oda tekrar veziri şahının önüne koyuyor.oyun kısır döngüye giriyor.sürekli aynı hamleler yapılıyor.bunun bi kuralı mutlaka vardır ama ben bilmiyorum.

1-  eger profesyonel bir turnuvada oynuosan hiç bir zaman o hamle yapılamaz hakemler izin vermez maç içinde farkedilmediysede maç sonunda itiraz sonucu maç kaldıgı yerden devam eder maç içinde farkedilirse hamleler geri alınır ve o ana geri dönüşür

no: şah almak yemek diye bir tabir yoktur şah sıkıştırılır

2-buda turnuva kurallarından farklılık gosterir fakat cogu zaman istedigin taşı istedigin kadar alırsın

edit: 3. yü yazmayı unutmuşum

3-  3 kere aynı hamle sonunda pat olur fakat hakemin o anki duruma göre hakem kendi kararını verme hakkını saklı tutar :D

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aLsanCaK
    aLsanCaK's avatar
    Erkek

1- şahı yiyemezsin. uyarman gerekir.

2- teorik olarak bir oyunda 9 vezir sahibi olabilirsin. 1 orjinal vezir ve 8 terfi etmiş piyon.

* bir piyon karşı tarafa ulaştığı zaman istediğin taşı alabilirsin.

* eğer elinde iki kale varsa 3. kaleyide alabilirsin.

3- eğer satranç tahtasındaki taşların konumu 3 kere üst üste aynı olursa oyun berabere biter.( hamleler ard arda olmak zorunda değil.)

ayrıca Bkz. : http://rapidshare.com/files/375494395/fidekurallari.doc

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    diamonique
    diamonique's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Cevaplar yazılmış. Biraz da ben birşeyler söyliyeyim ve sorayım. Mesela chessmaster oynuyorum ben. Adam bana şah çektiğinde ben yine şahı kaçırıp ama yine de şah olan yere koymak istesem beni uyarıyor koyamazsın diye. Yani uyarman gerekiyor.

Şimdi piyon karşıya ulaştığında istediğin taş oluyor demişsiniz. Benim bildiğim sadece vezir, kale, at, fil olabiliyor. Buna bir cevap verin.

Reecep Tayyip'in Askerleriyiz
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FCN
    FCN's avatar
    Erkek

diamonique bunu yazdı:

Cevaplar yazılmış. Biraz da ben birşeyler söyliyeyim ve sorayım. Mesela chessmaster oynuyorum ben. Adam bana şah çektiğinde ben yine şahı kaçırıp ama yine de şah olan yere koymak istesem beni uyarıyor koyamazsın diye. Yani uyarman gerekiyor.

Şimdi piyon karşıya ulaştığında istediğin taş oluyor demişsiniz. Benim bildiğim sadece vezir, kale, at, fil olabiliyor. Buna bir cevap verin.

şah haricinde istedigin taş olur istersen piyon olarakta kalabilir 

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    diamonique
    diamonique's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

The_FCN bunu yazdı:

diamonique bunu yazdı:

şah haricinde istedigin taş olur istersen piyon olarakta kalabilir 

Ah ulan nasıl düşünemedim. Saydığım taşlarda piyon yok. Zaten piyonun piyon olarak kalmasından normal birşey olamaz. Piyonun şah olması imkansız. Bir tane şah olur her oyuncunun. Geri kalan tüm taşları saydık zaten. Bak kendimden bir an için tiksindim.

Reecep Tayyip'in Askerleriyiz
Toplam Hit: 3013 Toplam Mesaj: 27