folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Satrançtan Anlayan Müridler Yardım

Satrançtan Anlayan Müridler Yardım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karakutu
    karakutu's avatar
    Erkek

Geç fark ettim   gerçi gereken cevaplar verilmiş ben yine yenileyim...

sağlam kaynak ile 

http://www.biltek.tubitak.gov.tr/gelisim/satranc/sat/sorun1.shtml

Mevzu derin | Papikolas Planet
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    neyzen
    giriftzen
    giriftzen's avatar
    Erkek

merhabalar...

1. uyarmak zorundasın . imkansız hamleye girer .  adam şahı piyonun çaprazına oynadı sende  vezirin önüne oynadın adam seni uyarmak zoorunda. 3 kere aynı hatada oyun mat  olur . turnuvalarda bu yüzden maç kaybetmiştim hatırlıyorum

2. olarak istediğin kadar vezir kale alırsın. piyon hariç her taşı ala bilirsin . uzmanlar ve dünya satranç federasyonu böyle diyor...

3. oyun pat olur. pat: berabeerlik... 3 kere aynı pozisyon tekrarlanamaz... bu 3. kezlik pozisyon tekrarlamada güçlü bir adamla berabere kalmıştım :d

saygılar/

dokunmak sanattır.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArmadA
    ArmadA's avatar
    Erkek

bende oynamayı bilmiyorum gidip öğreneceğim yaw acayip merak ediyorum valla...

Living Death
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Melik
    Melik's avatar
    Erkek

bilie_jean bunu yazdı:
    -----------------------------

hacılar birkaç sorum olacak.

birincisi şah çektiğimde rakip oyuncunun kaçtığı yerdede şah oluyorsa şah alınıp oyun bitermi yoksa uyarmak zorundamıyız.

2.si piyon u karşı tarafa geçirdiğimizde 1 den fazla vezir alabiliyormuyuz.biraz araştırdım.farklı yanıtlar buldum.

son olarak örneğin vezirle şah çektiğimde rakip şah ın önüne vezir getiriyor.sonra ben vezirimi aşağıya çapraz olarak yer değiştirerek tekrar şah çekiyorum.oda tekrar şah ın önüne vezir koyuyor.bende tekrar yukarıya çapraz olarak şah çekiyorum.oda tekrar veziri şahının önüne koyuyor.oyun kısır döngüye giriyor.sürekli aynı hamleler yapılıyor.bunun bi kuralı mutlaka vardır ama ben bilmiyorum.

1. Uyarmak Zorundasın Hocam Çünkü İmkansız Bir Hamle Yapıyor

Ya Şah yapamicağın bir Yere Kaçar Yada Saldıracağın yolun Üstüne Bir Taşını Koyar.

2. Piyon Karşı Son Kareye Gelirse İstediğin Taşı Alırsın Ama 3-4 Tane Vezir Alınmaz

Her Taştan 1 Tane Alabilirsin. Her Taş Deyince Şah'ı Alabilirmiyim Diye D*şak Geçmiyorsunuzdur İnş :D

3. Hocam Aynı Şahı en Fazla 5 Kez Yapabilir Taktik Değiştirip Saldırması Gerekir yoksa Oyun Bitmezki Aq. 

Profil fotoğrafndaki begenme sayısını popülerlikle eşdeger kılan bir ülkede yaşıyoruz
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    diamonique
    diamonique's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

IronEagle bunu yazdı:

Ya Şah yapamicağın bir Yere Kaçar Yada Saldıracağın yolun Üstüne Bir Taşını Koyar.

2. Piyon Karşı Son Kareye Gelirse İstediğin Taşı Alırsın Ama 3-4 Tane Vezir Alınmaz

Her Taştan 1 Tane Alabilirsin. Her Taş Deyince Şah'ı Alabilirmiyim Diye D*şak Geçmiyorsunuzdur İnş :D

3. Hocam Aynı Şahı en Fazla 5 Kez Yapabilir Taktik Değiştirip Saldırması Gerekir yoksa Oyun Bitmezki Aq. 

"2. Piyon Karşı Son Kareye Gelirse İstediğin Taşı Alırsın Ama 3-4 Tane Vezir Alınmaz"

Yanlış.

Soru: Tahtada bir vezirim varken yeni bir tane çıkabilir miyim?
    Cevap: Veziriniz oldugu halde yeni vezir çıkabilirsiniz. Tahtada bu şekilde bir tarafın 9 tane veziri olabilir. Aynı şekilde yine tahtada ikiden çok at veya fili olabilir.

Reecep Tayyip'in Askerleriyiz
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Melik
    Melik's avatar
    Erkek

diamonique bunu yazdı:

IronEagle bunu yazdı:

"2. Piyon Karşı Son Kareye Gelirse İstediğin Taşı Alırsın Ama 3-4 Tane Vezir Alınmaz"

Yanlış.

Soru: Tahtada bir vezirim varken yeni bir tane çıkabilir miyim?
    Cevap: Veziriniz oldugu halde yeni vezir çıkabilirsiniz. Tahtada bu şekilde bir tarafın 9 tane veziri olabilir. Aynı şekilde yine tahtada ikiden çok at veya fili olabilir.

Bir Vezir İçin Birbirimizi Kırmaya Değermi Ha değermi ? 

Profil fotoğrafndaki begenme sayısını popülerlikle eşdeger kılan bir ülkede yaşıyoruz
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    diamonique
    diamonique's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

IronEagle bunu yazdı:

Bir Vezir İçin Birbirimizi Kırmaya Değermi Ha değermi ?

Reecep Tayyip'in Askerleriyiz
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnaMuhalefet
    AnaMuhalefet's avatar
    Erkek

Cevaplar verilmiş zaten de 2. sorun hakkında ben de yorum yapayım.

2) Her karşı tarafa ulaştırdığın piyonla istediğin taşı alabilirsin.

Alınabilecek taşlar: Fil,kale,at,vezir...

1. Niye "VEZİR" almayıp fil ya da kale alıyorsunuz "Piskopat" mısınız arkadaşım???

2. İki vezirden bilemedin taş çatlasa üç vezirden sonra oyunu çeviremiyorsan bu oyunu oynamayı bırak hoca :P

Bir işi: " BİLMEYEN " ELEŞTİRİR, " AZ BİLEN " AKIL VERİR, " YAPAMAYAN " ÇAMUR ATAR, " BİLEN " YAPAR.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erdoganb
    erdoganb's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

İmkansız hamle 3 kez yapılırsa oyun içinde, 3 kez yapan taraf hükmen kaybetmiş sayılır.

Ayrıca imkansız hamle yapıldığında hakemi çağırırsın, durumu belirtirsin, hakem turnuva öncesinde belirlenen kurallara göre sana süre ekler, ya da rakibinden süre çıkarır.

Piyon terfiinde istediğin kadar vezir, kale, at, fil alabilirsin.

Oyun içinde aynı konum 3 kez tekrarlanırsa pat olur, hakemler oyunları inceler genelde. Ve de sürekli şah denen bir kavram var, sürekli aynı taş ile şah çekersin, mat edemeyecek durumdaysan pat olur, sürekli şah ile berabere denir.

Bazı konumlarda Vezir yerine başka taşlar tercih edilir. genelde kazanç konumlarda bir piyon terfiisinde vezir gelirse pat konumu çıkabilir. Bunu önlemek için vezirden başka taşlar da tercih edilir.

yardırmak bizim işimiz
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JPriest
    JPriest's avatar
    Erkek

Bir sürü cevap verilmiş ama aynı pozisyonun üç defa tekrarı halinde pat olur falan denmiş, özellikle bir üstteki mesajı yazan arkadaş da öyle söylemiş. Pat ve beraberlik farklı şeylerdir, 3 konum tekrarında pat değil beraberlik olur.

Sen hiç kaval çaldın mı?
Toplam Hit: 3011 Toplam Mesaj: 27