Satrançtan Anlayan Müridler Yardım
-
peki hocam ortada şah durumu varsa ve 2 tarafta farketmeyip üzerine birkaç hamle yaparsa ne olur?
-
bilie_jean bunu yazdı:
-----------------------------
peki hocam ortada şah durumu varsa ve 2 tarafta farketmeyip üzerine birkaç hamle yaparsa ne olur?
-----------------------------şimdi arkadaşınla oynadığını varsayarsak eğer yaptığınız hamleleri biliyorsanız geri alırsınız yada size kalmış baştan başlarsınız ama turnuvalarda yada internet üzerinden oynarken böyle bir durum yaşanacağını sanmıyorum.
-
hepinize teşekkürler.bilenlerin sayısı oldukça fazla.aslında tbt olarak bi turnuva yapsak güzel olurdu.
-
hocam zaten elinde hafif taşlar varken oyun pata düşüyor, ne uğraşıpta adamı yenmeye çalışıyorsunki, elinde at fil olursa oyun pat, zaten bişey yapmanda beklenemez ayrıca yapamazsında aynı hamleleri tekrarlkarsın gene oyun pata düşer bütün kurallar bole a müritin biri yazmış, 3 4 dane vezir ala biliyosun diye mantık olarak şah ve pion hariç her taşı alırsın gardaş farketmez o .. azslında piyonda alırsınama piyon piyon olarak kalırmı la :p öğrenmek istiyosanız daşların hareketlerini öğreni,n yeter . arkası gelecektir. ole fazla cafcaflı kitaplar da okumayın hele caplancanın satrança başlıyorum kitabını da okumayın adam direk satrançı anlatmş notosyonu doğru düzgün vermeden gidip oyun vermiş :p öğrenmek isteyen bana gele bilir oynarız birlikte vakit falan geçiririz ben öğretirim de :d
-
u-f-d bunu yazdı:
hocam zaten elinde hafif taşlar varken oyun pata düşüyor, ne uğraşıpta adamı yenmeye çalışıyorsunki, elinde at fil olursa oyun pat, zaten bişey yapmanda beklenemez ayrıca yapamazsında aynı hamleleri tekrarlkarsın gene oyun pata düşer bütün kurallar bole a müritin biri yazmış, 3 4 dane vezir ala biliyosun diye mantık olarak şah ve pion hariç her taşı alırsın gardaş farketmez o .. azslında piyonda alırsınama piyon piyon olarak kalırmı la :p öğrenmek istiyosanız daşların hareketlerini öğreni,n yeter . arkası gelecektir. ole fazla cafcaflı kitaplar da okumayın hele caplancanın satrança başlıyorum kitabını da okumayın adam direk satrançı anlatmş notosyonu doğru düzgün vermeden gidip oyun vermiş :p öğrenmek isteyen bana gele bilir oynarız birlikte vakit falan geçiririz ben öğretirim de :d
-----------------------------piyon piyon olarak nie kalmasın :D
belki avarajlı turnuvadır ve puanlarda sayılıyordur adamda her halukarda macı alıcagına inanıosa boşuna vezir çıkarıp ve o veziri kaybederse puanını riske atmaz piyon olarak tutar :D
satranç turnuvasıda bir kaç kere denendi ama sonucu hiç hatırlamıorum :|
bide chesscup mü neydi site bazı arkadaşlarda sorun yarattı
herkesin rahatca girebilecegi bir turnuva olursa yapalım
-
u-f-d bunu yazdı:
-----------------------------Dostum öncelikle pat ve beraberlik aynı şeyler değil. Şu yukarda pat dediğin her şey beraberlik aslında.
Gelelim daha önemli noktaya. Gelmiş geçmiş en büyük satranç dehası J. Raul CAPABLANCA'nın önce ismini düzgün öğren, sonra kitabı olan Satrancın Esasları'nın ismini iyi öğren sonra da git o kitabı oku. Satranca başlarken okunacak ilk kitaplardan biridir Satrancın Esasları.