Şebeke Arızasından Dolayı Çıkan Hasar
-
Reis çok anlamam ama bizim mahallede aydınlatma direklerine ait kabloları yer altına alırken sikik enerjisa ne bok yediyse tüm mahalleyi sikti attı herkesin buzdolabı yandı. Çokda komik bir rakam ödedi millete pezevengler.
Şunun takılı olduğu buzdolabına bir sik olmadı.

-
Hocam adaptorde VS. Topraklama yok Topraklama priz sart.
-
Açık konuşayım hocam Gotunun Dibinde direk varsa sıkıntı neden ? Kendimden biliyorum geçen yagmur yağdı komşunun elektrik kablosu cayır cayır gidiyor du baktım evdeki elektrik göz kırpıyor yağmurda çıktım baktım alev almış gidiyor uyandırdım dışardan iki evinde kestim elektrigini tabi bu esnada yağmur seri sekilde yağıyor du, bende evde akım koruma var git Teknosa da var al ucuz 6 falan 300 kusurdu ha evin elektrigj temiz sayma ise dedigjmi yap yoksa evin kutu girişini temiz ve direkten çektir. Şimşek işi tehlikeli olmaya başladı..
-
başganım bknz
parafüdür https://www.youtube.com/watch?v=NOfzR_Yq58w
kakr
regülatör
ups
akım korumalı priz
yunusdogan tarafından 01/Ara/23 23:27 tarihinde düzenlenmiştir -
Çok faydalı bir konu olmuş. Mesajım kalsin.
-
Yorumlardan anladığım akım korumalı priz ups gibi çalışıyor o zaman düşük yüksek etkilemiyor.
-
Megalados bunu yazdı
Yorumlardan anladığım akım korumalı priz ups gibi çalışıyor o zaman düşük yüksek etkilemiyor.
yanlış. ups hem ceryanı düzenler hem gittiğinde geçici olarak elektrik sağlar. akım koruma sadece fazla akım geldiğinde kendini feda ederek cihazı korur. düşükte bi numarası olmaz.
-
ZoRKaYa bunu yazdı
Benim başıma geldi bu, kombi filan bozuldu. 4-5 komşunun da aynı şekilde. Dediler ki faturası varsa tahsil edersin, gittim dilekçe yazdım komşularla. Cevap vermediler, bir daha dilekçe yazmaya gittim; oradaki görevli benden duyma abi ama bunlar ödemeyecekler sen bunu şikayet edeceksin, bunlar da dilekçeye cevap vermeme cezası 450 lira ödeyip geçecekler dedi. Hakikaten dediği gibi oldu, cimer üzerinden şikayet oluşturdum ve bir hafta sonra 450 lira para yatırdılar hesaba bir de mail attılar sizin dilekçenize cevap vermedik ve yasa gereği bu parayı ödüyoruz diye.
O zaman hergün 1 tane dilekçe göndersek, her dilekçe başına 450 TL ödeseler, ve tüm masrafın 2 katı kadar devam etsek bu duruma.. nasıl fikir? :D alsana parayı çıkarma yöntemi.
-
EdepsizPenguen bunu yazdıZoRKaYa bunu yazdı
Benim başıma geldi bu, kombi filan bozuldu. 4-5 komşunun da aynı şekilde. Dediler ki faturası varsa tahsil edersin, gittim dilekçe yazdım komşularla. Cevap vermediler, bir daha dilekçe yazmaya gittim; oradaki görevli benden duyma abi ama bunlar ödemeyecekler sen bunu şikayet edeceksin, bunlar da dilekçeye cevap vermeme cezası 450 lira ödeyip geçecekler dedi. Hakikaten dediği gibi oldu, cimer üzerinden şikayet oluşturdum ve bir hafta sonra 450 lira para yatırdılar hesaba bir de mail attılar sizin dilekçenize cevap vermedik ve yasa gereği bu parayı ödüyoruz diye.
O zaman hergün 1 tane dilekçe göndersek, her dilekçe başına 450 TL ödeseler, ve tüm masrafın 2 katı kadar devam etsek bu duruma.. nasıl fikir? :D alsana parayı çıkarma yöntemi.
valla hocam bana ilginç gelen adamların bunu sistem haline getirmiş olması. ilk gittiğimde tabii ki hallederiz hiç merak etmeyin hemen şu formu doldurun dediler ve iban dahil her bilgiyi aldılar. dedim ne güzel iş ya, adamlar sistemi oturtmuş çat diye yatıracaklar. ben şikayet edene kadar 10 defa aramışımdır, her seferinde dilekçeniz işlemde, merkez daha karar vermemiş bilmem ne diye oyaladılar. 40 gün sonra da telefonla arayıp o tarih ve saatte bizim elektriğimiz kesilmemiş, sizin yanlışınız var dediler. sonra komşularla tekrar dilekçe vermeye gittik, oradaki arkadaş bu bilgiyi verdi.
-
cukurova bunu yazdı
Geçmiş olsun.
Yıldırım ve yüksek gerilimden korumak için ana girişe parafudr veya trimbox, ve evdeki iç kaçakları önlemek içinde kaçak akım koruma rölesi işini görecektir.
Hepsi bir arada gerilim/akım/yıldırım koruma röleside kullanabilirsiniz. Schoner marka fena değildir. Bunların hepsi evin hat girişi, sigorta kutusu içine yerleştirilecek yani bir elektrikçi yapabilir.
Marka olarak; ABB, Schneider, Siemens, Legrand, Viko gibi markaların ürünleri tesisat konusunda en iyilerdir. Fakat fiyasada bunların çok fazla çakmasıda var.
Bu arada evin toprak hattının sağlam ve görevini yapıyor olması gerekir. Akım korumalı prizler vs hikaye boşa para harçama, aslen akımdan korumaz (onu sigorta yapar) yüksek gerilimden (yüksek voltajdan) korur. İçinde basit bir varistor(vdr) var o kadar.
Hocam aradığım şey bu paraudr yada trimbox sanırım, sen yetkili bi abiye benziosun tavsiye ettiğin marka model bişi varmı ?
Bu ikisi aynı şeyin farklı markaları mı?
bunlardan birini girişe takarsam her prize akım korumalı priz almama gerek yokmu?