Sedat Peker,Ogün Samast,M.Ali Ağca,Abdullah Çatlı Ve Diğerleri
-
hiçbiri Hakında yorum yapamam cunku bılgım yok sedat pekerı kulaktan dolma bılgılerle bılıyorum az cok ama yınede yorum yapmıyacagım
-
LNAU bunu yazdı:
-----------------------------
hiçbiri Hakında yorum yapamam cunku bılgım yok sedat pekerı kulaktan dolma bılgılerle bılıyorum az cok ama yınede yorum yapmıyacagım
yorum yapmıycaksan yapma bunu niye yazıyorsun ki arkadaş ..?
herneyse;
bir ülkede düzeni sağlamak, yazarları vs.. öldürerek olmaz.örneğin hrant dink'i sevip sevmemek başkadır.sevmezdik, fikirlerine karşıydık..ama bu bi insanın en temel hakkı olan yaşama hakkını elinden almayı kesinlikle gerektirmez,yanlıştır.ne oldu yani hrant dink öldü ermeni sorunu mu çözüldü ? yanlış düşünen diğer insanlar mı sustu ? bi işe mi yaradı ? nedir ?
o sadece bir örnek..hadi hrant dink işe yarar bir adam değildi de öncesinde ne yazarlar şairler düşünürler harcandı bunlar tarafından..ne uğur mumcular gitti..
bu yazdıklarım samast ve ağca'nın fayda değil zarar sağladığı yönündeydi.peker hakkında çok bilgim yok, çatlı hakkında araştırmalarım devam ediyor.
cinayetlerin iyi yanlarını görmeye çalışan, şu yüzyılda hala şiddetle bir yere varılabileceğine inanan pek saygıdeğer arkadaşlarıma selam olsun.bir kere sağlam kafayla bi düşünün tartın olayları her şeyi bi kenara bırakıp adilce,mantıklıca düşünün..bu ülkenin katillere değil düşünen insanlara ihtiyacı var.eli silah tutan değil kalem tutan adamlara...
saygılar.
-
o6u2 bunu yazdı:
LNAU bunu yazdı:
herneyse;
bir ülkede düzeni sağlamak, yazarları vs.. öldürerek olmaz.örneğin hrant dink'i sevip sevmemek başkadır.sevmezdik, fikirlerine karşıydık..ama bu bi insanın en temel hakkı olan yaşama hakkını elinden almayı kesinlikle gerektirmez,yanlıştır.ne oldu yani hrant dink öldü ermeni sorunu mu çözüldü ? yanlış düşünen diğer insanlar mı sustu ? bi işe mi yaradı ? nedir ?
o sadece bir örnek..hadi hrant dink işe yarar bir adam değildi de öncesinde ne yazarlar şairler düşünürler harcandı bunlar tarafından..ne uğur mumcular gitti..
bu yazdıklarım samast ve ağca'nın fayda değil zarar sağladığı yönündeydi.peker hakkında çok bilgim yok, çatlı hakkında araştırmalarım devam ediyor.
cinayetlerin iyi yanlarını görmeye çalışan, şu yüzyılda hala şiddetle bir yere varılabileceğine inanan pek saygıdeğer arkadaşlarıma selam olsun.bir kere sağlam kafayla bi düşünün tartın olayları her şeyi bi kenara bırakıp adilce,mantıklıca düşünün..bu ülkenin katillere değil düşünen insanlara ihtiyacı var.eli silah tutan değil kalem tutan adamlara...
saygılar.
Ama sanırım kaçırdığın nokta şurası. Şuan tüm devletler bazı işleri ( kirli de diyenler olabilir - görmek ve bakmak arasındaki farktır bence ) kendi hukuk sistemleri ile çözemezler.Ve bazı insanlardan faydalanırlar. Örneğin X bir yabancı ülkedeki adamı getiremiyorsanız yada erişemiyorsanız ve bu adam yada grup devlet çıkarları için tehdit ise işte bu durumda vatanı ve devleti için gözünü kırpmayacak insanlara ihtiyaç duyarsınız ve görevlendirirsiniz. Tabi bu adamların hiçbir şartda yakanlandıklarında bile sizi açık etmemeleri lazımdır v.s. Hatta yanlış hatırlamıyorsam galiba asala operasyonlarında eğer yakalanma gibi bir durum olduğunda kendilerini zehirlemek için vücutlarına ( omuz, koltık altı taarzı bir bölge ) bir hap enjekte edilmişti. Gerektiğinde ordan çıkartıp yaşamlarını bitireceklerdi. Kısaca şiddet iyi değildir ama kullanıldığı yer önemlidir. Devlet çıkarları söz konusu olunca ve kendi hukuk sistemin bu şiddeti geçerli görmüyorsa tüm devletlerin istihbaratları şiddeti kullanır.bildiğim kadarı ile Uğur Mumcu ile burda yazılan adamların bir alakası yok
-
o6u2 bunu yazdı:
LNAU bunu yazdı:
herneyse;
saygılar.
Demek istediimi anlamadım galıba bilgi sahibi olmadan fıkır sahıbı olmak ıstemedım kalkıp kulaktan dolma bılgılerle basından ordan burdan ogrendıklerımle yorum yapsam dahamı ıyı? -
Bunların içinde bence Abdullah Çatlı'nın yeri ayrıdır. O gerçek bir Türk milliyetçisidir ve kendini çok sevdiği milleti uğruna feda etmiştir. Ermeni terör örgütü Asalayı bitiren kişilerin başını o çeker. Ona mafya, çeteci diyenler en hafif tabirle ahde vefasızlık etmektedir. Bugün onun ve onun gibi isimsiz kahramanların kıymetleri bilinmemektedir. Ancak tarih sezarın hakkını sezara verecektir elbet.
-
@boldpilot
x bir ülkedeki bir adamı devlet çıkarı için getirmek ya da indirmek için görev alan adamlarla ilgili bir şey söylemedim.o konuda haklısın aslında.elalemin mossadı kgb'si nin dünyanın her noktasında adamı varken istihbahratları bu kadar güçlüyken bizim elimizin de armut toplamaması gerektiği aşikar..
istihbahrat timimizi geliştiremiyorsak özel nokta işi yapacak adamlar bulunmalı elbette..
ama benim deyindiğim nokta farklı..terör örgütleriyle çatışan bu işi para vs. için değil de vatan millet sevgisiyle yapıyorsa eyvallah can feda..
benim vurgulamak istediğim konu şuydu ki yazarlar sanatçılar,kısacası düşünen adamların kalemi kırılıyor..herkes fikrini özgürce söyleyemezse gizli düşmanlık, gizli örgütlenmeler oluşur...konuşanın indirildiğini görenler yazması gereken doğruları yazamaz susturulacağını bilerek..yazarlar düşünürler bilimadamları gibi insanların bi ülkede en serbest çalışması gereken kişiler olduğuna inanıyorum..uğur mumcu'ya gelince, ağca tarafından vurulduğu iddaalarını duymuşsunuzdur mutlaka, o olmasa bile yine o kafada sığ zihniyetli büyüklerin maşası bi adam tarafından indirilmiştir.onu sadece bir örnek olarak yazmak istedim..
@lnau
hocam sana bişey demiyorum tamam o zaman tuvalete gittiğini de yaz buraya. -
o6u2 bunu yazdı:
@boldpilot
x bir ülkedeki bir adamı devlet çıkarı için getirmek ya da indirmek için görev alan adamlarla ilgili bir şey söylemedim.o konuda haklısın aslında.elalemin mossadı kgb'si nin dünyanın her noktasında adamı varken istihbahratları bu kadar güçlüyken bizim elimizin de armut toplamaması gerektiği aşikar..
istihbahrat timimizi geliştiremiyorsak özel nokta işi yapacak adamlar bulunmalı elbette..
ama benim deyindiğim nokta farklı..terör örgütleriyle çatışan bu işi para vs. için değil de vatan millet sevgisiyle yapıyorsa eyvallah can feda..
benim vurgulamak istediğim konu şuydu ki yazarlar sanatçılar,kısacası düşünen adamların kalemi kırılıyor..herkes fikrini özgürce söyleyemezse gizli düşmanlık, gizli örgütlenmeler oluşur...konuşanın indirildiğini görenler yazması gereken doğruları yazamaz susturulacağını bilerek..yazarlar düşünürler bilimadamları gibi insanların bi ülkede en serbest çalışması gereken kişiler olduğuna inanıyorum..uğur mumcu'ya gelince, ağca tarafından vurulduğu iddaalarını duymuşsunuzdur mutlaka, o olmasa bile yine o kafada sığ zihniyetli büyüklerin maşası bi adam tarafından indirilmiştir.onu sadece bir örnek olarak yazmak istedim..
-----------------------------Tabiki herkez fikrini açıkça dile getirmeli ama "özür diliyoruz" gibi bir olay sence yada başkalarınca düşüncesini serbestçe dile getirmek olabilir ama benim için "hainliktir". Yada orhan pamuk gibi bir aydın (?) tarafından yazılan, ödül alan kitaplar bazılarına göre düşünce özgürlüğü olabilir ama dediğim gibi bana göre hainliktir. örnekler çoğaltılabilir...
ayrıca hiçbir devlet kendisi için çalışan ve teknoloji üreten bilim insanlarına bişey yapmaz.Ama sen dış mihraklara bağımlı isen ve bir teknoloji geliştiriyorsan bir şekilde suikastler ile buna engel oluyorlar. Ya uçak düşüyor yada bişey oluyor işte.
Bu arada Devlet ile Hükümet farklıdır bence. Devlet yönetiminin, esen rüzgarlara göre seçilen hükümetler tarafından gerçekleştirildiğine inanmıyorum ben mesela. Aslında konu çok derin. Ne yazmakla biter, ne tartışmakla.
ayrıca israilde şöyle bir olay var diye biliyorum. isral dışında yaşayan tüm yahudiler bildiğim kadarı ile o ülke hakkında mossada rapor veriyorlar. birnevi hepsi istihbarat ajanı gibiler. ama gel görki bizim yurtdışında yaşayan gurbetçilerimiz o ülke hakkında söz sahibi olamıyorlar. yada devlet politikasında böyle bir olayımız yok, yada var ama başarılı olamıyoruz v.s.
Almanlar şöyle demişlerdi sanırım gurbetçiler ilk defa almanyaya gittiklerinde. İlk kuşak sizin, ikici kuşak ortak, üçüncü kuşak bizim diye. Umarım hiçbir kuşak asimile olmaz. dediğim gibi konu çok uzar nerden çeksen oraya gider. v.s. v.s.
Uğur Mumcu'yu ibda-c, hizbullah gibi bir örgütün öldürdüğünü duymuştum.
-
Başlangiçta nasıl kandıklarını yada kandırıldıklarını bilmiyorum ama sonunda mafyacılık yad v.b. oynarak topluma zararlı adamlar haline geldiklerini söyleyebilirim
-
Pat pat, güm pat, dışin dışin. Holywood filmlerinin sempatizanları.
-
Ogun Samast hariç - hepsi Bir REİS ' dir öncüdür başı çekendir. Ağca , abdullah çatli. şimdiki mhp genel başkani olan devlet bahçelinin en yakın dava arkaşiydi. kullanilmadilar mafyacilik da yapsalar. onlar işini bilirdi... herkes konuşur onlar susar.