Şehirden Çıktım Köye Bir Öze Dönüş Projesi 2
-
Herkese hayırlı günler.
Dün itibari ile pazartesi gününe kadar yıllık izindeyim ve sabah 05:45'de kalkıp yola çıkmaya öyle alışmışım ki, geç yatmış olmama rağmen 07:00'de uyandım. Ev ahalisi 10:00'dan önce kalkmıyor, uyansalar bile şekerleme ile geçiriyorlar zamanı. Ben de bu esnada sizlere güncel durumu bildirmek, aynı zamanda da kendime ilerisi için bir not bırakmayı istedim.
https://www.tahribat.com/forum/sehirden-ciktim-koye-bir-oze-donus-projesi-255180/3Başlık çok jenerik olmadı ama olur ya ileride bir harekete öncü olursa dillere pelesenk olmaya da müsait geliyor bana :)) Yukarıda bir önceki konuyu paylaşıyorum, bilen var, bilmeyen var; köyümüzde kaç gündür yaşıyor olduğumuzu saymayı bıraktığımız bir gündeyiz. Gerçi ben halen İstanbul'da çalışıyor olduğum için oradan tam olarak kopamadım ama o da olacak inşallah, bu konu da farklı bir radikal karar ile hayatımda yer eder muhtemelen, yaşadıklarıma bakınca, bu cesaretli reaksiyonlar ardı arkası kesilmeden devam edecek gibi görünüyor.
İmar başvurusu sonrası çok şükür imar durumu ve istikamet rölövesi denen şeyleri aldık. Yani ne olduğunu açıkça anlatan adları olmadığı için açıklamak gerekir; nereye ve hangi sınırlar içerisine inşaat yapabileceğimi resmi olarak bildirir evraklar bunlar ve ruhsat öncesi zaruri. Biz bunu ele geçirdik işte ve şimdi ruhsat için arayışlara başladık. Burada 3 - 4 Mimarlık ve İnşaat firması ile iletişim kurdum ama daha 2. cümlede abi çektikleri için tasarım konusunda çok umudum yok açıkçası, kaldı ki, kullanışlı olmaktan uzak projelere tomar ile para dökmek de istemiyorum. Bana da yakışır, diyerek mütehatliğini ben yapmak istiyorum. Teyzemin eşi müteahit ve kuzenim ile eşi Mimar. Ben de yıllardır, sağolsunlar, Mimar arkadaşlarımın içindeyim. Uzun ve sayısız araştırmalar sonucu kendim bir proje ortaya çıkardım. Sırf fiyat almak, rayiç öğrenmek için de bu bahsettiğim abici 3- 4 Mimarlık ofisi ile paylaştım, teklif rica ettim.
Bir diğer konu ise ruhsat için gereken Mekanik, Statik ve Zemin etüdü çalışmaları. Bunlar içerik olarak bana uzak konular değil ama ruhsat içeriği için hazırlayacak derece bilgim yok. Bugün belediyeye gidip örnek proje rica edeceğim, kendimi yap-sat müteahit olarak tanıtıp biraz nabız yoklayacağım, belki belediye içerisinden veya belediye ile sıkı-fıkı dost statikçi, mekanikçi bulurum. Bunlar mümkün ama öncelikle elimdeki projenin basit hali ve ruhsat projesi olmaktan çok uzak. Projenin düzenlenmesi konusunda bana yardımcı olabilecek yetkinlikte kimse var mıdır ? Eğer bu tip bir yardım bulamazsam örnek projelere bakarak kendim bir uğraşacağım. Eğer ilgilenen olursa Projeyi PM'den atarım.
Bunun dışında kendimiz Mütehatliğini yapmaya soyunduğumuz için Kalfa arıyoruz. 2-3 tane ekipmanı tam Kalfa buldum. Onlarla altını üstünü konuşup bu süreçte antat kalmaya bakmak lazım..
Velhasıl burada yaşam güzel dostlar. Temiz hava, çocuk için geniş ve yeşil alan, tepinip duruyor. Annem babam mutlu mesut geçinip gidiyor. Malzemeleri alıp 1-2 gün uğraştım ama uydu'dan yayın almayı beceremedim, dün ona Hidayet abiyi çağırdık, TRT 1'i görünce herkes havalara uçtu anasını satayım. :D:D
Hergün 100 km git, 100 km gel olunca sıtkım sıyrılır gibi oluyordu, onun da tedavisini sesli kitap okumakta buldum. Tolstoy-İnsan Ne İle Yaşar / George Orwell-1984 / Victor Hugo-Sefiller / Sebahattin Ali-Kuyucaklı Yusuf... 1 ay kadar zamanda bir sürü kitap dinledim. Yolculuklar keyifli gelmeye başladı vesselam.
Sonuç olarak; herşey yolunda giderse 3 - 4 ay içerisinde harfiyata başlayabiliriz. İnşallah.
Bu arada burası yaz Turizmi hareketli bir yer olduğu için 4 aylık süreçte geleni gideni çok oluyor. Dolayısı ile su problemi var. 3, hatta 4 günlük kesintiler yaşadık. Gelgelelim köyde çareler tükenmiyor. :) 120-140 metre sondajdan su çıkıyormuş. Fiyatlar da güzel, 1100 TL/mtül + 50.000 TL (Dalgıç pompası suyun çıkışı ile ilgili tüm tertibat içerisinde) İnşaatın başlamasına paralel bu gibi ihtiyaçlara yönelik şeyler de yapılması gerekiyor.
Nasip olursa 3. konu ile de inşaatın gidişatını aktarırım sizlere. -
Hayırlısı olsun
-
takipteyim.
şu oğlan bu sene üniye yerleşsin seneye benim hedef bu.
-
tez zamanda yni evinde ağız tadıyla oturman dileği ille ...
-
Herkese lazım bu tarz yaşam şehrin kalabalıklığı pahalılık trafik vsvs ömür boşa gidiyor
-
hayırlı olsun, kuyu meselesi önemli
kuyu şart ama 140m çok iyi rakamlar, çünkü bu devirde en az bi 30 metre kadar da altına gitmen lazım ki sular çekildikçe dalgıcı daha fazla sarkıtırsın en az bi 15 20 yıl dayanması lazım yoksa çok masraflı oluyor. kum çıkma olasılığı da varsa zaten sorun iyice büyür, yakınlarında etrafında kuyusu olan yoksa bence bir daha düşün. İyi bir etüt yaptır su taraması ve akifer tahmini sonra kuyu kazdır öyle anam babam usulü buraya vurammı deyip başlama.
yani meslea vurunca su bulmak değil, en çok beslenen ve en az geçirgen olan kuyuyu bulmak. bak 50m den çıkıyordu 2012 de su buralardan şuan 80m den çıkan su eylülde bitiyor. önceden 2010 dan önce tekte sulanan tarlaları şimdi bu sene itibariyle 4 e bölmeye başladık.
su biterse motor yanar, su bitince aynı deliği derinleştremezsin en baştan kazdırısın, çok yakınına kazdırıp esnaf odasındaki başkanı da ayartırsan ekstra resmi paralardan kurttulursun ama aynı yere kazdığında su da aynı şekilde çıkar, az uzağa kazdırısan da en baştan başvur en baştan elektrik sayaç cart curt olacak. -
erebos bunu yazdı
hayırlı olsun, kuyu meselesi önemli
kuyu şart ama 140m çok iyi rakamlar, çünkü bu devirde en az bi 30 metre kadar da altına gitmen lazım ki sular çekildikçe dalgıcı daha fazla sarkıtırsın en az bi 15 20 yıl dayanması lazım yoksa çok masraflı oluyor. kum çıkma olasılığı da varsa zaten sorun iyice büyür, yakınlarında etrafında kuyusu olan yoksa bence bir daha düşün. İyi bir etüt yaptır su taraması ve akifer tahmini sonra kuyu kazdır öyle anam babam usulü buraya vurammı deyip başlama.
yani meslea vurunca su bulmak değil, en çok beslenen ve en az geçirgen olan kuyuyu bulmak. bak 50m den çıkıyordu 2012 de su buralardan şuan 80m den çıkan su eylülde bitiyor. önceden 2010 dan önce tekte sulanan tarlaları şimdi bu sene itibariyle 4 e bölmeye başladık.
su biterse motor yanar, su bitince aynı deliği derinleştremezsin en baştan kazdırısın, çok yakınına kazdırıp esnaf odasındaki başkanı da ayartırsan ekstra resmi paralardan kurttulursun ama aynı yere kazdığında su da aynı şekilde çıkar, az uzağa kazdırısan da en baştan başvur en baştan elektrik sayaç cart curt olacak.Anladım hocam. O zaman ben zemin etüdü yaptırırken buna ayrıca baktirayim. Çevre evler full sondajlı. Biz de reklam için asılan numaralardan soruşturduk. 100 metreden itibaren cikiyor 140 a kadar inelim demişler. Zemin kayalık geçiyor imar kayıtlarında. Fiyatı yüksek söylerler diyordum ama metresi 1100 tl çok uygun bence.
NaZi_ tarafından 31/Tem/25 12:51 tarihinde düzenlenmiştir -
En gūzeli nisandan kasima kadar yaylà sonra şehir. Kiş şaŕtlari zor her taraf kar buz. Bide bağ bahçe bi ugraş şart hayvancılıkta olur bakimina üşenmezsen ama seni oraya esir eder.
-
taekwondo bunu yazdı
En gūzeli nisandan kasima kadar yaylà sonra şehir. Kiş şaŕtlari zor her taraf kar buz. Bide bağ bahçe bi ugraş şart hayvancılıkta olur bakimina üşenmezsen ama seni oraya esir eder.
Genelleme olarak doğrudur hocam. Biz denize 700 metre mesafedeyiz burada kar buz çok olmaz ki, komşular da teyit ettiler. Soğuğu elbette üzecek.
Hayvan konusunda da 1 horoz 4 tavuk düşünüyorum başlangıç olarak. Böceklerle mücadele ve yumurta temini düşüncesi içindeyim.
Küçük baş ve büyük baş bizi aşar ama babam eski toprak belki o girişir. Biraz gün ne getirirse onu yaşıyoruz. Her an komşu bize tavuk getirip, al komşu besle bak büyüt, diyebilir. Az çok bu tip yerleri bilirsiniz. Ağaç soruyorsun fide getiriyorlar. Yumurta soruyorsun süt getiriyorlar.
-
Bende Tekirdağ'dayım. Güzel yerler. Kışın sessiz sakin olur, yazında hareketli.
Hayırlısı olsun.
-
Bazı belediyelerde imar müdürlerinin yada belediye başkan yardimcilarinin çocuklari yiğenleri mimar oluyor. Projeyi çizip içeri veriyor kendi adamı olduğu için şak diye inşaat ruhsatın çıkıyor. Sistem kendi ellerinde olduğu için belediye ile sıfır sıkıntı yaşıyorsun. Bulunduğun yerin yerlileri ile tanışıklık kurup bilgi almaya bak her belediyede bu işleri kovalayan a yada b partili birisi muhakkak olur. Bi arkadaşımızin arkadaşının zamanında başına geldi ordan biliyorum :)