folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Şehirden Çıktım Köye Bir Öze Dönüş Projesi 2

Şehirden Çıktım Köye Bir Öze Dönüş Projesi 2

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek

Marmara Ereğlisi'nde Statikçi Mekanikçi ve Zemin Etüdü için tanıdığı olan var mıdır beyler?

Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Chaoser
    Chaoser's avatar
    Erkek
    NaZi_ bunu yazdı

Marmara Ereğlisi'nde Statikçi Mekanikçi ve Zemin Etüdü için tanıdığı olan var mıdır beyler?

Kardeşime sorayım bir dün belediye giderken karşısında bir sürü gördüm.

dünyada en güzel 3 şey vardır; et yemek, ete binmek, etin içine et koymak.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek

Bir güncelleme yapalım;

3 aylık bir süreyi geride bıraktık, ben sürekli İstanbul'a gidip geliyorum ama ben bile artık yerleşmiş hissediyorum kendimi çünkü, komşular çok sevecen. Allah onlardan razı olsun.

28 Ağustos tarihinde ruhsat için başvuru yapmıştık, bugün son kontrollerin de yapıldığı bilgisi geldi. Sanırım cuma gününe kadar imzaya çağıracaklar. Yani ruhsat çıkıyor inşallah.

Bu arada hazırlıklar da tam ruhsat onayına denk geldi; arsa temizlendi, kalfa inşaat için gereken keresteleri getirdi. İnşaat demiri satın alındı ve arsaya yığıldı, 10 dk mesafede bir hazır beton firması ile anlaşıldı. Dün de nihayet kalfa ile işçilik konusunda anlaştık.

Şu an bir aksıklık olmazsa pazartesi günü, bilemedin salı günü harfiyata başlamayı hedefliyoruz.

Artık önümüzdeki 3 ay kadar bir sürede inşaatın kabası tamamlanmaya çalışılacak. Bu aslında 1. Round ve kolay olan. 2. Round ince işler olacak ve asıl yavaş ve çok muhataplı olan işler 2. Roundda olacak. Bakacağız başımıza neler gelecek. Allah ayağımıza taş değdirmesin inşallah.

Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erdem358
    erdem358's avatar
    Erkek

Hayırlısı nevzat darısı benim başıma

Yav he he
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    weskeyy
    weskeyy's avatar
    Erkek

Taşra dâ yaşam güzeldir.umarım her şey planlamanın içinde ilerler.

Bedenin BAKİRE olmasi onemli degil,Yeterki ruhun OROSPU olmasin!!!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HorbaDor
    HorbaDor's avatar
    Erkek

hocam hayırlı olsun. inşallah benim de 10 yıllık kalkınma planımda müstakil evimi yapma hayalim var. güncel durumu paylaşırken maliyet bilgisi de paylaşabilirsen biz de az çok önümüzü görmüş oluruz. 

Ha Ha!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PlayForFree
    PlayForFree's avatar
    Erkek

Hayırlısı olsun hocam ben de geçen ay marmara ereğlisinden aldım, sanırım yakın lokasyon. Dediğin gibi su sorunu oluyor onun için 3 tonluk depo yaptırdım. Buranın belediyesinde iş çözmek için içeriden eleman şart gibi yoksa tüm süreçler ağır aksak.

Havası mis gibi yalnız, haftasonları gidiyorum gece 4-5e kadar uyuyamayan ben 11de uykum geliyor t*rörist leşi gibi yatıyorum mq :D 

Ben evi hazır aldım, kendim yaptırmayı düşününce yerel esnaf ve tedarikçileri görüp anında vazgeçtim Allah kolaylık versin hepsi çakal.

Umarım keyif alırsın ailen ile birlikte. 

(bahçemde gün batımına karşı mangal+nargile + kahve keyfi tüm haftanın yorgunluğunu alıyor şerefsizim fiyatlar yükselmeden herkese öneririm)

ps: demireller grup yapı inşaat - emlakçı var burada, sanırım belediyede vs elemanları var çıkan sıkıntıları çabuk çözdüler, çevreleri geniş gibi kimseyi bulamazsan bi danış istersen.

PlayForFree tarafından 02/Eki/25 10:46 tarihinde düzenlenmiştir

profesyonel kahveci?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek
    HorbaDor bunu yazdı

hocam hayırlı olsun. inşallah benim de 10 yıllık kalkınma planımda müstakil evimi yapma hayalim var. güncel durumu paylaşırken maliyet bilgisi de paylaşabilirsen biz de az çok önümüzü görmüş oluruz. 

@erdem358 Erdem abi inşallah be. Buralarda bakın hatta :)

@HorbaDor hocam ben sana şöyle kısaca anlatayım;

115 m2 zemin kat,  140 m2 1 ve 2. Kat toplamda 3 kat ve bodrum katlı bir bina yapılıyor.

Ruhsat işleri toplamda 500 bin gibi son bulacak tahminen

Demir 690 bin tuttu

Beton 770 bin tuttu

Kalfa ile 1.7 milyon a anlaştık 

İnşaat malzemeleri 350 bin tutar tahmini 

Dış cephe mantoloma ve dekoratif boya 400 bin 

Pencereler 320 bin 

Kapılar 220 bin 

Ben henüz bu kadarına yani kabaya hakimim.

İnce işler için biraz araştırma yaptım ama net bir liste veremem. Nasipse 2026 başı o süreçlerde olacağız.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    improper
    improper's avatar
    Erkek
    NaZi_ bunu yazdı
    HorbaDor bunu yazdı

115 m2 zemin kat,  140 m2 1 ve 2. Kat toplamda 3 kat ve bodrum katlı bir bina yapılıyor.

Demir 690 bin tuttu

Beton 770 bin tuttu

Pencereler 320 bin 

Kapılar 220 bin 

İnce işler için biraz araştırma yaptım ama net bir liste veremem. Nasipse 2026 başı o süreçlerde olacağız.

Hiç bir ustanın parasını peşin verme, sürekli borçlu ol. Parayı peşin verirsen çok koşarsın işi bitirsinler diye 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oliWeR
    oliWeR's avatar
    Erkek
    NaZi_ bunu yazdı
    HorbaDor bunu yazdı

Demir 690 bin tuttu

Beton 770 bin tuttu

Pencereler 320 bin 

Kapılar 220 bin 

Ara ara fotograflarla beraber yapılanı paylaşırsan güzel olur. 

Ne çok küfür ediyorsun diyorlar. Ne yani hayatın içine edenlere şiir mi yazayım ?
Toplam Hit: 7235 Toplam Mesaj: 83
tekirdağ müstakil ruhsat i̇mar köy sultanköy