Şehirden Çıktım Köye (Bir Öze Dönüş Projesi)
-
An itibari ile kaporayı aldım, evi sattım dostlar. Gec oldu biraz ama cidden yeşile yöneliş başladı bizim için.
İşim Avrupa bölgesinde olduğu için İstanbul un en batısında, Gumusyaka ya kadar olan sahil kesiminde bir arsa arıyorum şimdi. Eğer bütçe yeterse betonarme, yetmezse prefabrik ev yaptıracağım.
Bütçe 3.5m max 4m
Duyan duymayana anlatsın. Varsa arsa talibim.
-
Biraz daha uzaklaşırsan daha ucuza arsa bulursun bende de var bu plan kamaradere de arsa var Marmara Ereğlisi bağlı Amerikan vari bir ev kaça mal olur dubleks altta bodrum kat olacak şekilde bilgin var mı. Yan arsayı da alıp havuz düşünüyorum. Yeniçiftlik tarafında havuzlu 5 milyona ev var ama hiçlik ortasında.
-
selam müridler umarım bir gün sizin seviyelere yetişirim maddiyat konusunda,
bir arkadaşımın Çanakkale Bozcaada ya yakın zeytinliği var almak isteyen olursa PM den yazsın,
-
Tek gerçek dost doğadır.
Faydalanmayı bilene.
3-5 yıl içinde doğada yaşamaya başlıyor olurum sanırım.
İnsan dolu her yerin canı cehenneme...
-
Bir güncelleme şart oldu..
Tekirdağ Sultanköy de 385 m2 bir arsa aldık. Evin parası ile kafa kafaya geldi namussuz (vergisi komisyonu cart curt)
Git gel derken bir sefer de eniştem geldi, yan arsa ve onun yanındaki villayı beğendi ve aldi. :) Nasip ya, uzaktan insaat ile uğraşmak zor olur, sen yerleş evini yapınca geçersin, dedi.
Bu gelişme sayesinde 1 senelik insaat planını beklemeden köye yerleşiverdik. :)
Şimdi bir ruhsat süreci deneyimliyorum. İmara basvuru yaptığınız anda harçlar vs 20k ödeme çıkıyor. Şimdi projesi onayı derken ruhsata kadar 2 3 ay ve 200 250 k masraf olabileceği bilgileri alıyorum. Insaat öncesi comolokkolar bunlar.
Hergün saat 05:45 kalk, Tayakadın D020 den Kemerburgaz a ise gidiyorum. 1 saat 35 dk sürüyor. Akşam da aynı sistem geliş. Bahçe temizle toprak belle derken akşam baya 2. İş gibi oluyor ama dokunmuyor. :)
Not: Bunları asla nispet olsun diye yazmıyorum, yazarken çekiniyorum ama pek mutluyum Allah bozmasın. Niyetim, biliyorum ki şehirde yaşayan ve nasil olur acaba ya, diye düşünenleriniz var, onlara nasil olduğunu anlatmaya çabalıyorum. Hatta bir de manzaramı ekleyeyim.
Bu taraftan geçenleri beklerim, bir kahvemizi icin. Selametle. :)