Senede Bir Ay Mı Müslümansınız ?
-
biraz önce marketten geldim.gülermisin ağlarmısın amk adam resmen dalga geçer gibi bira depoladığı dolabın üzerine çarşaf asmış sırf içindeki fesatlığı biraz olsun çıkartmak için 2 bira istedim. aldığım cevap aynen şu
- Mübarek gün günaha gireriz alkol satmıyoruz !
doğru diyon emmi günaha gireriz cayır cayır yanarız amk ben en iyisi ayın birinde geleyim dedim çıktım gittim.
şimdi soruyorum be bre cahil emmi senede bir aymı müslümansınız amk ?
----------------------------
ayrıyetten konuyla alakalı olarak şu haberi gündeme getirmek istiyorum
kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/gundem/9960942.asp?gid=229&sz=22974adamı içki satıyon diye dükkanını darma dağın ettiler sebep ramazanda yüce ulu mübarek günde alkol satması..
üstelik o kadar görgü tanığı olmasına rağmen artı gizli kamera görüntüleri olmasına rağmen saldırganlar serbest bırakılıyor..
şimdi sorarım bunlara ulan şerefsizler senede bir aymı müslümansınız ?----------------------------
bütün bunlar bide içki satmak yüzünden zabıtalar tarafından "çivili sopa" ile dayak yiyen büfeciyi aklıma getirdi..
bunlar zincir arkadaş birbiri ardına sıralanmış eylemler işte açık ve net.
eğer sene bir ay müslümanlığı destekleyen bi kitap varsa birisi link versinde download edelim !
-
-
neyi genelliyosun onu anlamadım
şimdi soruyorum be bre cahil emmi senede bir aymı müslümansınız amk ?
-
mahalle baskısının amk
aklıma mahalle baskısıyla ilgili bir resim geldi :|
-
Doğru diyo arkadaş.Aslına bakarsan düzgün tamı tamına müslümanlığını yapan çok az kimse var.Satıcının mantıkda şu olsa gerek''lan her zaman satıyoz bide ramazanda satmıyalımda az svp olsun:'':S Atatürk'ün anıları diye bi kitap var onu okuyorum.orda bi cümle var''Laiklik türk milletinin anlamakta en çok zorlandığı ilke olmuştur'' galiba öle gerçekten :O
-
foto ankara keçiörenden, keçiören bel. başkanı bakkalcıya dava açmış üstelik. faşist akp belde başkanı.
hayır anlamadığım olay dün tvde izledim kamera vs apaçık adamı bıçakla yumrukla dövüyorlar. kızlara içki içmeyin diyorlar yani bu kayıtları izleyen polisler salak mı ? yada gerizekalı ?. bazen polisler böyle yapınca sinir oluyorum izledikleri görüntülerden sonra adamları nasıl serbest bırakıyorlar. emniyet arka bahçesimi bu adamların ?
-
Her seferinde yaşadığım şehirden örnek veriyorum ama n'apayım :/
Bizim buralarda ülkenin bir çok şehrinde olduğu gibi her cadde de, her mahalle de bir tekel bayii vardır. Bu tekel bayiileri de bira olarak sadece efes satarlar. Tuborg vs. vs. türünde biralar satılmaz. Bu efes'in ilçe dağıtıcısı, yani tüm o bayiilere alkol dağıtanlar da öz dayım ve oğullarıdır. Her mübarek ramazandan önce, bayiiler ile birlikte toplanılır, ortak bir şekilde o ay alkol satışı yapılmayacağına karar kılınır. Sebebi de gayet basittir, Ramazan'a olan "saygı." Bu saygı tüm o alkol satıcılarının müslüman, yahut dini bütün birer müslüman olduğuna mı delalettir? Hayır. Saygı duyup da satmamak için illede dini bütün bir müslüman olunması gerekmez.
-
O zaman içki yerine zemzem suyu ya da boza satmaları lazım :)
-
senede 1 ayda olsa inancıma saygı gösterilmesi güzel bir duygu
olayın senede bir ay müslüman olmakla alakası yok zaten eski tarihlere dönüp bakınca yahudiside hristiyanıda ramazan geldigi zaman gereken saygıyı gösteriyormuş adamları hiç ilgilendirmese bile...
-
:) ohoooo sen ordamisin birader
her halti yiyip sonra 1 ay oruc tutanlar var Allah la onun arasindadir arasina girmek olmaz.
bu tipki suna benziyor yolda giden veya yardima muhtac veya ozurlu bir bayana tecavuz ettikten sonra gusul abdest almasina benziyor.
:) konu yine yolsuzluga gelecek ama getirmek istemiyorum. hani her turlu yetim hakki yiyip oruc tutan insanlara benziyor, birsey diyemez kimse Allah la onun arasinda
bizim girmemiz olmaz, laf soylemekte olmaz.
turban konusunda ister kapanir ister acilir sanane sen ne karisiyorsun burasi ozgur bir ulke degilmi diyen zihniyet
icki icene neden karisir ki ? o zaman ozgur bir ulke olmuyor.
-
e madem özgür bi ülke satana,satmayana neden karışıyonuz kardeşim :)
alsancakta satan yerler var, kimse neden satıyon demiyo. mahallemde satmayan yerler var, kimse neden satmıyon demiyo.
neyin kavgası, neyin tribi anlamadım gitti :)
-
@snnyk guzel bir konuya deginmis ama biraz ince oldugu icin her yana cekmeye calisan olabilecektir.