folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Senede Bir Ay Mı Müslümansınız ?

Senede Bir Ay Mı Müslümansınız ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    morportakal
    morportakal's avatar
    Erkek
    MelancholiTr bunu yazdı:
    -----------------------------

morportakal bunu yazdı:
    bütün kötülüklerin anası islamdır
    ne saçmalıosun sen?

eyer ben senin dinsiz olmana veya inanmamana saygı gösterip hakaret etmiyorsam sende benim dinime hakaret edemezsin..

bırak şu çakma demokrat ayaklarını. bütün toplumlarda karşıt görüşlülerden nefret edilir. eskiden bu iş kafasını giyotinde vurarak halledilirdi demokrasilerde saygı duyarım deyip toplumdan soyutlama var.

biride demiş niye genelleme yapıyorsun diye. islam ümmetçi bir din. daha dogrusu işinize gelince ümmeti bağlayan işinize gelince bireysel bir tutum. hep söylüyorum bunun altını çizin ya bireysel olsun evinizde inanın din derslerini kaldırın yada ümmete ait olsun her bokunuzun ardından çıkın alnınız açık

"bi bok yemişler kusura bakmayın özür dileriz" demeyi bilin pişkin pişkin gelip burda artislik yapmayın

bassinyourface
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elevator
    elevator's avatar
    Erkek
    morportakal bunu yazdı:
    bütün kötülüklerin anası islamdır

nekadar anlatırsan anlat,anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır... VAR OLDUĞUM İÇİN DÜŞÜNÜYORUM ...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FiLoZoF
    FiLoZoF's avatar
    Erkek

morportakal doğru söylüyor. İslam ümmete değer verir. Amma biz müslümanlar ümmeti görmezden geliriz. Yine doğru söylediği bir nokta varki hiç değinmeyeceğim.

Bütün kötülüklerin anası islamdır lafına gelince:

240 promil alkol alan sürücü viyadükten uçtu! 2 ölü!

24 rekat namaz kılan hoca viyadükten uçtu??

Alkollü adam cinnet getirdi. Kızını oğlunu doğradı! 5 ölü!

Zekat veren kişi cinnet geçirdi?? 

Hırsızlık için girdiği evde linç edildi!

Kurban kestiği için mahalleli tarafından taşlandı??

Hangisi olabilir hangisi olmaz? 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hotboy
    hotboy's avatar
    Erkek
    senede 11 ay her türlü pisliği yapıp 1 ay müslüman olmak, senenin 12 ayı hertürlü pisliği yapmaktan iyidir, fakat tercih edileni 12 ay boyunca düzgün bir insan olmaktır
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BBS
    BBS's avatar
    Erkek

2 tane zabıta üstelik sivil syyr satıçıları dövüyo ordan geçen bi vatanday kardeş sen napıyosun diyo onuda dövüyo bisikleitini köprüden aşa atıyo aşada bulunan balıkçı tayva olaya tepki verio bu 2 zabıta gidiyo 2 araba gelio içinden elinde sopa sivil zabıta magandalar ortalıgı birbirine katıyo adamın gözüne taşla vuruyolar vs. şimdi be a.q. çocukları siz kimsiniz size bu yetkiyi kim verio üstelik svilsiniz, işin kötü tarafı bunlar yayımlandıktan sonra biri dahi ceza almıyo, nereye gidiyo bu türkiye iyice yozlaşıyoruz, statlarda bagır bangır vaaz verilmeye başladılar, ahmedinejat diye bi o.çocugu gelio bizim beyinsiz halk tekmil getirio fanları ya a.q. çocukları yollar kapanıyo ulaşım perth halkı düşünen yok, siz hala akpye oy veriyonuz 2 seneye kalmaz bu olaylar artar sokakta küpeli dolaşan dayak yer, seviglisini elini tutan dayak yer yozlaşıyoruz ben derimki aklınız varsa toplayın pılınızı pırtınızı siktir olup gidin bu ülkeden anasını siktiler ülkenin satılmadık yer kalmadı, daha milyonmlarcası..

edit: a.q. daldım bira muhabbeti hakkında yorum yapmadım.. onada ayrı bi taw oluyorum, be müslüman geçinen kafirler hoşgörü dini değilmidir müslümanlık, adam bira içiyosa sanane be a.q. çocugu günahı sanamı sana giren çıkan ne onu anlamıyorum, sen kendi işini kendi inancına bak karşındakinede saygı duymayı ögren ilk önce, laf söleyecegine pis pis bakacagına saygı duy.. kim ne yaparsa yapar, sen saygı duyki karşındakide sana saygı duysun birasını gitsin evinde içsin eger sen saygı duymazsan laf sölersen oda inadına ramazanda alır birasını geçer parka keyifle içer he tabi artık bu biraz zor maganda dolu a.q. çeker vururlar valla.

neyse velasılvelkelam bindik bir alemete gidiyz kıyamete,..

..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZoRKaYa
    ZoRKaYa's avatar
    Erkek
    underzero bunu yazdı:

:) ohoooo sen ordamisin birader

her halti yiyip sonra 1 ay oruc tutanlar var Allah la onun arasindadir arasina girmek olmaz.

bu tipki suna benziyor yolda giden veya yardima muhtac veya ozurlu bir bayana tecavuz ettikten sonra gusul abdest almasina benziyor.

:) konu yine yolsuzluga gelecek ama getirmek istemiyorum. hani her turlu yetim hakki yiyip oruc tutan insanlara benziyor, birsey diyemez kimse Allah la onun arasinda

bizim girmemiz olmaz, laf soylemekte olmaz.

turban konusunda ister kapanir ister acilir sanane sen ne karisiyorsun burasi ozgur bir ulke degilmi diyen zihniyet

icki icene neden karisir ki ? o zaman ozgur bir ulke olmuyor.

katılıyorum. 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpoofU
    SpoofU's avatar
    Erkek
    bigwave bunu yazdı:

SpoofU bunu yazdı:

Hoca bana içki satanın günahkar olduğunu söyleyen ayeti bulabilir misin?? Ayrıca konuyla ilgili bir söz vardır, 11 ay yallah 1 ay Allah.
    bak sana öyle çöplük forumlardan bilgi vermicem..diyanetin sitesine girip bakabilirsin haram içecekler arasında bir metin var >> burada << şimdi burada şöyle bi paragraf varaşağıda

Cevap için teşekkürler, ben bir tv programında bir hocayı dinlemiştim (malesef ismi aklıma gelmiyor şuan ama Zekeriya Beyaz değil :)), ve bu hoca eski evliyalardan birisini örnek vererek bu evliyanın şarap sattığını ama asla içmediğini söylemişti. @morportakal, sana gelince; islam dini kesinlikle kötü bir din değildir ama onu kötü tanıtanlar yüzünden böyle düşünüyorsun buna eminim. Keşke o kötü tanıtanları içimizden def edebilsek!

Sevmem yazmayı, okumayı sevdiğim kadar.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Quetzalcoatl
    Quetzalcoatl's avatar
    Erkek
    aynısı bana da olmuştu arkadaşlarla bira almaya tekele gittik adam ramazan diye bira dolabını boşaltmış :D
    bu kadar beyinsizlik olmaz ben bira içiyosam sana ne giriyo amk sen sat içme işini biz yapıyoz zaten.. ki bu adam ramazan bitince o dolabı yine doldurucak..
    müslümanlık böyle bişey işte..

Özgürlüğü anladıkça ona daha az sahip olursun.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek
    SpoofU bunu yazdı:
    DJ_Alper bunu yazdı:

evet sadece 1 ay mı müslümansınız her ay gidip dövmek lazım puhahahahah :)

Kuranda içkiyi üreten satan içen günahkardır demiştir onun içün kimse birbirine ceza veremez. cezası varsa çeker öbür dünyada

Hoca bana içki satanın günahkar olduğunu söyleyen ayeti bulabilir misin?? Ayrıca konuyla ilgili bir söz vardır, 11 ay yallah 1 ay Allah.

ara bulursun hacı kendim okudum kulakdan dolma değil ara sıra mealini okurum kuranın içki olarak geçmez haram malı üreten satan aracılık yapan alankullanan hepsi günahkar hacı.. Burda tekel bayılık yapan arkadaş bile biliyor kabul ediyor sen neden kabullenmiyorsun anlamadım ;)

Edüt Buldum:

Fıkıh kültüründe, içkiyle mücadelede etkili olunup sonuç alınabilmesi için içki kullanım ve alışkanlığına yol açabilen veya destek veren dolaylı ve yardımcı fiil-lerin de, çoğu zaman içki yasağı kapsamında mütalaa e-dildiği ve aradaki bağın kuvvetine göre mekruh-haram çizgisinde bir nokaya yerleştirildiği görülür. Nitekim şarabın hukuken muteber olmayan bir mal ve necis bir madde sayılması, sarhoşluğun ağır bir suç kabul edilip cezalandırılması, içki ticaretinin yasaklanması, içki ile tedavinin kabul edilmemesi, hatta içki meclisinde bulunmanın bile kınanması İslâm’ın insanlığı içki tut-kunluğundan kurtarma ve toplumda içkinin kökünü kazıma çabasının uzantılarıdır. Hz. Peygamber bir hadislerinde içkiyi üretenin, ürettirenin, içenin, taşıyan ve taşıta-nın, dağıtanın, satanın, bundan gelir elde edenin, satın alanın, ikram edenin ve parasını yiyenin lânetlendiğini bildirerek bu grup insanları ağır bir şekilde kınamıştır (Ebû Dâvûd, “Eşribe”, 2; Tirmizî, “Büyû‘”, 58; İbn Mâce, “Eşribe”, 6). İslâm âlimlerinin çoğunluğu da, bu hadis-ten ve masiyeti işlemekte kimseye yardımcı olunmaması ilkesinden (el-Mâide 5/2) hareketle, şarap üreten kimseye üzüm satma da dahil, içki üretim ve tüketimine yardımcı olmayı doğru bulmazlar. Hanefî hukukçular ise masiyet ve günah olan şeyin içki üretme ve içme fiili olduğunu, buna doğrudan yol açmayan fiillerin, arada kuvvetli bir sebep-sonuç ilişkisi kurulamadığı sürece, ayrı bir zeminde değerlendirilmesi gerektiği görüşündedirler. Ancak Hanefî fakihlerinin tamamıyla hukuk mantığı ve tekniğiy-le alâkalı bu yaklaşımları, onların içkiyle mücadele konusunda diğer fakihler ölçüsünde bir hassasiyete sahip olmadıkları anlamına gelmez. Nitekim bütün fakihler, Hz. Peygamber’in üzerinde içki bulunan sofraya oturulmasını yasaklayan hadisinden de (Ebû Dâvûd, “Et’ime”, 18; Tirmizî, “Edeb”, 43) hareketle, müslümanın içki meclisinde bulunmaması, her durum ve şart altında içkiye kar-şı tavır alması, bulunduğu mecliste içki içilmesini ön-lemeye çalışması, buna gücü yetmiyorsa o tür toplantıla-rı terketmesi gereğinden söz ederler. Bu da, toplumda içkiyi önleme, yeni yetişen nesillerin kötü örneklerle karşılaşmasını en aza indirme yönünde alınmış etkili bir tedbirdir.

Bu da benden sana olsun hacı :)

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    musty28
    musty28's avatar
    Erkek

Quetzalcoatl bunu yazdı:
    aynısı bana da olmuştu arkadaşlarla bira almaya tekele gittik adam ramazan diye bira dolabını boşaltmış :D
    bu kadar beyinsizlik olmaz ben bira içiyosam sana ne giriyo amk sen sat içme işini biz yapıyoz zaten.. ki bu adam ramazan bitince o dolabı yine doldurucak..
    müslümanlık böyle bişey işte..

müslümanlık böyle bişey değil cahillik böyle bişey. Belkide adam böyle inanıyo ramazan ayı dışında içki satmak günah değil ramazanda günah olduğunu düşünüyo sanane aq.

inançlara saygılı olmak zorundayız. 

Ses Etme Hallederiz
Toplam Hit: 6969 Toplam Mesaj: 44