Serbest Atlama Paraşüt Eğitimi Ve Hakkında
-
en iyisi tüplü dalış yukarı çıkacağıma aşağı inerim dünyaya tepeden bakasım yok farklı bir dünyaya ihticım var diyorsan dalacaksın
-
Benimde sana söyleyebileceğim Türkiye'de Sivil olarak bunu adam gibi yapan bi İnönü bi Efes'in orda olduğudur. Arkadaş söylemişti ordan aklımda kalmış
-
antiochia bunu yazdı:
-----------------------------
Sendeki cesaretin yarısı bende de olaydı..... ilk önce ....... atlamayı düşünürdüm.. sonra serbesti
-----------------------------:) bırakıyorsun o kendiliğinden gidiyor
ama korku fobi olarak varsa yenmek kolay değil
-
MuratDnz bunu yazdı:
kalk atla direk serbest serbest işte :D
-----------------------------deneriz hocam :)
-
Mezantalac bunu yazdı:
en iyisi tüplü dalış yukarı çıkacağıma aşağı inerim dünyaya tepeden bakasım yok farklı bir dünyaya ihticım var diyorsan dalacaksın
-----------------------------2. sırada oda var hocam :) dalma ve paraşüt var nezamandır aklımda bu yaz kesin yapacam ama dalma olayını
-
zeratul bunu yazdı:
Benimde sana söyleyebileceğim Türkiye'de Sivil olarak bunu adam gibi yapan bi İnönü bi Efes'in orda olduğudur. Arkadaş söylemişti ordan aklımda kalmış
-----------------------------efes'i duydum bi keşfe çıkarız bakalım ne var yok otaraflarda
-
serbest atlama için gerekenler:
1- 1 tane paraşüt
2- 1 tane sağlam büzük
-
Yamaç paraşütü denemek istiyorum ben de , dağ bisikletini , çadırını , paraşütünü alacaksın yanına , 2 gün tırmanacaksın kamp yapacaksın , zirvedeyken musait yamaçtan atacaksın kendini , hem de tek başına kesinlikle yapmayı istiyorum :). Yamaç paraşütü öğrensem gerçekleşmesi zor değil de Para ve vakit yok işte .
-
Matchup bunu yazdı:
-----------------------------Yamaç paraşütü denemek istiyorum ben de , dağ bisikletini , çadırını , paraşütünü alacaksın yanına , 2 gün tırmanacaksın kamp yapacaksın , zirvedeyken musait yamaçtan atacaksın kendini , hem de tek başına kesinlikle yapmayı istiyorum :). Yamaç paraşütü öğrensem gerçekleşmesi zor değil de Para ve vakit yok işte .
-----------------------------tek başına yap ve giderken de nereye gittiğini kimseye söyleme ! (127 hours)
-
Turkiye'de Selcukta atlama kurslari var. Ucuz baya. Bu isin sertifika almasi var genelde 25 - 30 atlamada sertifikani aliyorsun. benim 27 atlama surmustu.
Ilk atlamani birisine bagli olarak yapabilirsin veya yanliz yapabilirsin. ben yanliz yapmistim. Cok bir serbest dususun olmuyor ancak daha hizli sertifika aliyorsun. Benim ilk atlayisim yanlizdi baya degisik bir his.
Benim atladigim ucak baya kucuktu o yuzden ilk kapidan cikip kanata tutunup sonra ayaklarimi salip bekledim sonra ellerimi birakmami soylediler ve indim.
En zor kismi ucaktan cikip atlamak. Atladiktan sonra bir mutluluk sariyor insanin icini.
Parasutlerin boylarina gore degisiyor genelde 100 kilonun ustundeysen sorun cikabiliyor. Ancak cok ciddi birsey degil.
Sakin dalip sonra atlamaya gitme :D
Baska ne bilmek istiyorsan sorabilirsin.