Serbest Atlama Paraşüt Eğitimi Ve Hakkında
-
badass bunu yazdı:
-----------------------------
Turkiye'de Selcukta atlama kurslari var. Ucuz baya. Bu isin sertifika almasi var genelde 25 - 30 atlamada sertifikani aliyorsun. benim 27 atlama surmustu.
Ilk atlamani birisine bagli olarak yapabilirsin veya yanliz yapabilirsin. ben yanliz yapmistim. Cok bir serbest dususun olmuyor ancak daha hizli sertifika aliyorsun. Benim ilk atlayisim yanlizdi baya degisik bir his.
Benim atladigim ucak baya kucuktu o yuzden ilk kapidan cikip kanata tutunup sonra ayaklarimi salip bekledim sonra ellerimi birakmami soylediler ve indim.
En zor kismi ucaktan cikip atlamak. Atladiktan sonra bir mutluluk sariyor insanin icini.
Parasutlerin boylarina gore degisiyor genelde 100 kilonun ustundeysen sorun cikabiliyor. Ancak cok ciddi birsey degil.
Sakin dalip sonra atlamaya gitme :D
Baska ne bilmek istiyorsan sorabilirsin.
-----------------------------Valla süper birşey gerçekten :)
Nekadar yükseğe çıktınız ve atladığın anda aşağıya inmek nekadar sürüyor ? ve fotoğraf video felan çekme imkanımız olabiliyormu ?
-
geçen yıl thk'nın serbest paraşüt başlangıç kursu için için başvurmuştum,şans eseri kabul edildik , tüm cesaretimi toplamıştım ama annem duygu sömürüsü yaptı gidemedim o ayrı bi konu..
bilgi verecek olursak; başlangıç sertifikası için 6 günlük kurs eğitimi süresince 3-4 atlayş yapıyorlar eskişehirdeki thk tesislerinde kamp süresince yeme içme barınma thk'na ait.
başvurular subat-mart aylarında oluyordu muhtemelen.
ama param sorun değil efeste yaparım bu işi dersen yine thk^nın http://www.skydiveefes.com/kurslar.html adresini incelemeni öneririrm..
:)
-
Türk Hava Kurumu Derneği mi ne var geçenlerde orda işim vardı burda uçma kaçma oluyor mu dedim oluyor istersen dediler. kabul edince bi form verdiler doldurdum tamam biz ayarlarız sana dediler
ağırlık en boy falan sormuyolar sadece thk ya nasıl bağış yapıyorsunuz fln gibi sorular vardı
bu arada kayserideyim isteyene bi ayar veririm
-
yamaç paraşütünü zamanında yer eğitimini almıştım. atlayacak seviyedeydim evet en az 55 kilo olman gerekiyordu ben o zamanlar çocuktum 45 idim yanlara kum toraları bağlıyorlardı
-
bigwave bunu yazdı:
geçen yıl thk'nın serbest paraşüt başlangıç kursu için için başvurmuştum,şans eseri kabul edildik , tüm cesaretimi toplamıştım ama annem duygu sömürüsü yaptı gidemedim o ayrı bi konu..
bilgi verecek olursak; başlangıç sertifikası için 6 günlük kurs eğitimi süresince 3-4 atlayş yapıyorlar eskişehirdeki thk tesislerinde kamp süresince yeme içme barınma thk'na ait.
başvurular subat-mart aylarında oluyordu muhtemelen.
ama param sorun değil efeste yaparım bu işi dersen yine thk^nın http://www.skydiveefes.com/kurslar.html adresini incelemeni öneririrm..
:)
http://www.youtube.com/watch?v=j7H2f1wcNhY
-----------------------------bilgi için saol hocam video süpermiş ama yaaa :) harbi yaşamak lazım
-
CiRKiN bunu yazdı:
Türk Hava Kurumu Derneği mi ne var geçenlerde orda işim vardı burda uçma kaçma oluyor mu dedim oluyor istersen dediler. kabul edince bi form verdiler doldurdum tamam biz ayarlarız sana dediler
ağırlık en boy falan sormuyolar sadece thk ya nasıl bağış yapıyorsunuz fln gibi sorular vardı
bu arada kayserideyim isteyene bi ayar veririm
-----------------------------eyvallah hocam saol olursa eğer bilmiyorum daha kesin bişey yok efes felan olur herhalde diğer yerler uzak kalıyor bana
-
patates bunu yazdı:
yamaç paraşütünü zamanında yer eğitimini almıştım. atlayacak seviyedeydim evet en az 55 kilo olman gerekiyordu ben o zamanlar çocuktum 45 idim yanlara kum toraları bağlıyorlardı
-----------------------------evet bu kilo olayını başka birinden duymuştum demek doğruymuş aynısı diğeri içinde geçerli olabilir belki yada sadece yamaç paraşüt için geçerlidir.
-
video daki cem dene elemanın yapmadı aktivite kalmamış amk
-
yanlış hatırlamıyorsam forumdan Muqi nickli arkadaş serbest atlama ve paraşüt konusunda oldukça bilgiliydi.. ada gezisinde baya bilgi vermişti..
-
askerliğini yapmadıysan ve kayseri hava indirmeye düşersen bol bol atlarsın mantar paraşüt ile.