Sevgili Olmak Evlenmek
-
KAAMOS bunu yazdıHuwelAsK bunu yazdıCaliber bunu yazdıKAAMOS bunu yazdı
ama olay tamamen cinsellikle alakalı
evlilik sevdiğin kişinin yasal olarak başkasının altına yatmasını engellemek
Ya hocam bırak Allah'a sen ya! Başka laf da bilmiyorsunuz dönüp dönüp aynı şeyi söylüyorsunuz. Aşk'ı yaşamayı bilmiyorsunuz sonra düşünce aşka bok atıyorsunuz. Bakın şu buna benziyo. Eleman parayı buluyor sıfır tecrübeyle gidip bi' 1000'lik superbike yani yarış motosikleti alır. İlk sürüşünde bir yerlere girip ya ölür ya da ömr'ü billah tövbe eder. Şimdi bi' yerlere girmen motorun suçu değil ki senin suçun. Aşk da böyle aslında kullanmasını daha doğrusu ne olduğunu ve yaşamasını bilmezsen o motor gibi yapar adamı. Bi' yerlere de girince aşk böyle şöyle dersin işte bu eleman gibi.
Aşkı bilimsel olarak değerlendirip bir buğ olarak ele alırsak haklı olabilirsin ama Aşık adam aşk hakkında hüküm veremez,vereceği hükümler onu paradoksa sürükler.
Aşk hakkında hüküm verilemez hükmünün bir hüküm olması gibi...
aşkı bilimsel olarak değerlendirisek ortaya sadece hormonların aklınızı etkileyerek çevredeki en uygun eşi bulup neslini devam ettirmeni sağlayan bir şey çıkar
Bazı insanlar aşık oldukları kişiyle cinsel ilişkiyi düşünemiyor bile.Çünkü cinsellikten daha büyük şeyler vardır hedefinde.
İnsanın sevdiğinin saçına rüzgar değse içi titrer,terler.Böyle severken nikahsız,kural ve kaidesiz bir evlilik düşünülemez.Sen çocuk sahibi olmak diyorsun.Çocuklarında aynı şeyi yapacak.Sorun şu ki nikahsız bir dünya ile neyi amaçlıyorsun.Önüne gelenin önüne gelene kuralsız,kaidesiz tamamen hayvani içgüdüyle yaklaştığı;kolay ve erişilebilir.Bırak aşkın cinselliğin bile bir anlamı kalmaz senin bu savınla.
-
HuwelAsK bunu yazdıKAAMOS bunu yazdıHuwelAsK bunu yazdıCaliber bunu yazdıKAAMOS bunu yazdı
Ya hocam bırak Allah'a sen ya! Başka laf da bilmiyorsunuz dönüp dönüp aynı şeyi söylüyorsunuz. Aşk'ı yaşamayı bilmiyorsunuz sonra düşünce aşka bok atıyorsunuz. Bakın şu buna benziyo. Eleman parayı buluyor sıfır tecrübeyle gidip bi' 1000'lik superbike yani yarış motosikleti alır. İlk sürüşünde bir yerlere girip ya ölür ya da ömr'ü billah tövbe eder. Şimdi bi' yerlere girmen motorun suçu değil ki senin suçun. Aşk da böyle aslında kullanmasını daha doğrusu ne olduğunu ve yaşamasını bilmezsen o motor gibi yapar adamı. Bi' yerlere de girince aşk böyle şöyle dersin işte bu eleman gibi.
Aşkı bilimsel olarak değerlendirip bir buğ olarak ele alırsak haklı olabilirsin ama Aşık adam aşk hakkında hüküm veremez,vereceği hükümler onu paradoksa sürükler.
aşkı bilimsel olarak değerlendirisek ortaya sadece hormonların aklınızı etkileyerek çevredeki en uygun eşi bulup neslini devam ettirmeni sağlayan bir şey çıkar
Bazı insanlar aşık oldukları kişiyle cinsel ilişkiyi düşünemiyor bile.Çünkü cinsellikten daha büyük şeyler vardır hedefinde.
İnsanın sevdiğinin saçına rüzgar değse içi titrer,terler.Böyle severken nikahsız,kural ve kaidesiz bir evlilik düşünülemez.Sen çocuk sahibi olmak diyorsun.Çocuklarında aynı şeyi yapacak.Sorun şu ki nikahsız bir dünya ile neyi amaçlıyorsun.Önüne gelenin önüne gelene kuralsız,kaidesiz tamamen hayvani içgüdüyle yaklaştığı;kolay ve erişilebilir.Bırak aşkın cinselliğin bile bir anlamı kalmaz senin bu savınla.
O kalınlaştırdığım yer varya ciddi ciddi böyle mi düşünüyorsun.Yani sevdiğin kişi ile nikah yapmazsan onun senden kaçabileceğini mi düşünyorsun tam olarak anlamadım kusura bakma
ve birde neden çok fazla severken nikahsız bir beraberlik düşünülemez.
gerçekten tartışma çıkarmak istemiyorum öğrenmek istiyorum
-
KAAMOS bunu yazdıHuwelAsK bunu yazdıKAAMOS bunu yazdıHuwelAsK bunu yazdıCaliber bunu yazdıKAAMOS bunu yazdı
O kalınlaştırdığım yer varya ciddi ciddi böyle mi düşünüyorsun.Yani sevdiğin kişi ile nikah yapmazsan onun senden kaçabileceğini mi düşünyorsun tam olarak anlamadım kusura bakma
ve birde neden çok fazla severken nikahsız bir beraberlik düşünülemez.
italik kısma itinaden;
Bir ilişkide patron varsa o aşk olmaz.Aşk karşılıklı olarak rızayla gelişir,zorla sevgi olmaz.İnsan kendini küçük bir tanrı gibi(haşa) görmemelidir.Örneğin çok güzel bir iş arkadaşınla ilişkiye girmemeni engelleyecek olan ne olabilir ki;aşık olduğun insanın bilmeyeceğini bildiğin ve istediğin halde.Sonuçta nikah derken be dini kastediyorum.Evlenenler kendilerini dinin koyduğu bir kurallar çerçecevesinde kabul ettiğinin beyan etmiş ve uyulmayacak kurallarda karşıdakinden çok hesap telaşı hisettikleri bir Yaratıcı var.(Aldatan her türlü aldatır gibi basit bir olayın cevabı olarak alırsan üzülürüm).Dini inancı olduğu halde kurallara uymayanları kastetmiyorum,zaten onlar bile kendilerini adamdan saymıyor.İnandığı halde nefsine ses çıkaramayan pısırık adamları tartışmıyorum.
ve birde neden çok fazla severken nikahsız bir
beraberlik düşünülemez. demişsin; Aldatmak ve aldatılmak hesap verilecek bir müessese olmadığı veya içinde bulunduğun durumun kesin tanımı yapılamadığında daha kolay meydana gelir.Aslında birinci paragrafta aynı sonuç ve cevap var.Kültürel olarak aldatmayacak bir insan aldatmasın diye hapse atılmış mahkum gibi anlamsız olur.Sadece ahlaki değerler savunması da burada yeterli kalmıyor bana göre.Çünkü ahlak kaynağını inançtan alır.Özellikle ateistlerin sığındığı bir meseledir bu ahlak konusu.İnancı olmadığı halde uyduğu kuralları ahlaka dayandırıyor ama ahlakı dine dayandırmak asla işine gelmez.
Tartışabiliriz,hakaret söz konusu olmadıkça tartışmaların çıkması iyidir.Muhalif durumlarda susup tartışmamak iyiye dalalet etmez.
-
Evlilik olayına sadece kanuni düzen açısından sıcak bakabiliyorum. Onun dışında, sen hiç aşık olmamışsın.. (:
-
izzmarit bunu yazdı
Evlilik olayına sadece kanuni düzen açısından sıcak bakabiliyorum. Onun dışında, sen hiç aşık olmamışsın.. (:
Herkes, "ilk kendi yaşıyor"
Sanmasa,
Sevdalar da tükenirdi,Olay benim aşkım senin aşkını döver meselesi değil ve olmamalı.
Evlenmeye cesaret ettiğin kişiyle mal mülk,nafaka ve çocukların soyisimleri meselesiyse bence sen aşktan bahsetmiyorsun.
Tabiki her gün altında ferrariyle çıkarken baş selamı veren kız bu söyledikierimi müzede bir sergide daha ilgi çekici bulacaktır.
-
hepsini yazıp yazıp saçma diye nitelendirirken , başka türlü düşünenlerinde senin fikirlerine saçma diyebileceğini biliyosun ama demi :D
herkesin hayattan istediği şeyler farklıyken, herkesin aynı olmasını mı bekliyosun. ya da aynı şeyi istemesini felan? kimisi bağlanmak ister, kimisi sahiplenilmek ister, kmisi sahiplenmek ister, kimisi yönetmeyi kimisi yönetilmeyi sever.. severde sever.. sonu yok :) sende kuralları sevmiyosun belli ki, ama bu bi ilişki yaşamayacağın anlamına gelmez öyle ota boka kuralların olmadığı bi ilişkide olabilir. hiç ilişki yaşamamakta bi seçenek, kimse zorunlu değil :) bu kadar dert edicek bişey yok bunda, istersen yaşarsın istemezsen yaşamazsın. bu kadar. nokta. bitti. :) -
HuwelAsK bunu yazdıizzmarit bunu yazdı
Herkes, "ilk kendi yaşıyor"
Sanmasa,
Sevdalar da tükenirdi,Olay benim aşkım senin aşkını döver meselesi değil ve olmamalı.
Evlenmeye cesaret ettiğin kişiyle mal mülk,nafaka ve çocukların soyisimleri meselesiyse bence sen aşktan bahsetmiyorsun.
Tabiki her gün altında ferrariyle çıkarken baş selamı veren kız bu söyledikierimi müzede bir sergide daha ilgi çekici bulacaktır.
"Evlilik olayına sadece kanuni düzen açısından sıcak bakabiliyorum"= Mirastır, sağlık güvencesidir, vb. Devlet öyle uygun görmüş, malesef ufaklıklar için lazım görünüyor. Bir arkadaşım üç dört gün önce doğum yaptı, çektikleri eziyeti birinci elden biliyorum.
"Sen aşık olmamışsın"="Bir ömür bir tek kişiyle yaşamak çok saçma" cümlesine karşıydı. Evet bir ömür bir tek insanla yaşanmaz zaten. Ama bunun aksini hissetmemiş insan aşık olmamıştır benim gözümde.
Söylediklerinle kendi söylediklerim arasında ilişki kuramadığım için yazdıklarına yorum yapamadım..
-
Bırakın hocalar bu işleri.Baba anlatıyor herşeyi. :) Aşk,meşk,evlilik yalan. :)
http://www.youtube.com/watch?v=-Zx7OtdwCS0
karabuyucu tarafından 24/Ara/12 22:50 tarihinde düzenlenmiştir -
zeybekustasi bunu yazdı
Ergenlikten beri bu tür ilişkilerin çok gereksiz olduğuna düşünüyorum.
En son 2 yıl biriyle çıktım öncesindede 3 kişi vardı ve hep onların yanında bu saçma ilişkiyi düşünüp duruyordum.
Senin için ölüyorum
Seni seviyorum ömür boyu seveceğim
Sana aşığım gözüm hiç bir şey görmüyor...
...
:/
Bunlar çok saçma cümleler,
Ne yani bir ömürü seninle; senin ve benim kurallarımla; bulduğumuz ortak sınırlarda; sonuna kadar yaşamak çok saçma.
Ömür boyu özgür; istediğim gibi yaşamak; her gün farklı şeyler yapmak; yada aylak aylak yatmak; veya karşı cinsle sadece belli bir süre takılmak; varken neden her gün tek başına istediğin pozisyonda yatacağın yatağını biriyle paylaşasın.
Ben istemiyorum ve insanların bunu istemesi saçma geliyor. Sevgililerine vaad ettikleri gelecek; harcadıkları zaman; farklı şekillerde değerlendirilebilir gibi geliyor.
Şimdi diyeceksiniz bu tercih meselesi hayır %95 i belki fazlası evlenen br toplumumda herkes aynı şeyi tercih ediyor olamaz.
Sormak istiyorum; neden evlendiniz yada neden sevgilinizle hayatınızı kısıtlayan kurallar koyup -koymuyoruz biz anlayışlıyız demeyin her türlü anlaşmalar olsa bile evlenmek her durumda özgür olmaktan daha kısıtlı bir durum -bu şekile alışıp hayatınızı yaşıyorsunuz ?
Not1: Olayın cinsellik hariç düşünün.
Not2: Cinselliği dine göre yasallaştırmak için evlenmeyi lütfen yorumlarda yer vermeyin.
Not3: Çocuk meseleside saçma; soyumu devam ettirmek istemiyorum belki. Yani bunların dışında NEDENLER Neler ?
hocam sen malmisin yoksa kendini zeki sanan bir ahmakmi..!
zekanin derecesi verecegin cevapta gizlidir..!
soylediklerinin cevabida sordugum soruda gizlidir..!
-
zeybekustasi bunu yazdı
Ergenlikten beri bu tür ilişkilerin çok gereksiz olduğuna düşünüyorum.
En son 2 yıl biriyle çıktım öncesindede 3 kişi vardı ve hep onların yanında bu saçma ilişkiyi düşünüp duruyordum.
Senin için ölüyorum
Seni seviyorum ömür boyu seveceğim
Sana aşığım gözüm hiç bir şey görmüyor...
...
:/
Bunlar çok saçma cümleler,
Ne yani bir ömürü seninle; senin ve benim kurallarımla; bulduğumuz ortak sınırlarda; sonuna kadar yaşamak çok saçma.
Ömür boyu özgür; istediğim gibi yaşamak; her gün farklı şeyler yapmak; yada aylak aylak yatmak; veya karşı cinsle sadece belli bir süre takılmak; varken neden her gün tek başına istediğin pozisyonda yatacağın yatağını biriyle paylaşasın.
Ben istemiyorum ve insanların bunu istemesi saçma geliyor. Sevgililerine vaad ettikleri gelecek; harcadıkları zaman; farklı şekillerde değerlendirilebilir gibi geliyor.
Şimdi diyeceksiniz bu tercih meselesi hayır %95 i belki fazlası evlenen br toplumumda herkes aynı şeyi tercih ediyor olamaz.
Sormak istiyorum; neden evlendiniz yada neden sevgilinizle hayatınızı kısıtlayan kurallar koyup -koymuyoruz biz anlayışlıyız demeyin her türlü anlaşmalar olsa bile evlenmek her durumda özgür olmaktan daha kısıtlı bir durum -bu şekile alışıp hayatınızı yaşıyorsunuz ?
Not1: Olayın cinsellik hariç düşünün.
Not2: Cinselliği dine göre yasallaştırmak için evlenmeyi lütfen yorumlarda yer vermeyin.
Not3: Çocuk meseleside saçma; soyumu devam ettirmek istemiyorum belki. Yani bunların dışında NEDENLER Neler ?
wert tarafından 25/Ara/12 02:26 tarihinde düzenlenmiştir