folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Sevgili Olmak Evlenmek

Sevgili Olmak Evlenmek

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Hocam çok yakışıklı veya zengin değilsen dediğin olay tutmaz bir süre sonra maaşının yarısını tuvalet kağıdına harcadığını farkedersin bence.

while (1<2)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MADTAMER
    MADTAMER's avatar
    Erkek

kaygusuz>avatar bu uyum tesadüf olamaz :D

ayrica kaygusuza katiliyorum 

Ey TÜRK!Üstte mavi gök çökmedikçe,altta yağız yer yarılmadıkça,senin ilini ve töreni kim bozabilir.Titre ve özüne dön.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaTRiXe
    MaTRiXe's avatar
    Erkek

günü gelince anlarsın

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mavitutku
    mavitutku's avatar
    Erkek

cnbc-e gençleri ne hale soktu neler düşünür oldular.

Sabahları HeRo Akşamları MeRrO
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    interfector
    interfector's avatar
    Homo

çünkü eşşeğin z.kinden dolayı.

evlilik toplum tarafından iki insanın z.kişmesinin onayı gibi bişey olarak görebilirsiniz. toplum kurallarının hakim olduğu bir ülkede yaşayan bireylerde evlenme isteği duyarlar. olaya dini boyuttan bakma diyorsun ama çoğunluğunu müslümanların oluşturduğu bir toplumda islam kuralları geçerlidir hocam bunu unutma. yani bu soruna cevap verirken dini cevaplardan çıkartamayız. onun dışında şunu söyleyebilirim sana. sen evliliği özgürlük kısıtlaması olarak görüyorsun ama ben görmüyorum. ne kadar özgür olabilirsin bu ülkede ? nereye kadar her gece barlarda takılıp karı kız kaldırıp 1-2 geceden sonra siktir ediceksin kızları ? ben kız arkadaşımı seviyorum ve hayatımın geri kalanını onunla geçirmek istiyorum. sen buna özgürlüğünü kısıtlıyosun diyorsun. seks yapmak istediğin partnerinleykende özgürlüklerin kısıtlanıcak ? hep senin istediğin pozisyondamı sevişceksin ? hayır ! hep senin istediğin şeyleri mi yapıcaksınız ? hayır ! zaten hayatının her yerinde bişeyler seni kısıtlayacak. evliliği veya tek kişiyle yaşamayı özgürlüğü kısıtlamak olarak görme.

hayatında kızlardan kazık yiyip sonrada bıktım amk diyen ergenler gibi konuşma hocam. ben sana soruyorum sen evlendiğinde nelerin kısıtlanacağından şüphe duyuyosun ? 18 yaşındasın daha çift kişilik yatakta yatmamışsındır belki gelmiş yatağımı paylaşmam diyosun. saçmalama git bi su iç kendine gel. hayvan gibi yataklar var git al amk bi tane :D

Aldanma insanların samimiyetine, menfaatleri için gelirler vecde, vaad etmeseydi allah cenneti, ona bile etmezlerdi secde..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CuNdA
    CuNdA's avatar
    Erkek

evli biri değilim ama şu söz kısaca özetliyor..,

Eş seçmek, kitap seçmeye benzer; iyi tasarlanmış bir kapak ve cilt ilginizi çekebilir ama içeriği sağlam olmadıkça, sonunu getirmek zordur.

Hayaller Elbette Gerçekleşir. Büyük Bir İmparatorluk, Bir Çadırın İçinde Hayal Edilmemişmiydi.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek

evlilik karakter meselesi. gerçi evlilik "bir ömür yaşamanın" yasallaştırılmış hali. kimi insanlar birine bağlanamaz, yada yalnızlıktan hoşlanız. kimileri yanında birine ihtiyaç duyar, akşam eve geldiğinde bir ses, bir yüz bekler. evlilikde bu fikirdeki 2 insanın bir araya gelmesi aksiyonu bence.

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    badass
    badass's avatar
    Erkek
    zeybekustasi bunu yazdı

Ergenlikten beri bu tür ilişkilerin çok gereksiz olduğuna düşünüyorum.

En son 2 yıl biriyle çıktım öncesindede 3 kişi vardı ve hep onların yanında bu saçma ilişkiyi düşünüp duruyordum.

Senin için ölüyorum

Seni seviyorum ömür boyu seveceğim

Sana aşığım gözüm hiç bir şey görmüyor...

...

:/

Bunlar çok saçma cümleler,

Ne yani bir ömürü seninle; senin ve benim kurallarımla; bulduğumuz ortak sınırlarda; sonuna kadar yaşamak çok saçma.

Ömür boyu özgür; istediğim gibi yaşamak; her gün farklı şeyler yapmak; yada aylak aylak yatmak; veya karşı cinsle sadece belli bir süre takılmak; varken neden her gün tek başına istediğin pozisyonda yatacağın yatağını biriyle paylaşasın.

Ben istemiyorum ve insanların bunu istemesi saçma geliyor. Sevgililerine vaad ettikleri gelecek; harcadıkları zaman; farklı şekillerde değerlendirilebilir gibi geliyor.

Şimdi diyeceksiniz bu tercih meselesi hayır %95 i belki fazlası evlenen br toplumumda herkes aynı şeyi tercih ediyor olamaz.

Sormak istiyorum; neden evlendiniz yada neden sevgilinizle hayatınızı kısıtlayan kurallar koyup -koymuyoruz biz anlayışlıyız demeyin her türlü anlaşmalar olsa bile evlenmek her durumda özgür olmaktan daha kısıtlı bir durum -bu şekile alışıp  hayatınızı yaşıyorsunuz ?

Not1: Olayın cinsellik hariç düşünün.

Not2: Cinselliği dine göre yasallaştırmak için evlenmeyi lütfen yorumlarda yer vermeyin.

Not3: Çocuk meseleside saçma; soyumu devam ettirmek istemiyorum belki. Yani bunların dışında NEDENLER Neler ?

Olay basit, yalan oldugunu bilsen bile karsindakinin duymak istedigi seyi soyliyceksin :) Hayat bu hersey degisiyor ancak insanlar o anda hic birsey degismiycekmis gibi yasamak istiyor.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    murathan
    murathan's avatar
    Erkek

biraz mantikli konusalim...
    ortalik ne hale gelmis. bence askin sevginin anlami bile cok cok degismistir gunumuzde. sizin asktan, sevgiden kastiniz herkes tarafindan bilinen durumsa %90 gecerliligini kaybetmistir. insanlar neler neler yasarlar evlilik icin kesinlikle tasvip edilemeyecek tercihlerde hayat yasarlar. yani ideal evlilik icin. boyle temiz saygili guven dolu birliktelikler icin diyorum. her halti yiyen insanlarin tercihi ve gittikleri yerde savunduklari dusunceler de yine az onceki soyledigim evlilik matrajindadir.

amaa ozellikle kadinlar bu durumu mukemmel kapatir. gecen birini cok fena koseye sikistirdim. peki neden diye sordugumda her defasinda "oyle olmak zorunda" dedi. sevgi, ask mesk yok. gercekler var ve her yasanmis gercek uzeri sinsice ve net olarak kapatilmis yalan duygu ve davranislardan ibaret. ben bunlari ve daha birsuru seyi kadinlarla pozitif sekilde tartisinca onlarin gozunde kotu erkek oluyorum dogrulari soyluyoruz ya kedi canlarini onlarin amklarimm...

aklinizi basiniza toplayin beyler. tamam evlenmek gerekiyor evlenelim de.... istedigimiz gibi birisi gun gectikce azaliyor. kimle nasil ne zaman ne sekilde ( evlenicez !! ) amk.  kadinlarla, hele de bizim Turk kari-kizlariyla bu hayat zor gecer ya bazi seyleri kabulleniceksiniz oyle devam ediceksiniz ya da mokoko...Ben de yabanci biriyle evlenicem evlenirsem. Cok daha bilgililer, anlayislilar, guzeller vsvs...bizim kizlar it olmus genel anlamiyla. hirhir hir amk...  her malin bir alicisi vardir.

copy
Toplam Hit: 7334 Toplam Mesaj: 50