SGK (GSS) Borcu Çıkan Öğrenciler
-
EdepsizPenguen bunu yazdıbeykozluu bunu yazdı
bu site fake değil dimi arkadaşlar birkaç arkadaş daha bakıyor ama kayıt bulunamadı diyo?
olurmu hocam kocaman https yazı sertifikalanmış site
bknz: turktrust rezaleti -
WitchKing bunu yazdı
kayıt bulunamıyor neye işaret beyler ?
Kayıt bulunamıyorsa sigorta başlamamıştır.
Borç yok diyorsa ; sigorta başlamış ve borç yoktur.
-
Hoop geldim.
Şimdi öğrenci olan arkadaşlar biran önce alıyorlar okullarından öğrenci belgelerini ve doğruca SGK'nın yolunu tutuyorlar.
Öğrenci belgesi + nüfus cüzdanını alıp, görevli vatandaş'a durumu anlatıyorsunuz. "Ben öğrenciyim ancak böyle böyle bir durum söz konusu, şu tarihte okula başladım işte bu da öğrenci belgem ve hala öğrenciliğim devam ediyor." diyorsunuz. Onlar da paşa paşa borcu siliyorlar.
Bu durum sanırım üniversiteye ilk yıl giremeyenlerde görülüyor daha çok. Çünkü o 1 senelik aralıkta 18 yaşını doldurduğumuz ve öğrenci olmadığımız için anne-baba sigortasından yararlanamıyoruz. O aralıkta sigortadan kaydımız siliniyor ve okulu kazandığımızda tekrar gidip sgk'ya bu durumu bildirmemiz gerekiyor.
Son gün 20 ŞUBAT'tı diye hatırlıyorum ve büyük olasılık yanlış hatırlamıyorum!!!
Çarşamba günü de gidip işleminizi halletmemiş olursanız yanılmıyorsam borç katlanacak!
Gidin halledin 15 dakkalık iş. Öğrenci belgesi + Nüfus cüzdanını unutmayın!
Edit1:
enesshn18 bunu yazdımüridler dershaneden alınan öğrenci belgesiyle sildirebilirmiyiz?Hocam üniversitede değilsen o öğrenci belgesi bi işe yaramaz ne yazık ki.
Lisedeysen zaten herhangi bi borcunun olması imkansız.
Edit2:
@trabs0n: Hocam kişi kaydı yoksa borç da yoktur diye düşünmek en mantıklısı bence. :)
-
Şubat 2012'de tespit için başvurduk Aralık 2012'de sonuçlandı. Belli bir miktar borç çıktı.
Öğrenci belgesiyle gittim SGK'ya öğrenciliğe başladığım Eylül 2012'den sonraki dönemi sildiler.
E ben Eylül'e kadar zaten bu sigortadan yararlanamıyorum yararlanamadığım bir şeyin parasını neden ödeyeyim ? Aralık'ta hasta oldum sonuçlandıktan sonra ama bilmiyordum o zaman da borç var diye faydalanamadım.
Böyle saçma sapan yasal soygun görülmemiştir.
Bu ülkeden her geçen nefret ediyorum..
-
1698,54 lira borcum gözüküyo şu anda halletmeye çalışalım bakalım bi bu eksikti yani tam oldu...
-
Geçersiz bir giriş yaptınız. VKN ise 10, TCKN ise 11, SSK Sicil No ise 26 karakter olmalıdır.
SGK sicil numaram 13 karakter amk kıçımdan karaktermi uydurucam ben :|
-
vay amk 360 lira borç çıktı ben şimdi liseyi bitirdim dersaneye gidiyorum bu borcu sildiremezmiyim ne yapacam beyler . girmesin g*te
-
Forever_Piratebay bunu yazdı
1698,54 lira borcum gözüküyo şu anda halletmeye çalışalım bakalım bi bu eksikti yani tam oldu...
benim de 1698,54tl imiş borcum olaya bak amk :) 3yıldır okuyom ünide ,ya sen hocam :)
-
-
piradomim bunu yazdıForever_Piratebay bunu yazdı
benim de 1698,54tl imiş borcum olaya bak amk :) 3yıldır okuyom ünide ,ya sen hocam :)
ben bu sene başladım hocam 1 sene liseden sonra hazırlandım :) borç görünce elimden telefon düştü :D