SGK (GSS) Borcu Çıkan Öğrenciler

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmQceR
    EmQceR's avatar
    Erkek
    ste1n bunu yazdı

beşiktaş, şişli, mecidiyeköy civarında nereye gidip yapabiliriz bu işi?

hocam şişlide evkur'un karşı sağ çaprazsında sgk müdürlüğü var yaptırabilirsin.Atatürk'ün kaldığı o pembe evin 20 mt ilerisinde.

ben orda yaptırdım.

...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bugrahan45
    bugrahan45's avatar
    Erkek

okulu bitirip çalışmayıp GSS oltasına takılanlara tüyo. Eğer GSS pirimi ödemek istemiyorsanız. en yakın sgk müdürlüğünden kendinize isteğe bağlı sigorta açtırın. isteğe bağlı sigortayı yatırma mecburiyetiniz yok. devlet gelip sizden istemez. 1 sene boyunca ödemezseniz otomatik olarak kendini kapatır. o 1 sene içerisindede GSS den kurtulmuş olursunuz.

.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    WebJas
    WebJas's avatar
    Erkek

vay amk 847 lira gss çıktı

uğraş dur şimdi işin yoksa.. çok sağol hocam uyandırmasan faizini yer dururduk daha bunun.

bilmediklerimi ayaklarımın altına alsam başım göğe ererdi..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Palerider
    Palerider's avatar
    Erkek

Öncelikle mezun olup öğrenci olmayanlar kendi ilçesine bağlı kaymakamlığa gidip GSS testi yaptırmalısınız. (siz gidin kaymakamlığa böyle bir borcum var diyin onlar yönlendirirler)

20 gün içinde o aktif hale geliyor sonra en yakın sgk'ya gidip onu aktif hale getiriyorlar borç siliniyor veya çok büyük bölümü düşürülüyor. (genelde tamamen siliniyor) Bundan sonra da ileriye dönük hiç borcunuz olmayacak. Fakat işsizseniz bir yerde sigortanız yoksa bir yerden yatırılmıyorsa sağlık alanından yararlanamazsınız hastaneye her gittiğinizde yine para vermek zorundasınız. Ama bundan sonra da hiç borcunuz olmayacak.

Öğrenci olanlar da böyle borç görmemek ve üni için gittiği şehirde sağlık sigortasından faydalanmak için her 6 ayda bir öğrenci belgesi verip babasının sigortasından yararlanabilir. (Bildiğim kadarıyla 26 yaş üstü babasının sigortasından faydalanamıyor yine de yanlış olmasın)

Genel olarak 18 yaşını geçen erkekler öğrenci değilse sigortası yok demektir. O da yetmiyormuş gibi birde başımıza bu borçlanma olayı çıktı.

Kimse gününü geçirmesin herkes gitsin bir an önce sorgulatsın borcunu yoksa sonra cezası da var.

Ben bizzat bunları yaptım abi ne olur silin şu borcu dedim sildiler sizde geç olmadan aynısını yapın :)

Not: Daha önce yazıldı mı bilmiyorum hepsini okumadım.

Düzen: Benim de 1800 lira borcum vardı.

Palerider tarafından 12/Haz/13 20:25 tarihinde düzenlenmiştir

Eskisi gibi değildir belki!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ADSIZ
    ADSIZ's avatar
    Erkek
    Palerider bunu yazdı

Öğrenci olanlar da böyle borç görmemek ve üni için gittiği şehirde sağlık sigortasından faydalanmak için her 6 ayda bir öğrenci belgesi verip babasının sigortasından yararlanabilir. (Bildiğim kadarıyla 26 yaş üstü babasının sigortasından faydalanamıyor yine de yanlış olmasın)

25 yaş ve üstü

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cann
    cann's avatar
    Erkek

müridler

öss ye hazırlanan gençler tercih yapmıyacaksalar bile mutlaka açık öğretime kaydolsunlar

öğrencilik nimetlerinden yararlanmaya devam etmek için.

üniversite mezunu olup işsiz kalan arkadaşlar da işkur sitesinden kayıt yaptırsınlar.

bir kesinliği yok ancak gördüğüm kadarıyla işkurda işsiz kaydı olan arkadaşlara borç çıkmıyor.

cann tarafından 12/Haz/13 23:48 tarihinde düzenlenmiştir

Yazana zahmet vermeyen yazı okuyana lezzet vermez...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ersn
    ersn's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Benimde 2500 tl borç var 20 ay , ben bu 20 ayı ödedimmi benim sigortam 20 ay yapılmış mı oluyor. Emekli olurken o ödediğim günleri hesaba katıcaklarmı

küfrederiz villalara kulübeden
Toplam Hit: 15657 Toplam Mesaj: 78