Sigaraya Başlamamak İçin Kendimi Zor Tutuyorum
-
Avira bunu yazdı:
-----------------------------
sigara içerek veya uyuşturucu maddelere yönelerek hayatında olan şeyleri düzeltemezsin aksine kendinide hasta eder daha beter duruma düşürürsün,bende sigara içiyorum fakat son yaşadığım sağlık sorunlarından dolayı bıraktım,insan sağlığının kıymetini hastaneye düştüğünde anlıyor.
-----------------------------haklısın
-
sigaraya başlama bi de o dert olmasın.sigaranın rahatlattığı falan yoktur yalnızca sen "sigara içiyorum oh rahatladım" dediğinde psikolojik olarak rahatlarsın, ama bi bakmışsın bağımlı olmuşsun.millet bırakmaya çalışırken yeni başlamak büyük bir aptallık olur.
-
biraz daha tut bence.
-
hocam sen gene sigara kullanıp bırakmışsın, etrafımda herkes kullansa da ben hiç kullanmadım ama bi' dönem acayip şekilde sigaraya başlama hevesim olmuştu, alkol-dert tasa- borç vs derken bunaldığımda oldu , ama bi süre dayandıktan sonra bu istedğim geçti gitti, hiçte başlamadım, tabi bırakmış biri için daha zordur sanıyorum ama, sen genede dayan dayanabildiğin kadar bi' süre sonra diner isteğin diye düşünüyorum.
Zaten başlasanda dertlerinin hiçbiri azalmayacak, zira çok tüketen de biriysen borçlarında varken ekstra külfet olacaktır.
Uzak durmaya devam diyorum hocam :) -
Avira bunu yazdı:
sigara içerek veya uyuşturucu maddelere yönelerek hayatında olan şeyleri düzeltemezsin aksine kendinide hasta eder daha beter duruma düşürürsün,bende sigara içiyorum fakat son yaşadığım sağlık sorunlarından dolayı bıraktım,insan sağlığının kıymetini hastaneye düştüğünde anlıyor.
----------------------------- -
Dostum...
Dertlerinin dermanı sabırda gizlidir. Sigara veya içki içmek sadece bir tesellidir.
Sana eksilerini anlatayım ki hem kafanda yapılabilicekler, hemde yapılmaması gerekenler belirginleşsin...
Öncelikle kız arkadaşın sigara içmiyor varsayarsak, senin sigara içmen onunla aranı dahada açacaktır. Varsayalım ki kız arkadaşın sigara kullanıyor. O zaman ona sigarayı bıraktırmaya çalışmalısın ki onun için birşeyler yaptığını fark etsin bu bence arandaki buz dağlarını yıkacaktır...
Deden için üzülüyorsun ama unutmamalısın ki dünya fani, hepimiz göçüp gidicez arkamızdan üzülende olacak ağlayanda, bayılanda, umursamayanda... Ancak gün gelecek yine unutucaksın, gülüceksin... Deden için en hayırlısını dileyip kafandan atmalısın...
Borç sıkıntısı memleketinden uzakta okuyan her öğrencide bulunan bi ÖZELLİK haline gelmiş durumda zaten. Sana okurken para ve branş kazandırabilecek İŞKUR meslek edindirme kurslarını tavsiye ederim. Ayrıca kafan ticarete basıyorsa GittiGidiyor ile ilgilenebilir para kazanabilirsin. Bilirsin oturduğun yerden para akmaz.
Son olarak toparlarsak, dedene acil şifalar dile geç herkez kendi ayağından asılır genç :) Sevgilini seviyorsan elinden geleni yapıyorsan verdiğim öneri bile bir fayda etmiyorsa bir düşün sana göre birimi diye. Para konusunda ise atılımcı olmaya bak. Hadi kolay gelsn sana :) -
borcum var diyorsun sigara başlıcam diyorsun oldu mu şimdi ya =|
-
Tutma kendini iç.
Sigara iyidir.
-
mitokondri bunu yazdı:
Tutma kendini iç.
Sigara iyidir.
-----------------------------Kisisel gelisimini cidden tamamlayamamissin. Ama buna ragmen baska insanlara zarar verebilmen Tanrinin sana dogasal armagani.
Yaptigin gercekten cok ayip. Insanlarin motivasyonuna siciyorsun.
30 yasindan sonra hatirlat kendine ben boyle demistim diye. Ben seni 100 metre kosuya davet edecegim ve ben 42 yasinda olacagim ))
-
sigaraya vereceğin parayı düşündün mü ?
6 kişi bi evde kalıyoruz. 5 arkadaşım tiryaki. ben kullanmıyorum
ayın 20 si olduğu zaman bi sigara için götlerini verecek duruma geliyorlar
manyakmısın hoca sigaraya baslıcan.