Sınav Korkusu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nickalti
    Lightsaber
    Lightsaber's avatar
    Erkek

Hocam ben geçen sene girdim heralde seni gayet iyi anlayabilirim diye düşünüyorum. Öncelikle kendine güven, çalıştığına ve elinden geleni yaptığına inan. Sakin ol, klasik laf "bu sınav dünyanın sonu değil" çok doğru bir laf. sonuç ne olursa olsun kendine güven, rahat ol, elinden geldiği kadar çalıştıysan daha da endişe edecek bir şey yok. Ben mesela çok rahattım sınavda o da çok iyi değil zamanın nasıl geçtiğini anlamadığımdan bütün bir sene yaşamadığım heyecanı son yarım saatte sınavı yetiştirmek için yaşadım orası ayrı konu :)) mutlaka zamanı iyi kullan, soruyla inatlaşma.. ve son olarak yine kendine güven rahat ol :))

İnsan; insan olsaydı,insan olmazdı..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tutum
    tutum's avatar
    Erkek
    Pidz bunu yazdı
    tutum bunu yazdı

zamanında çalışsaydın şimdi korkmazdın o yüzden rahat ol

Abi boş boş konuşmayın , zamanında çalışsaydın şimdi korkmazdın nedemek çocuk zaten çalışıyorum demiş , napacak şimdi bu çocuk sbs ye çalışmaya 3.sınıftanmı başlayacak? Onca arkadaşım  sbs ye deli gibi çalışıp deneme sınavlarında aldığı puanların çok altında bir puan aldı.

Adam konuyu açtığında "çok çalıştım ama yine de korkuyorum" dememiş ben nereden bileyim, çalıştığını.Ona göre yorum yaptık.

Hem zaten, çalışan adam elinden geleni yapmış demektir, bundan sonra stress yapmanın bir anlamı yok. Çalışan adamla hiç çalışmayan adam sınavda rahat olur panik yapmaz. Çalışıp da hala korkuyorum dersen, o zaman bir yerlerde bir eksiklik var demektir.

Öyle saçma şey mi olur?

https://youtu.be/-bvKwS7GeVs
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DadasAdam
    DadasAdam's avatar
    Erkek

Hedefin ne bilmiyorum ama üniversite okuyan bir abin olarak izlenimlerimi aktarayım.

Ben şehrin en taşaklı anadolu lisesinde okudum. İyi bir temel hayal ediyordum okula başlarken.

Devlet düz liselere genç yetenekleri atar. Anadolu, fen lisesi gibi liselere de yıllar önce atanmış kendine hayrı dokunmayan kokana yaşlılar vardır.

Tenefüsü öğrenciden önce bekler ki bir an önce çay sigara keyfi yapsın beyefendi. Gider soru sorarsın götünü kaldıramaz ki anlatsın. Devletin para teknesine demir atmıştır ölene kadar devletin parasını ve öğrenciyi sömürecektir.

Yani iş fen veya anadolu lisesi kazanmakla bitmiyor. Fen veya anadoluda okuyacaksan diploma notunu yüksek tutabilmek için at gibi yarışacaksın diğer öğrencilerle. 

Düz lisede okuyanlar yata yata senin okuduğun okulun birincisinin aldığı puanı alırken, senin psikolojin bozulacak, belki diplomadan gelecek olup ta gelmeyen 3-4 puan hayatını belirleyecek.

Ayrıca anadolu fen lisesi öğrencilerinin çoğusu yavşak olur, kolpa olur. Şahsen ben o zengin züppelerini, çocukluk arkadaşlarımla kıyaslayamam bile.

Bir anadan dünyaya gelen yolcu...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tolgaStain
    tolgaStain's avatar
    Erkek
    tutum bunu yazdı
    Pidz bunu yazdı
    tutum bunu yazdı

zamanında çalışsaydın şimdi korkmazdın o yüzden rahat ol

Abi boş boş konuşmayın , zamanında çalışsaydın şimdi korkmazdın nedemek çocuk zaten çalışıyorum demiş , napacak şimdi bu çocuk sbs ye çalışmaya 3.sınıftanmı başlayacak? Onca arkadaşım  sbs ye deli gibi çalışıp deneme sınavlarında aldığı puanların çok altında bir puan aldı.

Adam konuyu açtığında "çok çalıştım ama yine de korkuyorum" dememiş ben nereden bileyim, çalıştığını.Ona göre yorum yaptık.

Hem zaten, çalışan adam elinden geleni yapmış demektir, bundan sonra stress yapmanın bir anlamı yok. Çalışan adamla hiç çalışmayan adam sınavda rahat olur panik yapmaz. Çalışıp da hala korkuyorum dersen, o zaman bir yerlerde bir eksiklik var demektir.

Öyle saçma şey mi olur?

''Hiç Çalışmadığım Sıklıkta Ders Çalışmaya Test Çözmeye Başladım'' demiş çocuk işte postunda daha ne demesini bekliyorsun ki.
    Stress yapmanın heralde anlamı yok ama gelde şimdi sınava giren adama anlat bunu ne kadar anlatsanda anlamaz.Ayrıca çalışıp çalışmaman sınava girdiğinde heycanlanmaman anlamına gelmiyor. Sınav sabahı uyandığın an başlıyor stres sen ne kadar istemesende , önemli olanda zaten o stresi sınavda kontrol edebilmek.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tutum
    tutum's avatar
    Erkek

Kardeşim, ilk postunda yazmamış diyorum. Sonraki postunu da görmemişim, neyse.

O değil de biz sanki hiç sınava girmemişiz gibi konuşuyorsunuz. Bir kaç tecrübe edindik de konuşuyoruz. 

Sınav gününe kadar (hatta son bir hafta çalışmalarınızı kesmenizi tavsiye ederim) elinden geleni yapacaksın, çalışacaksın. Bundan sonra artık yapabileceğin birşey yok. Bunu bilerek sınava giren bir adam stres panik yapmamalı korku yaşamamalı. Bunu anlatmaya çalışıyorum. Özellikle de sınav anında yapabileceğin tek şey soruları okuyup yapabildiğini yapmak, başka bir seçenek yok.

O yüzden diyorum rahat ol diye.

https://youtu.be/-bvKwS7GeVs
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    efsaneburak
    efsaneburak's avatar
    Erkek
    tutum bunu yazdı

Öyle saçma şey mi olur?

"Çalışıp da hala korkuyorum dersen, o zaman bir yerlerde bir eksiklik var demektir." Hocam Çalışıyorum Fakat Sınavda Yapamam Korkusu Var 

-------------------------------------------------------------------------------------------------

wAreX!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi
    mataramasuko bunu yazdı
    futurist bunu yazdı

2 yol var kazancaksın kazanamayacaksın

kazanırsan sorun yok

kazanmazsan diye ek birşeyler düşünmeye başla. okumak güzeldir ama okumamakda bazen güzeldir.

yani tatile gideceğim antalyamı olsun yoksa yozgat mı?

antalya güzeldir ama eğer şansına yozgat çıktıysa yozgatın güzelliklerini de liste haline getir.

çünkü önünde 2 seçenek var mutlu olmak yada olmamak

Ya böyle örnek mi olur, adam kazanamazsa intihar mı etsin, Yozgat'ın ne güzelliği olabilir ki :)

huzur mutluluk insanın içinde. yozgatta ömür boyu kalsın denmiyor. seni mi kırayım tokat olsun hadi :)

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kasv4
    kasv4's avatar
    Erkek

siklemiyormuşun gibi gir kardeşim aynı sıkıntıyı kardeşimde yaşıyor boşver takmıcan

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    efsaneburak
    efsaneburak's avatar
    Erkek
    kasv4 bunu yazdı

siklemiyormuşun gibi gir kardeşim aynı sıkıntıyı kardeşimde yaşıyor boşver takmıcan

başarılar hocam kardeşine

wAreX!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

Zamanında ilimin en iyi anadolu lisesinde okumuştum. Şimdiki aklım olsa düz lisede okur 3 yılda liseyi bitirirdim. Ne işim var amk 1 sene ingilizce hazırlıktı, 3 yıl lise idi. (bizim zamanımızda liseler 3 yıldı)

4 YILIMI göt yalayan, burjuva bebesi öğrencilerle heba ettim amk. + 1 senemide üniversiteye hazırlık diye kıraathanelerde batak atarak heba ettim.

Anadolu lisesini kazandımı bi bok olunmuyor genç kardeşim bunu kafandan sil bi kere. Anadolu lisesinin TEK bir avantajı vardır. O da INGILIZCE. Öğrenmek istemesende öğretirler adama ingilizceyi.Başka bi boka yaramaz. Dersi gene sen çalışırsın. Hoca senin beynine konu enjekte etmez. Hayırlısı olmasını iste önemli olan o. Ailenin beklentileri elbet vardır. Hatta belki üstünde baskı bile kuruyorlardır. Ama sie etmesini öğrenmelisin. Hayatın daha başındasın bunu unutma.

Ha bu arada meslek lisesinede SAKIN gitme.

zamanında bende çok istiyordum anadolu lisesini. Neden mi? Kazanırsam yeni bir bilgisayar alınacağı için. Ah o LGS (liselere giriş sınavı) ah.  Kazansan ayrı dert kazanmasan ayrı..

DrKill tarafından 26/Nis/14 20:32 tarihinde düzenlenmiştir

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
Toplam Hit: 3755 Toplam Mesaj: 39