Sınav Korkusu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    efsaneburak
    efsaneburak's avatar
    Erkek
    DrKill bunu yazdı

Zamanında ilimin en iyi anadolu lisesinde okumuştum. Şimdiki aklım olsa düz lisede okur 3 yılda liseyi bitirirdim. Ne işim var amk 1 sene ingilizce hazırlıktı, 3 yıl lise idi. (bizim zamanımızda liseler 3 yıldı)

4 YILIMI göt yalayan, burjuva bebesi öğrencilerle heba ettim amk. + 1 senemide üniversiteye hazırlık diye kıraathanelerde batak atarak heba ettim.

Anadolu lisesini kazandımı bi bok olunmuyor genç kardeşim bunu kafandan sil bi kere. Anadolu lisesinin TEK bir avantajı vardır. O da INGILIZCE. Öğrenmek istemesende öğretirler adama ingilizceyi.Başka bi boka yaramaz. Dersi gene sen çalışırsın. Hoca senin beynine konu enjekte etmez. Hayırlısı olmasını iste önemli olan o. Ailenin beklentileri elbet vardır. Hatta belki üstünde baskı bile kuruyorlardır. Ama sie etmesini öğrenmelisin. Hayatın daha başındasın bunu unutma.

Ha bu arada meslek lisesinede SAKIN gitme.

zamanında bende çok istiyordum anadolu lisesini. Neden mi? Kazanırsam yeni bir bilgisayar alınacağı için. Ah o LGS (liselere giriş sınavı) ah.  Kazansan ayrı dert kazanmasan ayrı..

Hocam meslek lisesine gitmem ama neden anadolu olmasın? fen lisesi'ne zaten puan tutmuyor 1. sınavdan dolayı

wAreX!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GusFring
    GusFring's avatar
    Erkek

Sınava çalışmış olduğundan dolayı, sınav esnasında heyecandan çözemeyeceğin soruların emeğini götürmesinden korkuyorsun, sınav korkusunun yenmenin yolu sınava çalışmadan girmektir :-

GusFring tarafından 27/Nis/14 12:02 tarihinde düzenlenmiştir

Bundan 2300 yıl kadar önce Çinli filozof Chuang Tzu, rüyasında bir kelebek olduğunu görmüş ve uyandıktan sonra şu soru üzerine düşünmüştü: Chuang Tzu kimliğimle, kendimi rüyamda bir kelebek olarak mı görmüş olduğumu, yoksa aslında şu anki kelebek kimliğimle kendimi rüyamda Chuang Tzu adlı bir adam olarak mı görmekte olduğumu nasıl ayırt edebilirim?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    efsaneburak
    efsaneburak's avatar
    Erkek
    GusFring bunu yazdı

Sınava çalışmış olduğundan dolayı, sınav esnasında heyecandan çözemeyeceğin soruların emeğini götürmesinden korkuyorsun, sınav korkusunun yenmenin yolu sınava çalışmadan girmektir :-

bu kadar çalıştıktan sonra mı ? :D

wAreX!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Reskam
    Reskam's avatar
    Erkek

hocam valla bende o teog 'a giricem ben sene boyu çalışmam sınav zamanı 5 gün kala internetten cartan curttan konu çalışıyorum hedefim 350 puan 350 yaparsam

bahçelievler anadolu sağlık meslek lisesi bilişim bölümü --> 2 yıllık üniversite --> oradan hastanede bilişim bölümü 350 puan yapmak

korkmana hiç gerek yok hocam kusura bakmayın ama gothe giren şemsiye açılmaz.

Memento Mori
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    efsaneburak
    efsaneburak's avatar
    Erkek
    Reskam bunu yazdı

hocam valla bende o teog 'a giricem ben sene boyu çalışmam sınav zamanı 5 gün kala internetten cartan curttan konu çalışıyorum hedefim 350 puan 350 yaparsam

bahçelievler anadolu sağlık meslek lisesi bilişim bölümü --> 2 yıllık üniversite --> oradan hastanede bilişim bölümü 350 puan yapmak

korkmana hiç gerek yok hocam kusura bakmayın ama gothe giren şemsiye açılmaz.

350 mi?  hocam ben bi not görmüştüm , adamın 6-7-8. sınıf ortalamaları [tahminen] 77 teogtan da 370 mi ne alıyor 380 yerleştirme puanı oluyor :D

wAreX!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek
    efsaneburak bunu yazdı
    DrKill bunu yazdı

Zamanında ilimin en iyi anadolu lisesinde okumuştum. Şimdiki aklım olsa düz lisede okur 3 yılda liseyi bitirirdim. Ne işim var amk 1 sene ingilizce hazırlıktı, 3 yıl lise idi. (bizim zamanımızda liseler 3 yıldı)

4 YILIMI göt yalayan, burjuva bebesi öğrencilerle heba ettim amk. + 1 senemide üniversiteye hazırlık diye kıraathanelerde batak atarak heba ettim.

Anadolu lisesini kazandımı bi bok olunmuyor genç kardeşim bunu kafandan sil bi kere. Anadolu lisesinin TEK bir avantajı vardır. O da INGILIZCE. Öğrenmek istemesende öğretirler adama ingilizceyi.Başka bi boka yaramaz. Dersi gene sen çalışırsın. Hoca senin beynine konu enjekte etmez. Hayırlısı olmasını iste önemli olan o. Ailenin beklentileri elbet vardır. Hatta belki üstünde baskı bile kuruyorlardır. Ama sie etmesini öğrenmelisin. Hayatın daha başındasın bunu unutma.

Ha bu arada meslek lisesinede SAKIN gitme.

zamanında bende çok istiyordum anadolu lisesini. Neden mi? Kazanırsam yeni bir bilgisayar alınacağı için. Ah o LGS (liselere giriş sınavı) ah.  Kazansan ayrı dert kazanmasan ayrı..

Hocam meslek lisesine gitmem ama neden anadolu olmasın? fen lisesi'ne zaten puan tutmuyor 1. sınavdan dolayı

Dediğim gibi ingilizce hariç bi boka yaramıyorda o yüzden. Fen lisesini tutturuyorsan amenna zaten hemen git. Meslek lisesi yerine de düz liseye git kesinlikle daha iyi. Benim zamanımda anadolu lisesi böyle çok değildi. Ona rağmen eğitimin bir farkı yoktu düz liseden (ingilizce hariç). Sadece ortamda herkes çalışkan olduğu için seviye yüksekti ya da lisenin imkanları daha iyiydi. Çalışıp çalışmamak gene senin elinde. Ister anadolu olsun ister düz lise. Önemli olan öss sınavıdır, seçtiğin bölümdür bunu unutma. Hele ki şu zamanda, benim zamanımda olandan 3 katı anadolu lisesi oldu. Her yer anadolu lisesi. Anadolu lisesini kazanırsan gitme demiyorum bak kafan karışmasın. Sadece kazanamazsan bir kaybın olmayacağını anlatıyorum. Cidden bir kaybın olmayacak. Kazanacağın ve kaybedeceğin şeyi öss belirler. Lise sınavı ergenlik zamanında 4 yıl soluyacağın havayı belirler o kadar. Kendine çeki düzen ver, sınav için uykudan uyanmak nedir amk. Neyse ne desem anlamayacaksın bi 4-5 yıl sonra güler geçersin şu hallerine.

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Foxxxxxx
    Foxxxxxx's avatar
    Erkek

sarması gerekir çünkü kazanamazsan

nefes alamazsın çalışamazsın uyuyamazsın para kazanamazsın yani dünyanın sonu gelir seni ayrı bir katogoride degerlendirirler biz sınavı kazananlar gibi netin olmayacak sosyal hayatın olmayacak artık senin için dünyanın sonu endişen boşuna degil

Babamı namaz kılmış, dua ederken görünce Benim için de dua et deyiveriyorum Ve babamın cevabıyla sarsılıyorum Kendisi nerede, derse, ne diyeyim?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    golgi
    golgi's avatar
    Erkek

ulan ne meslek lisesi imiş kimse sevmiyor

Toplam Hit: 3754 Toplam Mesaj: 39