Şişli"Deki Bir Dürümcünün Reklam Broşüründen Harfi Harfine Aktarılmıştır...
-
adam walla sadece kendi reklamını yapmamış genl bir reklam yapmış
-
bayaa oldu la o bro$ür gazetede okumu$tum 4 ay önce vs :D ama doğruları yazmı$ adam.
-
işte olay budur
nasıl edebıyat yapmıs öpüp oksuyacaksın böylesını
yurdumun sevilesi insanı
-
hajim bu metnin resimle matbaa da basilmis halini gormustum nette bir yerde.
-
helalllll amcam ne güzel yazmış, şimdi bu bizim dürümü, pideyi, kebabı beğenmeyen özenti milleti gider pide, lahmacun yerine pizza, dürüm yemez gider hamburger yer kokoreç yemez gider içinde ne olduğu belli olmayan çin yemeği yer zıkkımın kökünü yesin...
-
amcam dogru yazmis ama bazi yerleri abartmis.
21. yuzyildayiz hanginiz artik elinizde kilicla keceye kilic salliyorsunuz ?
hanginiz sabahin 5 inde kalkip tarlaya capa yapmaya gidiyorsunuz, ekin bicmeye gidiyorsunuz ?
hanginiz yakacak icin ormana odun toplamaya gidiyor ?bilgisayar basindan kalkip bakkala gitmeye useniyorsunuz. birak bakkali mutfaktan su icin bile aile fertlerini seferber ediyorsunuz.
en son ne zaman ciplak ayakla topraga bastiniz ?
en son ne zaman yuruyus yaptiniz ?
en son ne zaman spor yaptiniz ?bilgisayar basindan kalkabildiniz mi ?
tamam ben durumun lezzetinden vazgecmis bir insan degilim. ama sirf dis guclere inat olsun diye 2 porsiyon durum yiyip, 4 pardak salgam icip, bol soganli salatayi yedikten sonra ne yapiyorsunuz ?
gecip bilgisayar basina, televizyon basina uyuyorsunuz. iki adimlik yere bile arabayla gidiyorsunuz.
eskiden 1 koyunu yiyorlardi ama dogal besleniyorlardi, yediklerini eritebilecekleri isler yapiyorlardi, bos oturmuyorlardi, televizyon izlemiyorlardi, bilgisayar basinda gecirmiyorlardi zamanlarini, otobuse arabaya binmiyorlardi, yediklerini son damlasina kadar harcayabiliyorlardi.
simdi bu amcamin yazdigi yaziyi okuyarak vereceksiniz durumun gozune gozune,
kalp hastaliklarinda artis, kolestrol seviyesinde yukselis, iki adim attiginda tikanma, egilip dogrulurken bile yorulma hissetmeyeceksiniz. ama simdilik. ya sonra ?
-
underzero sen bu işe karışma, biz bunu dürüm ile kendi aramızda halledices :) nihaha
-
underzero bunu yazdı:
-----------------------------amcam dogru yazmis ama bazi yerleri abartmis.
hanginiz sabahin 5 inde kalkip tarlaya capa yapmaya gidiyorsunuz, ekin bicmeye gidiyorsunuz ?
hanginiz yakacak icin ormana odun toplamaya gidiyor ?bilgisayar basindan kalkip bakkala gitmeye useniyorsunuz. birak bakkali mutfaktan su icin bile aile fertlerini seferber ediyorsunuz.
tamam ben durumun lezzetinden vazgecmis bir insan degilim. ama sirf dis guclere inat olsun diye 2 porsiyon durum yiyip, 4 pardak salgam icip, bol soganli salatayi yedikten sonra ne yapiyorsunuz ?
gecip bilgisayar basina, televizyon basina uyuyorsunuz. iki adimlik yere bile arabayla gidiyorsunuz.
eskiden 1 koyunu yiyorlardi ama dogal besleniyorlardi, yediklerini eritebilecekleri isler yapiyorlardi, bos oturmuyorlardi, televizyon izlemiyorlardi, bilgisayar basinda gecirmiyorlardi zamanlarini, otobuse arabaya binmiyorlardi, yediklerini son damlasina kadar harcayabiliyorlardi.
kalp hastaliklarinda artis, kolestrol seviyesinde yukselis, iki adim attiginda tikanma, egilip dogrulurken bile yorulma hissetmeyeceksiniz. ama simdilik. ya sonra ?
-----------------------------
milletin tüm hevesini kaçırdın ya ne yaptın sen??? senin mesajı okuyana kadar canım döner ,kebab falan çekmişti senin mesajı okudum moralim bozuldu:D -
Neyle neyi karşılaştırıyorsun! Eskiden sabah 5 de kalkıp tarlaya giden bilek gücüyle, hayvan gücü ile çapa yapan, topragı süren, ekin biçen.... Yiceğini kas gücünü kullarak çalışan atalarımızla, Kadıköydeki evinden Natilus alışveriş merkezine taksi ile gidenimi, gününün yarısını uyuyarak yarısını bilgisayar -TV başında geçirenlemi?
Biz 1071 de anadoluya girdik, Bursaya yerleşene kadar yürüdük..Şimdi 1 km yürüyüşü spor sayıyoruz..
Halkı taraflarıda var yazının ama 21. yy da nerede, ne yapıyoruz, nasıl yaşıyoruz, onu unutmuşlar.
ek: underzero +99999999999
-
underzero bunu yazdı:
-----------------------------amcam dogru yazmis ama bazi yerleri abartmis.
-----------------------------çok doğru diyon valla o zamanlar adamlar boş durmuyoduki sabahtan akşama tarlada adamlar haliyle vücut ihtiyaç duyuyo öle olunca kuzu rahat rahat gider ama şimdi bilgisayar başından kalkmıyıp g.t büyütenler su içsem yarıyo diyo adamlar içtiği suyu yakmaktan aciz