folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Şişmanlar Dövüşebilir Mi?

Şişmanlar Dövüşebilir Mi?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mylitta
    Mylitta's avatar
    Erkek

Yıllardır dövüş sporlarının ucundan bucağından tutmaya çalışan biriyim. Bir süredir de muay-thai yapıyorum. Tanıyanlar bilir, fazla kilolarım var. Gittiğim tüm salonlarda genel bir intiba hakim. "kilo vermen gerek" ilk zamanlar tamamen doğru olduğunu düşünüp kilo vermeye kendimi odaklamıştım. Fakat versem de istikrarlı olamıyordum. Sonra kafama bir düşünce takıldı. Kilo dövüşmeye gerçekten engel mi? 

Güreş açısından bakalım:

Bir şişmanı kavrayıp yere atmak,tutup silkelemek,sarsmak,yerde etkisiz hale getirmek daha zordur. Çünkü hareket ettirmeniz gereken kütle ağırlaşır.

Boks açısından baktığınız zaman :

bi kroşe attığınızı düşünün. Kuvvetin formülü F = m*a yani Kuvvet = Kütle * ivme. Atılan kroşenin ivmesi vücut ağırlığı ileri doğru düştüğünden yüksek olacaktır. Kütlenin de yüksek olacağı için o halde kuvvet de yüksek olacaktır.

Şişman dövüşçüler :

Sinan Şamil Sam

http://www.youtube.com/watch?v=y1V-T3fZEb0

Hanz "Big Turk" Olsen

http://www.youtube.com/watch?v=NOR31lgYr84

Ayılıp bayılıp ayılıyoruz, bütün sokakları ayıkıyoruz
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KAAMOS
    KAAMOS's avatar
    Erkek
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yigit
    Yigit's avatar
    Erkek

Hacı onu bunu siktiret. Bak açık söylüyorum.

1.69 Boy
    103 Kilo'yum. 

Bildiğin şişmanım. Hantal değilimdir. Ayağımı kendi kafa hizama kadar kaldırıp tekme atabiliyorum. Yumruklarım seri ve isabetlidir. 
    En son bu yaz 1.80 boylarında 85-90 kilo bi adamı tek yumrukta yere serdim. Üzerine çıkıp yumruklara devam ettim. Adamın yüzü kan içinde kaldı.
    Ardından 3 tane tanıdığı geldi anca küfür edebildiler. 3'ü de yemedi bana dalmaya.

Şişman adam dövüşebilir. Fakat hantallığı atması şart.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mylitta
    Mylitta's avatar
    Erkek
    Yigit bunu yazdı

Hacı onu bunu siktiret. Bak açık söylüyorum.

1.69 Boy
    103 Kilo'yum. 

Bildiğin şişmanım. Hantal değilimdir. Ayağımı kendi kafa hizama kadar kaldırıp tekme atabiliyorum. Yumruklarım seri ve isabetlidir. 
    En son bu yaz 1.80 boylarında 85-90 kilo bi adamı tek yumrukta yere serdim. Üzerine çıkıp yumruklara devam ettim. Adamın yüzü kan içinde kaldı.
    Ardından 3 tane tanıdığı geldi anca küfür edebildiler. 3'ü de yemedi bana dalmaya.

Şişman adam dövüşebilir. Fakat hantallığı atması şart.

Ben düzenli olarak spor yapıyorum. Kondisyon sorunumu gittikçe azalttım. Fakat bok gibi yediğimden kiloyu atamıyorum. Dediğin gibi bence de kondisyon dışında hiçbir zararı yoktur kilonun dövüş açısından.

Ayılıp bayılıp ayılıyoruz, bütün sokakları ayıkıyoruz
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xxkomandoxx1
    xxkomandoxx1's avatar
    Erkek

Dövüşemez bence en azından kas oranın yağ oranından biraz daha baskın olmalı bakın

http://www.youtube.com/watch?v=EMxDG8RuxXQ&feature=youtu.be

xxkomandoxx1 tarafından 19/Ara/13 13:29 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    golgi
    golgi's avatar
    Erkek

muay tai yapıyosun 70 kilosun tabiki rakibinde 70 kilo  ama sende fazladan 10 kilo yağ var   

sporu ne düzeyde yapacağına bağlı aslında fazla kilo ile bellrili bir sınıra kadar ilerlersin

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yigit
    Yigit's avatar
    Erkek

Ha bak şu da var. Daha hantal olduğum bi dönem yurtta oda arkadaşımı dövmüştüm. Hızla kilo aldığım bi dönemdi. 2-3 dk yumruklaştık ayırdılar ben oturup soluklandım kalkıp tekrar daldım. Bu olay tekrarlandı 3 kez :P 

Kilo vermek lazım aslında sağlığımıza da yararı yok :)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek
    Yigit bunu yazdı

Ha bak şu da var. Daha hantal olduğum bi dönem yurtta oda arkadaşımı dövmüştüm. Hızla kilo aldığım bi dönemdi. 2-3 dk yumruklaştık ayırdılar ben oturup soluklandım kalkıp tekrar daldım. Bu olay tekrarlandı 3 kez :P 

Kilo vermek lazım aslında sağlığımıza da yararı yok :)

adam dinlene dinlene dövmüş mk

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

Olur, daha az ve isabetli vurup yakalamaya çalış, ağırlığın var çekme itme fırlatma yönünden rakibinden avantajlısın. Judo veya jujitsu öğrenmeye çalış kilolu insana daha fazla avantaj sağlıyor.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

Şişmanlar kütle büyük olduğundan daha güçlüdürler fakat daha çabuk yorulurlar ve genelde hantal dırlar.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    otocu
    otocu's avatar
    Erkek

Otur ve düşün :D

otocu tarafından 19/Ara/13 14:45 tarihinde düzenlenmiştir

0100111001100101001000000110111101101100011001000111010100111111
Toplam Hit: 5873 Toplam Mesaj: 34