Siyaset Sayılabilir Ama Herkesin Okuması Gerek. Dudak Uçuklatır...
-
amk parayı sayamıyorlar artık tartıyorlar.sikeyim böyle adaletin dübürünü
-
Artık birimle değil tonla çalışıyorlar desene
ülke şeref yoksunu aç itten geçilmiyor doğaldır
Carlsaganandcat tarafından 16/Ara/14 00:52 tarihinde düzenlenmiştir -
Bize de 3-5 kilo dolar tartan biri olsa da yesek. 4 ton çok abi bozulur o. Hadi bi kısmını salamura yaptın bi kısmını pastırma falan yaptın gene de elinde bikaç ton kalır. Bozulur abi yazık günah. İsraf amk.
-
10.000 adet 100 dolar 1 kg yapıyormuş. merak edip baktım. yani 1 milyon yapar. bu kadar para olduğuna göre 100lük banknottan aşağı gönderildiğini düşünmek saçma.
4bin kg olduğuna göre 4.000.000.000 yapar. 4 milyar dolar ediyor yanlış anlamadıysam. tahminen uçaklar da bir tane değildir.
çok da değilmiş be. büyük paralara alıştık ne de olsa. bir hayırlı evlat 1 milyar doları 1 günde sıfırlayabildiğine göre nerdeyse yarım haftada bu para sıfırlanır.
edit : hesap yanlış galiba. çok daha az para olabilir. bazı yerler 100 dolar 1.2 gram diyor.
edit 2 : fakirliğim çok mu belli lan?
Prometheus tarafından 16/Ara/14 01:36 tarihinde düzenlenmiştir -
Prometheus bunu yazdı
10.000 adet 100 dolar 1 kg yapıyormuş. merak edip baktım. yani 1 milyon yapar. bu kadar para olduğuna göre 100lük banknottan aşağı gönderildiğini düşünmek saçma.
4bin kg olduğuna göre 4.000.000.000 yapar. 4 milyar dolar ediyor yanlış anlamadıysam. tahminen uçaklar da bir tane değildir.
çok da değilmiş be. büyük paralara alıştık ne de olsa. bir hayırlı evlat 1 milyar doları 1 günde sıfırlayabildiğine göre nerdeyse yarım haftada bu para sıfırlanır.
edit : hesap yanlış galiba. çok daha az para olabilir. bazı yerler 100 dolar 1.2 gram diyor.
Esas merak konusu olan hangi işsizin "hay amk o kadar dolarımız var ama kaç gram geliyor bilmiyoz bi tartalım en iyisi" demesi.
-
kim milyoner olmak isterde çıkmış
1 milyon TL 200lük banknotlar halinde 5.5 kilo ediyormuş.
-
Haymatlos bunu yazdıPrometheus bunu yazdı
Esas merak konusu olan hangi işsizin "hay amk o kadar dolarımız var ama kaç gram geliyor bilmiyoz bi tartalım en iyisi" demesi.
Bİr çok uyuşturucu gram hesabıyla satıldığı için terazinin hassaslığını banknot ile ölçüyorlar hocam. O yüzden banknotların kaç gram ettiğini bilen baya kişi var :D
-
Simdi Cekmecedeki dolarlari tarttim. Hassas Terazi ile 57 Banknot 2 oz geldi.
1oz = 28.350g
scarletbeard tarafından 16/Ara/14 03:34 tarihinde düzenlenmiştir
Gerisini benim gibi baska bir isi olmasan vakti cok olan hesaplasin -
pcdoktor636 bunu yazdıHaymatlos bunu yazdıPrometheus bunu yazdı
Bİr çok uyuşturucu gram hesabıyla satıldığı için terazinin hassaslığını banknot ile ölçüyorlar hocam. O yüzden banknotların kaç gram ettiğini bilen baya kişi var :D
Tartma konusu herkesin kullandigi yada bir digeri metre ile olcerek sayma konusudur.
Tahtakalede micro kart satarken hassas terazi ile tartardim. Adam 3 bin adet aliyor bir poset icinde isin yoksa say genelde 10 yada 20 li paketle gelsede tartardim.
Metre ile saymada meshurdur. Dolar yada banknot konusuda cok bilinen herkesin kullandigi bir seydir. -
paramı tartacak tartı alacak param yok amk, adaletini sikeyim