Sizce Geleceğin Programlama Dili Ne Olur ?
-
Bence java kesinlikle bitmez çünkü hertürlü platformda çalışıyor ve oracle vs. programlarla etkileşimi müthiş. Açıkça söyliyim çok büyük bir projem var ve kesinlikle java kullanacağım.
-
Geleceğin proglamlama dilini işin üstadlarına sormak lazım ama bildiğim tek birşey var C++'nın uzun bir süre daha var olacağı...
-
Java diyor ve susuyorum...
-
Abi programlama dillerine baktıgımızda şöyle bir olay görülüyor bir dönem amaca yönelik diller çıkıyor (kullanıcı programları için pascal,iş için Cobol vs) sonra güçlü ve her işi iyi yapabilen bir dil gelip hepsini silip süpürüyor ve sonra yeniden başlıyor herşey...Geleceyin dili yok geçmişin gölgesi olayı biraz olmamış abicim...Bir dönem sen javanın .netin delphinin kralı ol Cobol bilenler ne para kaldırdılar bir bilseniz....Artık iş dili bilmekte degil bence konunda uzmanlaşmak Web programlama mı tamam .Net'i çok iyi bil ama php,RubyonRails,JSP felan bunlarıda takip et bil durumuna geldi.İş görüşmelerinde artık hangi dilleri biliyorsun sorusunun yanında hangi tarz programları yada hangi kütüphaneleri biliyorsun olayına döndü....Javada çok iyi masaüstü uygulama yazan biri Enterprise kütüphanelerini bilmiyor kullanamıyor olabilir.Yada .Net olsun Java olsun framework tabanlı oldukları için hala Win32 şeklinde program isteyen firmalar Delphi bilen aramaktadır.Gelecegin bir kaç dili bir kaç plartformu ve işletim sistemi vardır
-
Gelecekte işlemci mimarleri yapıalrı optronik olacağından bu söylediğiniz diller taş devrinde kullanılan diller muamelesi görecektir..
-
Assembly ve C/C++ ayrılmaz bu ikisi kalır cok geneller
-
Esneklikte çok önemli. Java her türlü platforma ve her türlü mimariye uyum sağlayabilir. Onu vazgeçilmez yapanda bu zaten. Telefonları hiç hesaba katmıyorum.
-
Valla bence JAVA,ama bazı yerlerde okuduğuma göre c# ı yapanlar JAVA yı kopyalamış,üzerine de JAVA eksik gördükleri bazı şeyler yapmışlar c# daha iyi diyen var ama bence yine de JAVA çünkü ben onu öğrenmeye başladım gerisinin qo g.tüne.
Java ile yazığınız programı her biyerde rahatlıklan kullanabiliosunuz orası süper mesela,cep telefonu,mac, falan hepsinde kullanılıo.Ama şöyle bişey de var iş programlama dilinde değil programcıda bitiyo :).
-
bence cok buyuk bir ihtimalle... JAVA. javada kodlanmis programlarin heryerde calisabilmeside en buyuk avantajlari bu yolda...
-
asp :P
Toplam Hit: 5730 Toplam Mesaj: 42