Sizce Nazım Hikmet Hangi Vatanın Şairi?
-
gercekmi bunlar
-
gerçek gerçek işte bilmeyenlerin öğrenmesi için gündeme getiriyoruz ama Allah'ın chekioverası daha çok hit alıyor
-
Sen esirliğim ve hürriyetimsin,
Çıplak bir yaz gecesi gibi yanan etimsin,
SEN MEMLEKETİMSİN !

-
Swool bunu yazdı:
-----------------------------Sen esirliğim ve hürriyetimsin,
Çıplak bir yaz gecesi gibi yanan etimsin,
SEN MEMLEKETİMSİN !

-----------------------------YAZDIĞI ŞİİRLERDE
ATATÜRK e dil uzatıp stalini leninin yücelten,
bu vatanın askerleriyle çarpıştım diyebilen
ve sovyet vatandaşlığı isteyen bu üçkaatçı VATAN ŞAİRİ olamaz.mehmet akif e bişi diyen var mı. -
Fikirlerine saygı duyuyorum fakat insanlara ithamda bulunurken, ''üçkağıtçı'' vb. sıfatlar kullanman, yinelemeye çalıştığın fikre kendini hapsetmeni sağlar...
Mehmet Akif ERSOY, vatan şairi değil şeklinde bir atıfda bulunmadım, kötü olan ki, bu tür yakıştırmalarda bulunduğumuz bir insanın, oğlunun ceseti çöplükte bulundu. Söz, bazı durumları betimlerken, aşırıcı yanımızın ortaya çıkmasını sağlayabilir fakat iş eyleme dönüştüğünde, o yönümüzü görmezlikten geliriz.
-
"Sanat için sanat." denen birşey vardır.. Vatanın ne veya neresi olduğu mühim olmamalı..
Şiirse oturup siz yazın da vatan şairi olun..
Görüşlerinden dolayı; bir yeteneği, geçmişe katkısı olan bir beyni (edebiyat alanında ) kör ideolojilerle karalamayın..
Devletin, onun hayatını bize anlattığı kadar, nasıl bir hasret içerisinde olduğunu ve hatta son zamanlarında müslüman olduğuna dair iddiaların da dolaştığını göz önünde bulubdurun..
Hiç birini tasdik edemediğimiz kadar aksini de iddia edemeyiz..
Sanat sanat içindir.. Değerli bir şairdi.. Türk Edebiyatında yeri doldurulamayacak özgün bir beyindi..
-
Swool bunu yazdı:
-----------------------------Fikirlerine saygı duyuyorum fakat insanlara ithamda bulunurken, ''üçkağıtçı'' vb. sıfatlar kullanman, yinelemeye çalıştığın fikre kendini hapsetmeni sağlar...
Mehmet Akif ERSOY, vatan şairi değil şeklinde bir atıfda bulunmadım, kötü olan ki, bu tür yakıştırmalarda bulunduğumuz bir insanın, oğlunun ceseti çöplükte bulundu. Söz, bazı durumları betimlerken, aşırıcı yanımızın ortaya çıkmasını sağlayabilir fakat iş eyleme dönüştüğünde, o yönümüzü görmezlikten geliriz.
-----------------------------yaklaşımında sağduyulu davrandığın için teşekkür ederim ama Asım (M.Akif'in oğlunun) ömrü hayatını çok iyi bilirim o haluk gibi pskopoz olmayı seçmemiş ona yardım
etmek istiyenlerede başçevirmiştir.Nazım'dan yana Akif'imiz varken Nazım'ın yüceltilmesine karşıyım sana bir yönergede bulunmadım Emin ol ki Asım'ın yaşadığı
zamanlar benim Büyük dedemin yardım ettiği ve kolladığı gibi bir çok isimde o çöplüklerde yatıp kalkan şahsın önünde eğilmiştir.
-
muhabetti üstad nfk vs. nazım olayına döndürmeyek beyler ha aman dikkat
-
mont-blanc bunu yazdı:
-----------------------------"Sanat için sanat." denen birşey vardır.. Vatanın ne veya neresi olduğu mühim olmamalı..
Şiirse oturup siz yazın da vatan şairi olun..
Görüşlerinden dolayı; bir yeteneği, geçmişe katkısı olan bir beyni (edebiyat alanında ) kör ideolojilerle karalamayın..
Devletin, onun hayatını bize anlattığı kadar, nasıl bir hasret içerisinde olduğunu ve hatta son zamanlarında müslüman olduğuna dair iddiaların da dolaştığını göz önünde bulubdurun..
Hiç birini tasdik edemediğimiz kadar aksini de iddia edemeyiz..
Sanat sanat içindir.. Değerli bir şairdi.. Türk Edebiyatında yeri doldurulamayacak özgün bir beyindi..
-----------------------------müslüman olup olmaması beni ilgilendirmez ortaya koyduğu eserler kimlere yalakalık yaptığı icraatları beni ilgilendirir
-
xdabbex bunu yazdı:
-----------------------------
Swool bunu yazdı:
-----------------------------Fikirlerine saygı duyuyorum fakat insanlara ithamda bulunurken, ''üçkağıtçı'' vb. sıfatlar kullanman, yinelemeye çalıştığın fikre kendini hapsetmeni sağlar...
-----------------------------yaklaşımında sağduyulu davrandığın için teşekkür ederim ama Asım (M.Akif'in oğlunun) ömrü hayatını çok iyi bilirim o haluk gibi pskopoz olmayı seçmemiş ona yardım
etmek istiyenlerede başçevirmiştir.Nazım'dan yana Akif'imiz varken Nazım'ın yüceltilmesine karşıyım sana bir yönergede bulunmadım Emin ol ki Asım'ın yaşadığı
zamanlar benim Büyük dedemin yardım ettiği ve kolladığı gibi bir çok isimde o çöplüklerde yatıp kalkan şahsın önünde eğilmiştir.
-----------------------------Ceseti bulunmadan iki gün önce, Ahmet ALTAN'In ofisine gidip, kısa bir görüşmenin ardından, küçük bir para yardımı aldığı söylendi. İstiklal Marşı'nın yazarı, Mehmet Akif ERSOY'un oğlu, bu durumdayken neden hiç yardım edilmedi. Sanat ve sanatçıya değer veren dernek ve kuruluşlar neden uyudu ? Bahsettiğin piskopos durumu, gençliiğinde süre gelen bir dönemdi, yazık ki böyle değerlerin miraslarına gerekli ehemmiyeti gösteremedik. Şimdi, Nazım Hikmet RAN'ın vatan severliğini ya da vatan hainliğini tartışıyor olmamız bize ne kazandırıki. Kaybedilen değerlerin ardından...