folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Sizce Nazım Hikmet Hangi Vatanın Şairi?

Sizce Nazım Hikmet Hangi Vatanın Şairi?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Swool
    Swool's avatar
    Erkek
    xdabbex bunu yazdı:
    -----------------------------
    Swool bunu yazdı:
    xdabbex bunu yazdı:
    Swool bunu yazdı:

Fikirlerine saygı duyuyorum fakat insanlara ithamda bulunurken, ''üçkağıtçı'' vb. sıfatlar kullanman, yinelemeye çalıştığın fikre kendini hapsetmeni sağlar...

Mehmet Akif ERSOY, vatan şairi değil şeklinde bir atıfda bulunmadım, kötü olan ki, bu tür yakıştırmalarda bulunduğumuz bir insanın, oğlunun ceseti çöplükte bulundu. Söz, bazı durumları betimlerken, aşırıcı yanımızın ortaya çıkmasını sağlayabilir fakat iş eyleme dönüştüğünde, o yönümüzü görmezlikten geliriz.

yaklaşımında sağduyulu davrandığın için teşekkür ederim ama Asım (M.Akif'in oğlunun) ömrü hayatını çok iyi bilirim o haluk gibi pskopoz olmayı seçmemiş ona yardım

etmek istiyenlerede başçevirmiştir.Nazım'dan yana Akif'imiz varken Nazım'ın yüceltilmesine karşıyım sana bir yönergede bulunmadım Emin ol ki Asım'ın yaşadığı

zamanlar benim Büyük dedemin yardım ettiği ve kolladığı gibi bir çok isimde o çöplüklerde yatıp kalkan şahsın önünde eğilmiştir.

Ceseti bulunmadan iki gün önce, Ahmet ALTAN'In ofisine gidip, kısa bir görüşmenin ardından, küçük bir para yardımı aldığı söylendi. İstiklal Marşı'nın yazarı, Mehmet Akif ERSOY'un oğlu, bu durumdayken neden hiç yardım edilmedi. Sanat ve sanatçıya değer veren dernek ve kuruluşlar neden uyudu ? Bahsettiğin piskopos durumu, gençliiğinde süre gelen bir dönemdi, yazık ki böyle değerlerin miraslarına gerekli ehemmiyeti gösteremedik. Şimdi, Nazım Hikmet RAN'ın vatan severliğini ya da vatan hainliğini tartışıyor olmamız bize ne kazandırıki. Kaybedilen değerlerin ardından...

Ekşi sözlükten asım'ı araştırmakla olmuyor gerçekleri yaşamış birincil kişilerden öğren araştır Asımı gurur abidesiydi elbet ortalığa çıkıp ben Akif'in oluyum itimat

gösterin diyebilirdi ama bunu yapmadı bunu yapsa belki krallar gibi yaşardı ama dediğim gibi gururluydu.

Psikopoz durumu ise Haluk babasını dinlemeyip kendi iradesiyle başpsikpozluk mevkiisine yükseldi görüyorsun kendi kararı.

Bunu tartışmamız yediği yemeğe nankörlük yapan insanı bu sitedeki genç ve genç körpe beyinlere gerçeği göstermektir

Ekşi sözlük dediğin siteye hayatımda ya 3 kere ya da 5 kere girmişimdir. İnsanlarla bilgi ve fikir alışverişinde bulunmaktan kaçınma nedenim ise, kendi hakkımda bilgi sahibi olunmadan yapılan gereksiz yorumlardır. Tıpkı son iletinde yaptığın gibi... Düşüncelerinizi beyan ederken, saygı ve sevgi çervevesinde yani etik bir şekilde halledin, başkalarının bilgisini yorumlayarak değil...

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lordvader89
    lordvader89's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Yoldaslar nasip olmazsa görmek o günü,

ölürsem kurtulustan önce yani,

alip götürün

Anadolu'da bir köy mezarligina gömün beni.

Hasan beyin vurdurdugu

Irgat Osman yatsin yanimda

ve çavdarin dibinde topraga çocuklayip

kirki çikmadan ölen sehit Ayse öbür yanimda.

Traktörlerle türküler geçsin altbasindan mezarligin,

seher aydinliginda taze insan, yanik benzin kokusu,

tarlalar orta mali, kanallarda su,

ne kuraklik, ne candarma korkusu.

Biz bu türküleri elbette isitecek degiliz,

topragin altinda yatar upuzun,

çürür kara dallar gibi ölüler,

topragin altinda sagir, kör, dilsiz.

Ama bu türküleri söylemisim ben

daha onlar düzülmeden,

duymusum yanik benzin kokusunu

traktörlerin resmi bile çizilmeden.