folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Sizce Nazım Hikmet Hangi Vatanın Şairi?

Sizce Nazım Hikmet Hangi Vatanın Şairi?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xdabbex
    xdabbex's avatar
    Erkek
    Swool bunu yazdı:
    -----------------------------
    xdabbex bunu yazdı:
    Swool bunu yazdı:

Fikirlerine saygı duyuyorum fakat insanlara ithamda bulunurken, ''üçkağıtçı'' vb. sıfatlar kullanman, yinelemeye çalıştığın fikre kendini hapsetmeni sağlar...

Mehmet Akif ERSOY, vatan şairi değil şeklinde bir atıfda bulunmadım, kötü olan ki, bu tür yakıştırmalarda bulunduğumuz bir insanın, oğlunun ceseti çöplükte bulundu. Söz, bazı durumları betimlerken, aşırıcı yanımızın ortaya çıkmasını sağlayabilir fakat iş eyleme dönüştüğünde, o yönümüzü görmezlikten geliriz.

yaklaşımında sağduyulu davrandığın için teşekkür ederim ama Asım (M.Akif'in oğlunun) ömrü hayatını çok iyi bilirim o haluk gibi pskopoz olmayı seçmemiş ona yardım

etmek istiyenlerede başçevirmiştir.Nazım'dan yana Akif'imiz varken Nazım'ın yüceltilmesine karşıyım sana bir yönergede bulunmadım Emin ol ki Asım'ın yaşadığı

zamanlar benim Büyük dedemin yardım ettiği ve kolladığı gibi bir çok isimde o çöplüklerde yatıp kalkan şahsın önünde eğilmiştir.

Ceseti bulunmadan iki gün önce, Ahmet ALTAN'In ofisine gidip, kısa bir görüşmenin ardından, küçük bir para yardımı aldığı söylendi. İstiklal Marşı'nın yazarı, Mehmet Akif ERSOY'un oğlu, bu durumdayken neden hiç yardım edilmedi. Sanat ve sanatçıya değer veren dernek ve kuruluşlar neden uyudu ? Bahsettiğin piskopos durumu, gençliiğinde süre gelen bir dönemdi, yazık ki böyle değerlerin miraslarına gerekli ehemmiyeti gösteremedik. Şimdi, Nazım Hikmet RAN'ın vatan severliğini ya da vatan hainliğini tartışıyor olmamız bize ne kazandırıki. Kaybedilen değerlerin ardından...

Ekşi sözlükten asım'ı araştırmakla olmuyor gerçekleri yaşamış birincil kişilerden öğren araştır Asımı gurur abidesiydi  elbet ortalığa çıkıp ben Akif'in oluyum itimat

gösterin  diyebilirdi ama bunu yapmadı  bunu yapsa belki krallar gibi yaşardı ama  dediğim gibi gururluydu.

Psikopoz durumu ise Haluk babasını dinlemeyip kendi iradesiyle başpsikpozluk mevkiisine yükseldi görüyorsun kendi kararı. 

Bunu tartışmamız yediği yemeğe nankörlük yapan insanı bu sitedeki genç ve genç körpe beyinlere gerçeği göstermektir 

.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alp
    alp's avatar
    Erkek

Nazım Hikmet bu ülkenin bu vatanın şairidir..

Siz fazla kafanıza takmayın hatta abi madem sevmiyorsunuz silin Nazım'ı aklınızdan.. Kimse size sevin demiyo ki.. Anın da demiyo.. Silin gitsin ya sevmediğiniz bi adamı niye bu kadar dilinize doladınız??

Ben seviyorum ve onun vatanını ne kadar çok sevdiğini biliyorum. Zamanında hain damgası yeyip onu ülkeye almayanlar öldükten sonra mezarını türkiye'ye getirebilmek için bi taraflarını yırttılar. Neden? Çünkü o dünyanın saygın şairlerinden biri.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alp
    alp's avatar
    Erkek

Diğer bi yönden bakarsak zamanında M. Akif ile Atatürk'ün de arası bozulmuş yıllarca neredeyse düşman gibi yaşamışlar ve o günden Atatürk'ün ölümüne kadar barışma olmamış. Zıt düşünceleri varmış ve bir türlü ortak paydada uzlaşamamışlar.

Sen şimdi M. Akif'e vatan haini diyebilir misin? Dersen Eyv. Nazım da vatan haini..

Yok M Akif değil sadece Nazım vatan haini dersen Eyv Nazım vatan haini. Siz onu öyle görün öyle yagılayın. Nazım'ı sevenlerin mikinde değil..

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alp
    alp's avatar
    Erkek

Ve son olarak sen kimsin ki arkadaş? Yok körpe beyinlere gerçeği gösterecem falan?

Ne sanıyosunuz siz kendinizi? İki üç makale okuyup, iki üç sözde vatanseveri dinleyip burda ahkam kesiyosuunz?

Yaşın ne olursa olsun, ister profilindeki gibi 89, ister 15 hiç mikimde değil. Senin bana gerçekleri gösterebilecek kadar erdemin yok.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xdabbex
    xdabbex's avatar
    Erkek
    alp bunu yazdı:

Diğer bi yönden bakarsak zamanında M. Akif ile Atatürk'ün de arası bozulmuş yıllarca neredeyse düşman gibi yaşamışlar ve o günden Atatürk'ün ölümüne kadar barışma olmamış. Zıt düşünceleri varmış ve bir türlü ortak paydada uzlaşamamışlar.

Sen şimdi M. Akif'e vatan haini diyebilir misin? Dersen Eyv. Nazım da vatan haini..

Yok M Akif değil sadece Nazım vatan haini dersen Eyv Nazım vatan haini. Siz onu öyle görün öyle yagılayın. Nazım'ı sevenlerin mikinde değil..

Makifin Atatürk'in şahsına Nazım gibi hakareti olmamıştır din ideolojisi yüzünden tartışmışlardır

nazımı sen seversin eyw bise demem  

.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xdabbex
    xdabbex's avatar
    Erkek
    alp bunu yazdı:

Ve son olarak sen kimsin ki arkadaş? Yok körpe beyinlere gerçeği gösterecem falan?

Ne sanıyosunuz siz kendinizi? İki üç makale okuyup, iki üç sözde vatanseveri dinleyip burda ahkam kesiyosuunz?

Yaşın ne olursa olsun, ister profilindeki gibi 89, ister 15 hiç mikimde değil. Senin bana gerçekleri gösterebilecek kadar erdemin yok.

ben senin yaşının katları kadar kitap okudum rahat ol...

erdem dediğin  senin yaşındakiler anlayamaz kimde olup kimde olmadığını bi çırpıda adam akıllı konuş büyüklerine üslubunu bozma

düşüncelerime uymuyosa düşüncelerin çürütmeye çalış tezimi ama adam gibi konuşmucaksan da  sonuçlarına katlanırsın 

.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alp
    alp's avatar
    Erkek
    Hoca ben senin 17 yaşından büyük olduğuna inanmıyorum :) Şu konuşmaya bak :) Yok kitap okudum da yok uslup da bilmem ne.. Bana yaş muhabbeti yapıyo :) Valla biraz önce üzülüyodum sana şimdi acıyorum
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LuCiFeR
    LuCiFeR's avatar
    Erkek

kısır konulardan bırı gene bı b*k cıkmaz...

vatan hanini nazım hikmet şimdilerde vatan şairi nazım hıkmet oldu gormuyomusunz

erdogan ve akp lı bakanların agzından dusmuyor dızelerı...

Nazım hikmet memleket memleket nazım hikmet... 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xdabbex
    xdabbex's avatar
    Erkek

alp bunu yazdı:
    Hoca ben senin 17 yaşından büyük olduğuna inanmıyorum :) Şu konuşmaya bak :) Yok kitap okudum da yok uslup da bilmem ne.. Bana yaş muhabbeti yapıyo :) Valla biraz önce üzülüyodum sana şimdi acıyorum

msn imi al pmden de gösteyim sana küçük alpcik 

.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    qaMbLer
    qaMbLer's avatar
    Erkek

yine güzel baslamıs sonradan mahvolmus bir konu daha...

sevene göre vatan şairi sevmeyene göre vatan haini

kimin için ne oldugu umrumda deil

takmadıgım bi şair. 

Burdan bütün kızlara sesleniyorum. Malın Varsa Zekatını Vereceksin Kardeşim
Toplam Hit: 3779 Toplam Mesaj: 33