folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Şizofren Tanıdığı Olan Var Mı?

Şizofren Tanıdığı Olan Var Mı?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kız Babası
    kuytul
    kuytul's avatar
    Erkek
    Arkadaşlar bugün eve yatılı kalacak olan annemin halası şizofreni hastası birisi geldi.Annem de yanında yatacak.Belirtileri ileri seviyede değil,ancak şizofreni hastalığının tipik özelliği gerçekdışı varlıklar görüp,işitiyor.Aynadaki görüntüsünü başkası sanıp onunla konuşuyor.Psikoloji eğitimimden şizofreni hakkında bilgim var ama tecrübe gibisi olmaz.Tanıdıklarınızdan varsa dikkat edilecek hususlar hakkında bilgilenidirin lütfen.

instagram.com/yks.rehberlik >> YKS Rehberlik ve Eğitim Koçluğu için takipte kalın ;)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mcking
    mcking's avatar
    Erkek
    Allah yardımcın olsun,dikkat et gece kalkıp hepinizi boğabilir kardeş.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpY-EaFw
    SpY-EaFw's avatar
    Erkek
    benim memlekette vardı bi tane karısının boğazını kesti deli ama bişi olmamış Allah tan.. ileri seviyede değil diolardı onun için de ilaçlarını dzenli alması lazım :S

ilk oyu bu sefer ben kullanamadım :Y abi ben kullanmadan oy vermeyin aq
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Erkek
    mcking derin bilgirlerinle kuytula çok güzel yardımcı olmuşun başka nasıl öldürebilir hacıı ---tobe tobee

matematik24.com
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PeTaL
    PeTaL's avatar
    Dişi
    valla bence kalma benim bi tanıdım war yane muthiş böle sizofrenlere hikayelerine ilgide duyuorum hatta böle birlikte kalıp gorsem neler oloo ewinde falan dedim ama cesaret edemedim sora tabi bu hastalın derecesinede baglı

rüyaları gerceklestirmenin en guzel yolu uyanmaktır
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    decameron
    decameron's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Bilgi/Destek Madalyası Savaş Madalyası
    Erkek
    Şizofren tanıdığım oldu , ilaçları var ilaçlarını düzenli kullanıyorsa hiçbir problem olmaz. Şizofren kişiye "deli" muamelesi yapılması yanlıştır

Etinden korkanın kemiğini sikeyim!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmiRReiS
    EmiRReiS's avatar
    Erkek
    hocam onun yanıdan kimseyi bırakmayın. benim kuzenim var. bir gün mükemmel iyi oluyor aramız sonra 5 dk da çıldırıp üstüme saldırıyor :D ,psiko.
    Onların sağı solu belli olmaz. Gece bir rüya görür, değişir saldırabilir...

.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpY-EaFw
    SpY-EaFw's avatar
    Erkek
    dediğim gibi ilacı düzenli alması lazım ama genelde almıolar ak :(

ilk oyu bu sefer ben kullanamadım :Y abi ben kullanmadan oy vermeyin aq
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ir2
    ir2's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası Developer Madalyası
    Erkek
    hocam tavsiyem odandaki kapıdır ışıkdır açık tut yattıkları odada açık kalsın uykunun en ağırlaştığı an 3 saat geçtikten sonrasıdır sen 3 saat vs bekle gece sonrasında yat derim ben.
    not : herhangi bi deneyimim yok duydum sadece sağdan soldan
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SilenC3
    SilenC3's avatar
    Erkek
    ilaç her hastalıkta olduğu gibi bu şizofrenidede önemli rol oynar ama bu saatten sora ne ilacı die ilaç almayan çoq kişi tanıorum :(

Ben giderken sen dönüyodun, sen benden daha fazla şey bilirsin vs.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Erkek
    Dostum kendim bizat şizofreni hastasıyım şimdiye kadar bi zarar vermedim kimseye hatta aksine zarar gördüm;çünkü insanların salaklıkları bizi mahvediyor..Her nedense bi türlü inanmıyolar zaten bizim gördüklerimize gerçek demek için ille gormek dokunmak istiyorlar..Hissiyatı eksik budalalar..! He bu arada sende aynadakini başkası sanıyolar demişsin kusura bakma dostum ama aynadakinin kim olduğu hakkında en ufak bir fikrin yok..!

Evet bi çoğunuz makaraya sarıcaksınız bu yazdıklarımı.Ah canım ne şeker :)biz alışığız zaten siz takılın..Aslında benim sizler gibi düşünmeye başlamamda sizin sayenizde oldu hani herkes bilir ya şizofrenlerin asosyal olduklarını pek konusmadıklarını bazılarınınsa zaten konusmadıklarını..Hiç nete bağlı şizofren hastası mı olur di mi ama ?? Olur işte olur..Ti ye alınmaya alınmaya, o ti'ye almayanlardan oluyor,ve hiç birşeyi derinlemesine düşünemez oluyorsunuz.Bi süre sonra odaklanabilme özelliğinizi kaybediyorsunuz;Kavga ederken bile o kadar sakin o kadar sakin oluyorum ki (elimde olmadan),kavga esnasında yarın tbt de nasıl bi topik açsam'ı düşünüyorum..
    Uzun lafın kısası size kimse inanmayınca sizde kendinizden şüphe eder oluyorsunuz ve soruyorsunuz acaba onlar neden hiç endişelenmiyor diyo..Ama yanıt ortada nedenleri;iplememek..O zaman bende onlar gibi yaparak kurtulabilirim diyorsunuz.Ve genel anlamda işe yarıyor..Fakat su an tıpkı bu topiği okugumda,heroes'u seyrettiğimde vs. olduğu gibi bir hatırlatıcı,uyarıcıyla karşılastığınızda işte asıl o zaman kendinize soruyorsunuz ?Ben kimim ??Normal olan ben miyim onlar mı ?Normalliğin kriterini kim belirliyor ?Normalliğin kriteri neye göre belirleniyor ?Normalliğin kriteri hangi yetkiyle belirleniyor ?Peki hiç kendinize sordunuz mu ;Normalliğin kriterliğini belirleyen bilim adamları ne kadar normal...

Troubles'll come & they'll pass
Toplam Hit: 4934 Toplam Mesaj: 32