Şizofren Tanıdığı Olan Var Mı?
-
Arkadaşlar bugün eve yatılı kalacak olan annemin halası şizofreni hastası birisi geldi.Annem de yanında yatacak.Belirtileri ileri seviyede değil,ancak şizofreni hastalığının tipik özelliği gerçekdışı varlıklar görüp,işitiyor.Aynadaki görüntüsünü başkası sanıp onunla konuşuyor.Psikoloji eğitimimden şizofreni hakkında bilgim var ama tecrübe gibisi olmaz.Tanıdıklarınızdan varsa dikkat edilecek hususlar hakkında bilgilenidirin lütfen.
-
Allah yardımcın olsun,dikkat et gece kalkıp hepinizi boğabilir kardeş.
-
benim memlekette vardı bi tane karısının boğazını kesti deli ama bişi olmamış Allah tan.. ileri seviyede değil diolardı onun için de ilaçlarını dzenli alması lazım :S
-
mcking derin bilgirlerinle kuytula çok güzel yardımcı olmuşun başka nasıl öldürebilir hacıı ---tobe tobee
-
valla bence kalma benim bi tanıdım war yane muthiş böle sizofrenlere hikayelerine ilgide duyuorum hatta böle birlikte kalıp gorsem neler oloo ewinde falan dedim ama cesaret edemedim sora tabi bu hastalın derecesinede baglı
-
Şizofren tanıdığım oldu , ilaçları var ilaçlarını düzenli kullanıyorsa hiçbir problem olmaz. Şizofren kişiye "deli" muamelesi yapılması yanlıştır
-
hocam onun yanıdan kimseyi bırakmayın. benim kuzenim var. bir gün mükemmel iyi oluyor aramız sonra 5 dk da çıldırıp üstüme saldırıyor :D ,psiko.
Onların sağı solu belli olmaz. Gece bir rüya görür, değişir saldırabilir... -
dediğim gibi ilacı düzenli alması lazım ama genelde almıolar ak :(
-
hocam tavsiyem odandaki kapıdır ışıkdır açık tut yattıkları odada açık kalsın uykunun en ağırlaştığı an 3 saat geçtikten sonrasıdır sen 3 saat vs bekle gece sonrasında yat derim ben.
not : herhangi bi deneyimim yok duydum sadece sağdan soldan -
ilaç her hastalıkta olduğu gibi bu şizofrenidede önemli rol oynar ama bu saatten sora ne ilacı die ilaç almayan çoq kişi tanıorum :(
-
Dostum kendim bizat şizofreni hastasıyım şimdiye kadar bi zarar vermedim kimseye hatta aksine zarar gördüm;çünkü insanların salaklıkları bizi mahvediyor..Her nedense bi türlü inanmıyolar zaten bizim gördüklerimize gerçek demek için ille gormek dokunmak istiyorlar..Hissiyatı eksik budalalar..! He bu arada sende aynadakini başkası sanıyolar demişsin kusura bakma dostum ama aynadakinin kim olduğu hakkında en ufak bir fikrin yok..!
Evet bi çoğunuz makaraya sarıcaksınız bu yazdıklarımı.Ah canım ne şeker :)biz alışığız zaten siz takılın..Aslında benim sizler gibi düşünmeye başlamamda sizin sayenizde oldu hani herkes bilir ya şizofrenlerin asosyal olduklarını pek konusmadıklarını bazılarınınsa zaten konusmadıklarını..Hiç nete bağlı şizofren hastası mı olur di mi ama ?? Olur işte olur..Ti ye alınmaya alınmaya, o ti'ye almayanlardan oluyor,ve hiç birşeyi derinlemesine düşünemez oluyorsunuz.Bi süre sonra odaklanabilme özelliğinizi kaybediyorsunuz;Kavga ederken bile o kadar sakin o kadar sakin oluyorum ki (elimde olmadan),kavga esnasında yarın tbt de nasıl bi topik açsam'ı düşünüyorum..
Uzun lafın kısası size kimse inanmayınca sizde kendinizden şüphe eder oluyorsunuz ve soruyorsunuz acaba onlar neden hiç endişelenmiyor diyo..Ama yanıt ortada nedenleri;iplememek..O zaman bende onlar gibi yaparak kurtulabilirim diyorsunuz.Ve genel anlamda işe yarıyor..Fakat su an tıpkı bu topiği okugumda,heroes'u seyrettiğimde vs. olduğu gibi bir hatırlatıcı,uyarıcıyla karşılastığınızda işte asıl o zaman kendinize soruyorsunuz ?Ben kimim ??Normal olan ben miyim onlar mı ?Normalliğin kriterini kim belirliyor ?Normalliğin kriteri neye göre belirleniyor ?Normalliğin kriteri hangi yetkiyle belirleniyor ?Peki hiç kendinize sordunuz mu ;Normalliğin kriterliğini belirleyen bilim adamları ne kadar normal...
Toplam Hit: 4934 Toplam Mesaj: 32