Şizofren Tanıdığı Olan Var Mı?
-
nikoteen allah yardımcın olsun her zaman dediğim gibi ÇEKEN BİLİR..! bunun aksini kimse söyleyemez...
benimde bi arkadaşım vasıtasıyla bir çocukla aynı asada oturduk bize söylemişti şizofren die önceeden uyarmıştı ve dediki eğer bişi yparsa söz yada hareket lütfen alınmayın die gittik oturuyoruz cafede çocuk durduk yerde gözümün içine bakmaya başladı hiç ses çıkarmadık sonra yanımdaki çocua döndü ona bakmaya başldı ve neden bana küfür ediyorsun dedi çocuğa dönüp halbuki ortada bişi yok biz gayet sakin bi şekilde konuşmaya devam ettik çock daha sonrdan hatasını anladı ve dediki ben şizofrenim kusura bakmayın elimde değil dedi.... Biz normal karşıladık ama toplum ne yapar bilnimez.. Bu ülke ne çekiyorsa toplumdan çekiyor... Bir psikologa giden deli oluyor bir psikiyatristten yardım alan deli oluyor sizce bu toplumun Ne kadarı zekidir? Ben psikiyatrit tedavi gördüm ve 3-5 kişiden deli muamelesi gördüm =) acı ama gerçek bir durum... Unutmayın Daima Çeken Bilir. Biz ne kadar konuşup yazssakta sorunu yaşan kadar acı çekmeyiz.. biraz dagıttım ama idare edin =) -
Sen yine de geceleri dikkat et,Tarikat bir müridini kaybetmesin.Yani geceleri fln uykuda Allah korusun bişey fln yapar
-
Hocam bu konulari hep mantikli suzmusumdur.Bir insanin rahatsizligi ne olursa olsun onu anlamak gerekir.Alay edip dalga gecilecek,horgorulecek bir hastalik yoktur hayatta.Nikoteen hacim gordugunuz seyler sizce ne ? Mesela bende astral seyahat denemeleri yapiyorum surekli,cikiyorumda rahat rahat ve bende bazi seyler goruyorum,onceleri hayal oldugunu dusunurdum ama artik pek hayal oldugunu dusunmuyorum,daha farkli bir boyut oldugu kanisina varmak uzereyim. Gordugunuz seyler hakkinda bilgi verebilirmisin.
-
Compu hoca sana bunu kelimelerle anlatmam inan mumkun değil.Bunu şimdiye kadar soranlara nasıl anlatmaya çalıştıysam sana da aynısını diyeceğim.Öncelikle şunu söyliyim benimde gördüğüm şey tıpkı herkesin aynada gördüğü görüntü yani görsel olarak değişik bişey yok ne bileyim boyle değişik bi insan falan görmüyosun(en azından ben görmedim)Kendimi görüyordum ama kendimin içindeki ruhu görüyordum ki işte açıklanması zor kısmıda bu..Geçmiş zaman kullanıyorum çünkü dediğim gibi artık yapay yollarla odaklanabiliyorum bu gibi şeylere...Eskiden gözlerimi aynaya diker dikmez görürdüm..Şimdi bu iş biraz yapaylaştı ve bi şeyler eksik görüğüm şey eskisi gibi benimle konusmuyor sadece bak burdayım diyor bunu hissetiriyor ama hiç birşey soylemıyor..
Bunu yapmak için sunu dene;şimdiye kadar çok kişiye soyledim bunu çoğu işe yaramadı dedi ama işe yarayanlarda oldu..Neyse;Aynaya bak (aynaya baktığın ortam aydınlık olsun ben ole yapıyorum şahsen) ve yavaş yavaş adınla soyadını birlikte tekrar et hafif sesli bir şekilde..Yalnız bunu yaparken acaba ne olucak diye merak etme bu odaklanmanı kaybediyo ve olmuyo..Bunu yaparken sadece aynadki yuzune eğer işe yararsa ne gördüğümü anlıcaksın.
Not:Şimdiye kadar işe yarayan arkadaşlarım keşke söylemeseydin bu çok korkunç bişey dedi.Ama bana huzur veriyor artık bana sadece bakması burdayım diye hissettirip tek kelime etmemesini "Senin yanındayım,merak etme" gibi algıladığım için artık mükemmel bir huzur veriyor.Umarım işe yarar Compu hoca cunku insanların bu duyguyu anlamasını çok istiyorum.Belki konusmucak ama en azından sen de goruceksin onu... -
nikoteen gercekten anlattiklarin cok ilginc seyler. Bu hastaligi görüp kurtulan bir kisi olarak bir topic acip nasil basladigini neler gördügünü, nasil yendigini anlatman mümkünmü? Hayat hikayeni yani bu hastalagini gercekten cok merak ediyorum eger senin icin bir sakincasi yoksa.
-
Sagolasin hoca,yarin denerim bi.
-
şizofrenelri deli olarak görmek belki yanlış ama deli denilen çoğunluktan farklı olan kişiler genelde iq ları çok yüksek olduğundna deli olurlar zaten.. hocam dediklerini okudum ama kelimelerle ifade eilebilinecek şeyler gibi gözükmüyo ama banada oluyo arada sırada.. yani biri benimle bişey konuşuyo o sırada bi tabelaya gözüm takılıo onu düşünüyorum ben ama o sırada o kişiyle konuşuyorum ama ne dedim niye dedim hiçbi fikrim olmuyo o söyüyo böyle böyle dedin diye ben farkında değilim sanki otomatikleşmiş gibi söyüyorum istem dışı.. beyind eğilde beyincik sanki bunları söyletiyo bana reflex gibi.. (kavga ederken tahribattaki konuyu düşünüyuorum demişsinde ordan yola çıktım )
-
halk arasında bi söz wardır; Akıllı olup dünyanın kahrını çekeceğine deli ol dünya senin kahrını çeksin... Deli olmak kadar güzel birşey warmıdır ya adamların Zekaları İQl'ları beyinleri daha gelişmiş biz 1+1'i toplarken bu adam 100e kadar topluyor biz 1 sonraki adımı düşünürken onlar bitiş çizgisini görüolar ...
3-4 Ay önce Psikologa gitmiştim , terapi şeklinde bana içimdeki kişiliğimle konuşmamı öğretmişti , ilk başlarda gülmüştüm ama başardım buna inanıyorum çünkü nikoteen'in söylediği gibi anlatılmaz... Önemli olan rahatlamak ve hissetmek odaklanmak bilir kişi olarak nikoteen'in bu konuda bilgi vermesi lazım =) -
çok ilginç ya niko kardeş hakketten ya bu hastalık sende nasıl başladı ve ilk belirtileri nelerdi bence anlatmalısın ve sizin gibi insanlara olan boş düşünceler değişmeli kardeşim hem bence insanlar anlattıkça rahatlar ve ferahlar allah yardımcın olsun kardeşim
-
mutlaka dene hoca özellikle sesine ve yüzüne odaklan..
G-Turk hayat hikayemde bi anormallik yok :)Tek anormallik annemlerin beni,daha 6aylıkken mimik hareketleri yapıyorum diye (kızgın kızgın bakıyomusum,gülebiliyormusum vs. biliyorsunuz 6aylık bi bebek hiç bi mimik hareketinde bulunamaz)doktora götürmesi ve doktorun bu çocuk a-normal demesi.Annem bunu bana taa orta okuldayken soyledi..Yani doktora goturduklerini ve onunda benım hakımda "a-normal" (!) dediğini..
Onun dışında ilgimi çeken birşey daha var ki;2-3 yaşlarındayken yaşadığım bazı sıradan olayları bile çok iyi hatırlıyor olmam.Söyle anlatayım;Bir gün evde muhabbet il dişim çıktığındaki günden açıldı.Bizim buralarda adettir çoçuğun ilk dişi çıktığında önüne Kuran,oyuncak,kalem,elbise,sigara ve bir aile fotoğrafı konur.Ve bebeğin birini seçip seçmemesi beklenir.Seçtiği her eşyaya bir anlam yuklenir.Kuran'ı seçen dininden ayrılmıcak,kalemi seçen ilim irfan sahibi olcak,elbiseyi seçen kibirli olacak vs. gibi..Neyse işte..Annem de dediki benim aslan oğlum Kuran'ı seçti sonra bende dedim sadece Kuran mı kalemide seçtim akılım.Annem güldü a be oğlum sen nerden hatırlıcan daha bebektin o zamn.Bende dedim inanmazsan Necibe yengeye soralım.Yine güldü Necibe yengen o gün orda değildi ki dedi.Giitim hemen yan komsumuz necibe yengeyi çağırdım."Ben de ordaydım Gül,hem iyi hatırlıyom kalem le Kuran'ı seçti bende o zaman gıpta etmiştim keşke bizim hüseyinde seçseydi" diye,dedi.Tabi annem afalladı.Ve inandı.
Bu hatırladığım anlardan başkasına ispatlayabildiğim tek anıydı diğerlerinin çoğunu kardeşlerimle yaşamıştım aramızda -1 ve +1 yaş vardır ben ortancısıyım.Onlarıda anlattım ama ikiside hatırlayamayınca bişey ispat edilmedi haliyle..
Neyse bunlar anılardı..Nasıl kurtulduğuma gelince tam olarak kurtuldum denemez çunku ben su an tam ortasındayım ve burda olmaktan da çok mutluyum..Hacı dediğim gibi sadece düşünmemeye çalışıcaksın,sallamıcaksın yaa resmen tıpkı insnların seni sallamadığı gibi sende gördüklerini ve duyduklarını sallamıcaksın..Üzerinde hiç düşünmüceksin..Ve korkmıcaksın tüm bunlardan..Tabi bu o kadar kolay bişey değil orası ayrı konu..O konusan ben,insana o kadar buyuk bir korku veriyordu ki başka kimse göremediği için,sana kimsenin yardımda edemeyeceğini düşünüyorsun.Resmen kendine gomuluyorsun..Soylediklerinin tek kelimesini bile hatırlamıyorum sadece konuştuğunu biliyorum ve bişeylere (?) kotuluk yapmaya çalıştığını..Ama yine ne varsa yaradanda var işte ..Bi gün dedim kendi kendime anam babam görmüyosa Allah'ta mı gormuyo bee.Namaza niyaza başladım sonra.Kendini aşırıya kaçmadıktan sonra dine verince inan yaşam her insan için daha kolay olur..En azından o ibadetin verdiği huzur yeter..O huzur bile insanı en kötü gününde o kadar mutlu edebiliyor ki,secde eden bilir bunu ..!Sonrada zaten O'nun hakında sorular sormam,korkularım,düşüncelerim otomatikman kesildi..Benim deneyimim bu şekilde oldu.Yani başta sırf seni kimse sallamıyo diye bende aynısını yaptım bu zaten işe yaradı ee bunun uzerine bide o ilahi huzur eklenince orta yolu buldum işte hacım...
Toplam Hit: 4930 Toplam Mesaj: 32