Sokak Dövüşü Eğitim Seti
-
Dayak atmayı öğrenmenin en iyi yolu dayak yemektir. Videoyla olurmu la o iş.
-
bakalım bakalım bilmediğimiz şeyler var mı :D
-
Adam Bas Rutten baya büyük bi dövüşcü,Big book of combat diye 1000 sayfalık dövüş kitabı var.Bu setin ismide Bas rutten's street fighting.
Ancak şunu unutmamak gerekir ki video izlemekle yada kitap okumakla sadece teorik bilgi sahibi oluruz.Yeterince güçlü değilsen böyle şeylerin işe yarayacağını sanmam.
Bide highlights'ını vereyim:http://www.youtube.com/watch?v=7L_AuvaWIh4
-
arkadaşlar vidyo izlemekle olmayacağı gibi çoğunlukla böyle vidyolarda gördüğünüz şeyler yüzlerce tekrardan sonra oturan hareketlerdir
kavgada kullanmak için bilmek yetmez yeterince tekrar edip reflekslerinize yerleştirmiş olmanız gerekir
onun dışında sporcu olmayanların yapmaya kalkıştığında kendini riske atacağı hareketler de gösteriliyor
mevcut vidyoyu henüz incelemedim lakin şimdiye kadar böyle vidyolardan sürpriz yaratarak fayda sağlayanını da görmedim
incelediğimde yorum yazarım yine lakin bişey değişeceğini sanmam
sonuç : eğlence ve merak sebebiyle izleyin ama bişey öğreneceğinizi bunları yapabileceğinizi pek düşünmeyin
en azından izledikten sonra sürekli tekrar edin ki biraz fayda sağlasın
-
HolygaN bunu yazdı:
-----------------------------
Dayak atmayı öğrenmenin en iyi yolu dayak yemektir. Videoyla olurmu la o iş.
-----------------------------doru dedin bizim buraların tabiridir dayak yiye yiye atmayı öğrenirsin yiğenn :D
-
Savuma sporları vs işin içine girecekseniz belli bir alt yapınızın olması lazım. Vücut geliştirmeden bahsediyorum. 6yıldır boks sporunun içindeyim. Tabi spor amaçlı yaptığım söylenemez ama küçüklükten gelen bir ilgi işte :) Savunma sporları konusunda tavsiyem kickboks ağırlıklı hareket teknikleri. Ama dediğim gibi ilk önce vücut geliştirilmesi ve eğitimi şart..
-
ARkadaslar cok doğru sölemis buna bakarak sadece teorik öğrenirsin asıl kavga ederek öğrenmen lazım bu videoyu 30 kere izlemek 3 kere kavga etmekden fazla yarar sağlamaz.Ben sadece biraz kafanızda bişeyler canlansın falan diye paylastım.Mesela ilk vurus nasıl yapılır birisi sana dalarken nasıl kapanırsın gibi basit şeyleri öğrenebilirsiniz bundan ancak.
-
sokak dögüşü sokakta ögrenilir benim bildigim sahsen ben ögle ögrendim ve yemeden atamazsın lise 1 de dayak yeme stajı yapmıştım 1 dönem xd:D lise 1 , 2ci dönemdenden atılana kadar dayak yemedim halada yemedim azcık yiyin atmayyı ögrenirsiniz :D
-
Set filan hikaye. Size tavsiyem türkiye de yaygın olan savunma sporu dolandırcılarına dikkat etmeniz. Bunlardan en meshuru wıng tsun kung fu dur. Bu sporu öğrenenler ölümcül spor öğrendim zannedip götünü kaldırır sıradan bi sol veya sağ direkle bi kung fu cuyu yere yıgabılırsınız. Gerçek sokak dövüş şekli mma tarzı çalışmayla elde edilir. Yer ve ayakta dövüş olarak 2 ye ayırısak muay thai+ judo çalışmanız yeterli olur. Box dersleri almış amatör olarak judo yapmış biri olarak söylüyorum bunları. Kıck box (full contact olacak :))box vb. yeterli olur. Ama kung fu ya gitmeyin ne olur tekvondo yapın kung fu yapmayın boşa masraf . Dünyada milyon tane mma free fight dövüşü var bir tane kung fu cu yok . Neymiş efendim kung fu olumculmuş de kural tanımazmısta :D BSG lütfen :). Zamanında benim judo hocam gözümün önünde kung fu cuyu yumruk tekme atmadan havada 10 takla attırtıp yere beyın ustu cakmıstı :). Tai chun muş, ai kıdo bilmem neymiş geç arkadşım bunları . Hele aikıdo. Adam at bı yumruk dıyo göstereyım teknıgı dıyo :D. Bunu diyen adam bilmem kacıncı dan olmuş turkıye de. Ulen kavga sırasında kulak kepçemle bile vurarım duruma göre nerden bilcende reflkes göstercen de karsılık vercen. En iyi savunma saldırıdır. O yüzden mma maçlarını ve özellikle ufc maçlarını bol bol izleyip ona göre antrenman yapmak lazım. Bas rutten ı da severim bu arada baya bi maçını izlemiştim zamanında :).
-
Matchup bunu yazdı:
-----------------------------
Set filan hikaye. Size tavsiyem türkiye de yaygın olan savunma sporu dolandırcılarına dikkat etmeniz. Bunlardan en meshuru wıng tsun kung fu dur. Bu sporu öğrenenler ölümcül spor öğrendim zannedip götünü kaldırır sıradan bi sol veya sağ direkle bi kung fu cuyu yere yıgabılırsınız. Gerçek sokak dövüş şekli mma tarzı çalışmayla elde edilir. Yer ve ayakta dövüş olarak 2 ye ayırısak muay thai+ judo çalışmanız yeterli olur. Box dersleri almış amatör olarak judo yapmış biri olarak söylüyorum bunları. Kıck box (full contact olacak :))box vb. yeterli olur. Ama kung fu ya gitmeyin ne olur tekvondo yapın kung fu yapmayın boşa masraf . Dünyada milyon tane mma free fight dövüşü var bir tane kung fu cu yok . Neymiş efendim kung fu olumculmuş de kural tanımazmısta :D BSG lütfen :). Zamanında benim judo hocam gözümün önünde kung fu cuyu yumruk tekme atmadan havada 10 takla attırtıp yere beyın ustu cakmıstı :). Tai chun muş, ai kıdo bilmem neymiş geç arkadşım bunları . Hele aikıdo. Adam at bı yumruk dıyo göstereyım teknıgı dıyo :D. Bunu diyen adam bilmem kacıncı dan olmuş turkıye de. Ulen kavga sırasında kulak kepçemle bile vurarım duruma göre nerden bilcende reflkes göstercen de karsılık vercen. En iyi savunma saldırıdır. O yüzden mma maçlarını ve özellikle ufc maçlarını bol bol izleyip ona göre antrenman yapmak lazım. Bas rutten ı da severim bu arada baya bi maçını izlemiştim zamanında :).
-----------------------------cahilliğine veriyorum o sebeple cevap yazmıyorum kung fu hakkında söylediklerine özellikle wt hakkında söylediklerine.
bilmem kimin kungfucuyu yere indirmesi hakkında da sorulması gereken sorular var. bu adamlar kaçar yıldır ne çalışıyor? 2 yıllık kungfucuyla 6 yıllık boksörü karşılaştıramazsın mesela...
soruların varsa wt hakkında "mantıklı" soruların varsa yanıtlayabilirim
yok eğer desteksiz atacaksak kendi adıma en kolay karalayabileceğim dövüş sporu boks ve kickbokstur ama yapmam çünkü boş beleş konuşmam ben.