Sokak Dövüşü Eğitim Seti

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    badass
    badass's avatar
    Erkek

HaLFDeviL bunu yazdı:
    -----------------------------

İşin özü tekme + tokat = allah ne verdiyse.

-----------------------------

En guzelini soylemissin, kavgada yumruk aranmaz:)

ben yaklasik 20 senedir dovus sanatlariyla ugrasiyorum. Benimki spor amacli, wingchun, boks, gures, taekwondo, aikido gibi bir cok dalla ugrastim. Neyse uzun lafin kisasi isin piri olan kisiler dovusmuyorsa dovusun bir kismi sansa dayali. Wing chun cu adam gelir ben dakikada 100 yumruk atarim diye, taekwondocu adam kafasina bir tekme atar sonra 100 yumrugu hastanede atar wingchuncu. Taekwondo cuyada bir aikidocu gelir alir o bacagi bir yere sokar sonra al basina isi:). bu ornekler cogaltila bilir. ben burda aikido en iyisi demiyorum.

Yani uzun lafin kisasi o spor bu spor diye birsey yok. bireysel kabiliyet ve guc cok onemli. Ayrica aklinizda bulusun bir dal digerinden daha iyidir diye cikip konusan birisi varsa demekki onun okulunda egitim cok bilincli degil, gocunduklari birsey varki saklamaya calisiyorlar. Bu biraz benim babam senin babani dover muhabbetine geliyor. Benim babam senin babani dover diyorsan bi bak olc bic. Benim babam butun babalari dover diyene gulup geciceksin.

Wing chun a veya wt a gelince (sadece burda cok tartisilmis diye bu konuya giriyorum) malesef buyutuldugu kadar basarili veya etkili bir spor dali degil. Eger olsaydi MMA de ki dovusculer gures dersi alicaklarina wc veye wt dersi alirlardi.

Ancak bos bos evde oturucaginiza, yakinda bir yerde okulu varsa gidin. Sizin icin cok iyi olur.

Toplam Hit: 13450 Toplam Mesaj: 32