Sokak Dövüşü Eğitim Seti

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zodiac
    Zodiac's avatar
    Erkek

Prometheus bunu yazdı:

yok eğer desteksiz atacaksak kendi adıma en kolay karalayabileceğim dövüş sporu boks ve kickbokstur ama yapmam çünkü boş beleş konuşmam ben.

-----------------------------

Dostum zaten kickboks hakkında atılacak pekte bir şey yoktur heralde :) Ama konu başlığında yazılan sokak dövüşü meselesinde daha çok bu sporun dövüş teknikleri önplana çıkar. Yetişkin bir insanın 3 ayda rahatlıkla kavrayabileceği bir spor dalıdır.

mantığın korkunu yenemiyorsa kendini düşünenden sayma,
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaLFDeviL
    HaLFDeviL's avatar
    Erkek

İşin özü tekme + tokat = allah ne verdiyse.

"elma seni sevmiyorsa, senin elmayı sevmenin elma için bir anlamı olmaz ki"
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Matchup
    Matchup's avatar
    Erkek

Söylediğim gibi Türkiye deki wıng tsunkung fu sporu tamamen faso fisodur. Dikkat ederseniz türkiye deki dıyorum. Adam 2 ay aptal aptal hareketler gösterir sonra bilmem ne belgesi almak seviye atlamak için para ister vb. birsürü bıdı bıdı. Emin boztepe mıke tyson a meydan okudu diye palavralar atar milleti gaza getirir vs. Yahu adam profesyonel bokser ne ısı olur emın boztepeyle :D. Hocam kung funun felsefesi vardır güzel bir stili vardır eyvallah. Ama türkiye dekiler kraldan çok kralcı. Çinden ustasını getirsen bu kadar çok atmaz be kardeşim. Hele emin boztepenin ne palavraları var öyle. Güya emin bey 400 dövüş yapmış hiçbirini kaybetmemiş bak sen . Bir tane bile resmi vidyosu olmaz mı yav bu 400 dövüşün. Kimse milleti kandırmasın. Yok inc punch mıs bilmem neymiş bırakın hocam bunları. Benim maksadım su spor bundan iyidir demek değil. MMA maçlarında bazen bi güreşçi rahatlıkla bı k1 ciyi ındırebılıyor. Sporun kendisinden çok yapan kişide biter iş. Ancak türkiye deki kungfucular olaya altın bilezik olarak bakıyorlar. Nah buraya yazıyorum türkiye de bi mma turnuvası düzenlense bir tane kung fu cu katılmaz. Yemaz çünkü hocam yemez. Sonrada bizde kural yok derler hakem yok derler, tek vurusta adam öldürürüz derler. Sevmiyorum böyle lafları . Ne adamlar gördük dişlerini eline verdiler. Nedir bu kadar artislik yahu :(. Siz bu sporla ilgileniyorsanız eyv hocam devam edin beni ilgilendirmez ama benim dünyada ilgileneceğim en son spor Türkiye sınırları içerisinde.

Bulduğumuzu sanmaktan ziyade , umduğumuzu aramaktayız.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Drawlord
    Drawlord's avatar
    Erkek

bu adam ünlü bir mma ve smackdown dövüçcüsü ve adam öyleki pitbull gibi bu adam sayesinde bir çok şey öğrendim bu adamı takip edin ..

Laf Yapacağına ICRAAT Yap!..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gfb_soldier
    gfb_soldier's avatar
    Erkek

HaLFDeviL bunu yazdı:

sen gitsene bi dövüş sanatı bilen adamın üzerine tekme tokat noluyo sonun :D

http://twitter.com/#!/yasiinergul
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

Matchup bunu yazdı:

Söylediğim gibi Türkiye deki wıng tsunkung fu sporu tamamen faso fisodur. Dikkat ederseniz türkiye deki dıyorum. Adam 2 ay aptal aptal hareketler gösterir sonra bilmem ne belgesi almak seviye atlamak için para ister vb. birsürü bıdı bıdı. Emin boztepe mıke tyson a meydan okudu diye palavralar atar milleti gaza getirir vs. Yahu adam profesyonel bokser ne ısı olur emın boztepeyle :D. Hocam kung funun felsefesi vardır güzel bir stili vardır eyvallah. Ama türkiye dekiler kraldan çok kralcı. Çinden ustasını getirsen bu kadar çok atmaz be kardeşim. Hele emin boztepenin ne palavraları var öyle. Güya emin bey 400 dövüş yapmış hiçbirini kaybetmemiş bak sen . Bir tane bile resmi vidyosu olmaz mı yav bu 400 dövüşün. Kimse milleti kandırmasın. Yok inc punch mıs bilmem neymiş bırakın hocam bunları. Benim maksadım su spor bundan iyidir demek değil. MMA maçlarında bazen bi güreşçi rahatlıkla bı k1 ciyi ındırebılıyor. Sporun kendisinden çok yapan kişide biter iş. Ancak türkiye deki kungfucular olaya altın bilezik olarak bakıyorlar. Nah buraya yazıyorum türkiye de bi mma turnuvası düzenlense bir tane kung fu cu katılmaz. Yemaz çünkü hocam yemez. Sonrada bizde kural yok derler hakem yok derler, tek vurusta adam öldürürüz derler. Sevmiyorum böyle lafları . Ne adamlar gördük dişlerini eline verdiler. Nedir bu kadar artislik yahu :(. Siz bu sporla ilgileniyorsanız eyv hocam devam edin beni ilgilendirmez ama benim dünyada ilgileneceğim en son spor Türkiye sınırları içerisinde.

nerden biliyosun diyicem ama cevap belli boş beleş konuşuyosun işte başka bişey değil

Şu sorularımı yanıtla da saçmalamaktan kurtarıcam seni söz

kaç yıl wt eğitimi aldın?
    hangi kungfu stilini kaç yıl çalıştın?
    tek vuruşla adam öldürüyoruz lafını duyduğun kişiyi ve saati ver.
    kaç wt eğitmeni tanıyosun Türkiye'de?
    Neye göre yemez diyosun? kaç kungfucuyla kavga ettin?

Emin Boztepe kendini dünyada kanıtlamış biridir zaten yani WTde mike tysondır bi anlamda onu da bil. Bilmiyosan da sayısız yazılı ve görüntülü kaynak mevcut.

bu işler element uydurmakla olmaz arkadaş
    bana bişeyi eleştiriyosan diyeceksin ki şundan dolayı iyi değildir ben de sana açıklanması gereken bi yer varsa açıklıcam. "bırakın bunları" gibi cümlelere eleştiri değil karalama denir, sokak ağzıyla "bok atmak" denir. aynen onu yapıyosun.

savunduğun şey de muaytai çakması bi şey. güçsüzlere avantaj sağlamayan sadece güçlünün vurdu kırdı yapmasına yarayan ve 3-5 ayda tamamı öğrenilecek kadar az tekniği olan "bişey". benim arada şunu da kaynatayım nasıl osla çok kolay dediğim "bişey"...

akıllı mantıklı cümlelerin varsa konuyu tartışalım buyur ama artık "bok atma"

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mywts
    mywts's avatar
    Erkek

Matchup'un yazdıklarının büyük bir kısmına katılıyorum ne yazık ki ülkemizde wt deyince çok ölümcül bir spor vs şeyleri direk ustalardan duyuyoruz.Yaklaşık bir yıl wt yaptım tabiki tam olarak bilgi sahibi olamamışımdır ancak gördüklerim az da olsa bana wt'yi eleştirme hakkı verir sanırım.

Örneğin şu video da Emin Boztepe'nin http://www.youtube.com/watch?v=ZyaYn7V8grE&feature=recommended (Boxers, kickboxers, wrestlers,...we just beat them all) gibi bir açıklaması var.Bunu söylüyorsa bir insan gerçekten kanıtlaması gerekir diye düşünüyorum.Tek vuruşta öldürürüz vs muhabbetleri bilmem ama wt camiasında diğer sporları bir küçük görme durumu mevcut.

Birde en çok takıldığım taraflarından  diğer sistemler için; 3-5 ayda tamamı öğrenilecek kadar az tekniği olan "bişey". demişsin peki sen mma'i çalıştınmı?Ben şu anda kudo çalımaktayım tam olarak mma sayılmaz ancak amatör mma olarak görülebilir ve 3-5 ayda öğrenilmesi imkansız.Bir de bunları pro olarak yapanları düşünürsek gerçekten bu biraz komik olur.

Adamlar Mt(muay thai),judo,bjj(brazilian jiu jitsu) çalışıyorlar ve bu sistemleri de öyle kıyısından köşesinden değil gerçekten çok sağlam olarak çalışıyorlar.

Ayrıca güçsüzlere avantaj sağlamayan sadece güçlünün vurdu kırdı yapmasına yarayan kısmına da kesinlikle katılmıyorum çünkü wt'nin bunu sağladığını düşünmüyorum yani wt çalışırken benden daha güçlü olanlar benim kroşelerimi alırken,ben onlarınkileri almakta zorlanıyorsam bu gücü gerektirdiğini gösterir,birde o kroşeyi boksör olan bir arkadaşın atması var.Yani güc her zaman ilk gelendir bence.Bu birtek bjj'de olmayabilir ondada insanın zayıf noktalarına yapılan kitleme,kırma teknikleri nedeniyle hatta olmayabilir değil biraz daha az ihtiyaç duyulabilir desek daha doğru olur.(Tabi bu konuda da bilgim bjj çalışmadığımdan dolayı kesin değil,çalışmadan da karar veremem sadece mantık yürüttüm.)

Sonuç olarak wt bir sistemdir ancak bundan fazlası değil.Yani ne kötülenmeli ne de abartılmalıdır benim gözümde.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Matchup
    Matchup's avatar
    Erkek

Ben Yazacağımı yazdım hocam hiçbirşeyide sallamadım bizzat şahit olduğum gördüğüm şeylerdir. Ben genellikle her spora her felsefeye saygı duyarım hocam , bazılarının özellikle yüzyılların birikimiyle oluşmuş felsefeleri olan sistemleri vardır.

Wıng tsun un çinde ilkokul öğrencilerine , bizdeki anlamıyla beden eğitimi derslerinde gösterilmektedir. Benim vay be ölümcül spor öğreniyorum dediğim hareketlerin çinde çoluk çocuğa öğretildiğini görünce hayal kırıklığına uğramıştım. Birde o kadar para + zaman kaybı.

Neyse şimdi o kadar para bayılmışsınız üzülmeyin devam edin tekrarlıyorum. Burdan bütün wt cilere sesleniyorum kendinizi bu kadar büyük görmeyin Allah aşkına. Bir keresinde izmir de elemanın birini görmüştüm asistanmış kendisi tişört bastırmış Üzerinde "wıng tsun yermi ?" yazıyordu.O kadar profesyonel dövüşçü gördüm hiçbiri bu kadar havalı değildi be hocam :(.

Tabiki faydası vardır wıng tsun un ama bu kadar abartıldığı gibi değil . Olayı böyle mucizevi bir sistem olarak anlatıp milletin sırtından para kazanmayı tasvip etmiyorum kesinlikle. Çokta konuşmayayım diyorum yıyosa gel gibi bi özel mesaj atmasınlar şimdi :D.

Türkiye de yasal zeminler müsade etsede ufc benzeri bir yapılanma olsa, mma maçları yapılabilse işte o gün wt cilerin foyası meydana çıkar. Söylediklerim yalnızca Türkiye de Öğretilen ve wıng tsun kung fu olduğu iddaa edilen sistemle ilgilidir.

Bulduğumuzu sanmaktan ziyade , umduğumuzu aramaktayız.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaLFDeviL
    HaLFDeviL's avatar
    Erkek

gfb_soldier bunu yazdı:

HaLFDeviL bunu yazdı:

sen gitsene bi dövüş sanatı bilen adamın üzerine tekme tokat noluyo sonun :D

bu işler dövüş sanatı işi değil yasin yürek işi =)

"elma seni sevmiyorsa, senin elmayı sevmenin elma için bir anlamı olmaz ki"
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

matchup şimdi istediğim tarzda konuştun ve son mesajında benim için kişisel problem kalmadı =)

bu şekilde konuşursak bilgilerimizi ve tecrübelerimizi paylaşmış oluruz yoksa önceki mesajlarının üslubu bişey kazandırmaz kimseye

(   merak etme sıkıysa gel tarzı pm atmam =P öyle biri değilim  )

uygun bi zamanda düşüncelerimi anlatmaya çalışacağım bu başlık altında

düşünceler ve yorumlar farklı olur bu doğaldır benim karşı olduğum şeyi daha önce açıkladım

zaten wtnin pahalılığı ve bazı (çoğunluk değil dir bazılarıdır) havalı wtcileri ben de sürekli eleştirmekteyim

lakin bildiğiniz gibi bu wtnin üstüne yıkılamaz olamaz çünkü bu tür kişiler her savaş sanatında mevcut

çocuklara öğretilmesi ise gösterişten uzak ve faydalı aynı zamanda da kolay olduğunu gösterir basit olduğunu değil

mywts sana da mantıklı konuştuğun mesajın için teşekkür ederim

hepimizin birbirimizden birşeyler öğrenebileceğine inanıyorum

uygun bi zamanda tekrar yazacağım

________ inspired by love and guided by knowledge _______
Toplam Hit: 13451 Toplam Mesaj: 32