Son Moda Avrupa Özentiliği !
-
Son zamanlarda bir konu daha dikkatimi çekmeye başladı.Artık yeni gençlik Türkceyi yozlaştırdıkca yozlaştırdı.Türklükden koptular kendilerini amerikan vatandaşı sandılar.Onlar gibi giyinip gerekli gereksiz laf olsun diye 2 tane bildikleri İngilizce lafları Türkce kelimelerin arasına atmaya başladılar.
Gerçekden hoş değil.Yani artık ing. nicklere bazı kelimelere falan alıştık ama adam artık güzel diyeceğine "good" diyor :I
Yani artık son moda özentilik.Kendi karakterini kanıtlamayan Türk gençliğinin sonu nereye gidiyor belli değil.Kendilerini uyaran kişileri de cahil ve gerici olarak tanımlayan özentiler artık iyice ileri gidiyor.Bu tip kişilerde ne milli duygular var ne de Türk kültürüne karşı bir sahiplenme :I
-
valla kardeş bu son zamanlarda değil yıllardır var olan bi gerçek avrupalı , modern ,çağdaş gençlik özenti gençlik aq ..şimdiki gençlik rakn coke konserlerinde bilmem hangi yerlerde ..
-
akp yi savunuyorum çünkü akp avrupa özentiliğinde kelimeleri modernleştirmiyo dikkatini çekerim :)
sadece küşltürü modernleştiriyo bizim amacmız ne?
avrupalıların osmanlıdan çaldığı medeniyeti geri almaya çalıuşmak bu nokta olsun bunun üstüne yorum tanımam.com
-
ya konusanıda konusturanı da ...kiyim
-
bu konuda katılıyorum arkadaşlar bi sirkelenin kendinize gelin ya biz türküz adaleti biz dağıtınca ne güzel oluyordu dünya hukuk bizdeyken mazlum ne huzurluydu zalim korkardı şimdi ise bakın demokrasi adı altında ırak bve afganistanda ne zulümler ne katliyamlar oluyor ama inanın ülkenin batı kesimleri daha bir avrupalı havalarına girmiş malatyalıyım edirnede yaşıyorum malatya ya gidiyorum büyüğüne değil kötü laf etmek saygıda kusur etmiyor gençler. edirnede ise istisnalar kaideyi bozmadığı için annesine küfür edenden tutunda babasıyla içki içenler gibi birçok sey var bu da bana yabancıların babalarına adları ile hitap etmesini hatırlatıyor biz türküz kültürümüzü korumalı batı bilmini kendi kültürümüz ile birleştirmeliyiz
-
Bildiği tek kelime ''Oke'' dir, bilmediği tek şey ise, karşısındaki kişinin Türkçe - İng. döküman çevirisi yaptığıdır.
-
Enis bunu yazdı:
-----------------------------hea bende öle diyom :|
ya$asın batı özentiliği ya$asın batı teknolojisi :B
-------------------------
Türk s*csa iğrenirsiniz
Avrupalı s*csa alıp eve götürürsünüz a nokta q
-
Enis bunu yazdı:
-----------------------------
bayzin bunu yazdı:
Enis bunu yazdı:
-----------------------------hea bende öle diyom :|
ya$asın batı özentiliği ya$asın batı teknolojisi :B
-----------------------------Türk s*çsa iğrenirsiniz.
Avrupalı s*çsa onu alır eve götürürsünüz a nokta q
eskiden osmanlı devleti batıyı s.kine takmadığı için devrilmedip sonradan batıdan örnek alsaydınız denilmedimi:B (stop)şimdi batıdan örnek alıoz işte geri kalmamak için (stop)
-----------------------------Batının kültürünü mü al dediler yoksa batının teknolojisini icatlarını takip et geri kalma mı dediler :I
-
SiyanojeN bunu yazdı:
-----------------------------akp yi savunuyorum çünkü akp avrupa özentiliğinde kelimeleri modernleştirmiyo dikkatini çekerim :)
-----------------------------Her boka partileri karıştırmayın, batılılaşma partilerin değil, kişilerin kendi hüviyetizliğinden kaynaklanır.
Ahmet Turan Alkan'ın ''Doğu ve Batı Karşısında Cemil Meriç'' isimli kitabını okumanızı öneririm.
-
kültür milli,teknoloji evrenseldir.Yüzyıllardır biz bunu ayırt edemedik.sanırım birkeç YY daha aynı sıkıntıyı yaşayacagız.Tabi kültürümüz o kdar yaşarsa.....
-
bunun cevabı çok basit aslında. nasıl ki çiçekler güneşe doğru yönelirler insanlar da öyle. kendilerinden üstün olana ya da üstün olarak gördüklerine yönelirler, onları taklit ederler. zamanında doğu medeniyetleri ileri iken avrupa'da evlerde şark köşeleri kuruluyordu. şimdi batı medeniyetleri ileri. kültürel etkileşim de bu kadar hızlı olunca onlardan biri gibi olmamız kaçınılmaz oluyor.