Son Moda Avrupa Özentiliği !
-
ilk mesaja cevap olarak yziyorum insanlar istediğini istediği şekilde konuşabilir batı özentisi olabilir arap özentisi olabilir senin hoşuna gitmeyebilir gidedebilir bu yıllardır ortada olan bi konu ve sen hangi sıfatla kim olarak geliyosun bunu bu şekilde eleştirebiliyosu evet eleştiri gerekli bi şeydir fakat bi yararı olduğu sürece bu konu sonlandı dibine vurduk türkçenin yararları güzelliği geçmişi geleceği her şeyi tartıştık sonra peki? senin bu konuyu açarken amacın bi yararı olmasımı__ yoksa bende polemik yaratiyim yillardir bu konu dönüyo zaten bilindik bi konu isanların söylücek şeyleri vardır faln filanmı?
zatne kullandığın dilde çok açık ve net sırf polemik olsun diye açtıını belli ediyo türklük kavramları olsun kendi karakterini tanımlıyamayan olsun demogoji yapmayı bırakıp gerçekten yararlı bir şeyler düşünmen temennisiyle
-
ben bu olayı özenti olarak değil de kültürel etkileşim olarak değerlendiriyorum
-
SiyanojeN bunu yazdı:
-----------------------------akp yi savunuyorum çünkü akp avrupa özentiliğinde kelimeleri modernleştirmiyo dikkatini çekerim :)
sadece küşltürü modernleştiriyo bizim amacmız ne?
avrupalıların osmanlıdan çaldığı medeniyeti geri almaya çalıuşmak bu nokta olsun bunun üstüne yorum tanımam.com
-----------------------------
akp demişken fark ettin mi arapçayı ne kadar sık kullanıyor !! -
alpis bunu yazdı:
-----------------------------ilk mesaja cevap olarak yziyorum insanlar istediğini istediği şekilde konuşabilir batı özentisi olabilir arap özentisi olabilir senin hoşuna gitmeyebilir gidedebilir bu yıllardır ortada olan bi konu ve sen hangi sıfatla kim olarak geliyosun bunu bu şekilde eleştirebiliyosu evet eleştiri gerekli bi şeydir fakat bi yararı olduğu sürece bu konu sonlandı dibine vurduk türkçenin yararları güzelliği geçmişi geleceği her şeyi tartıştık sonra peki? senin bu konuyu açarken amacın bi yararı olmasımı__ yoksa bende polemik yaratiyim yillardir bu konu dönüyo zaten bilindik bi konu isanların söylücek şeyleri vardır faln filanmı?
zatne kullandığın dilde çok açık ve net sırf polemik olsun diye açtıını belli ediyo türklük kavramları olsun kendi karakterini tanımlıyamayan olsun demogoji yapmayı bırakıp gerçekten yararlı bir şeyler düşünmen temennisiyle
-----------------------------Görende şurda adam gibi bişey yazmışın sanar.Sacma sacma konusmusun.Ben polemik yapsam ne olur yapmasam ne olur ?
Burda bir konuya değinip 2 laf yapıyorus sen de çık dikkat çekmek için konuş :I
Hocam tmm işine geliyorsa yorum yap , yapmıyorsan da sus :I
Daha konusabilirdim de senin seviyeye inmek istemiyorum
-
kendisi gibi olamayan baskasi gibi nasil olacak acaba?
-
deismios gelisios:/
-
hacıı ona bakcak olursan turistler önemli turistik yerlere geliolar geldikleri mekanda nerdeyse hiç Türkce'yle ilgili bişey yok. Dükkanın ismi yemekleri tabelaları adam herseyi ingilizce yazmıs eee zaten turist buraya kendi dilini öğrenmeyemi gelio amk bence heryere zabıta felan konsun böle dükkan isimleri olmasın amk..
edebiyatcı söylemişti bunları sevmem o cadalozu ama iyi edebiyat yapardı =)