Sony Ericsson W880İ Telefon Tavsiyeleri,Eksileri,Artıları ? [ İstek ]
-
Valla sony ericsson bi kere güzel telefon
sesi de iyi
Chaoser de vardı yanlış hatırlamıyosam
onla bi irtibata gec istersen hacı
-
OnlyDeath bunu yazdı:
-----------------------------
valal hocam bende k750i kullanıom eğer sonye alışırsan hayatta başka tel almazsın süper bi marka tavsıye ederim bide bunu kaç paraya alcan bende değişmeyi düşünüom :)
k750i'ninde kamerası bundan iyiymi$ hocam... ama az bi fark işte..
200 ytl ye alcam
0 ve 2 yıl garantili.. (: -
hocam sony ericsoon ses ve kamera açısından çok kaliteli bi telefon kesinlikle pişman olmazsın ancak w880 nin sar değerinin çok yüksek oldğunu duymuştum şöyle örnek vereyim w810 un sar değeri 0.64 ken w880 in sar değeri 1.45 buda w810 dan 2.5 kat fazla radyasyon yayıyor demek yani cebinde 3 tane telefon taşıyor gibi olacaksın iyice bi araştır derim
-
Bu telefondan yaklaşık 1,5- 2 hafta önce teknosadan 200'e aldım. Artılarını ve eksilerini sıralayayım:
Eksileri:
-Tuşlar küçük, fakat bir müddet sonra alışılıyor. Parmakların ÇOK büyük değilse sorun çıkmaz.
-Dışarı ses verdiği zaman bas'lar yeterince duyulmuyor .D fakat ses genel olarak çok gür(71gr telefonda subwoofer bekliyorum galiba :)
-Bazı sitelerde 8GB'a kadar hafıza kartı destekliyor diyor, fakat SonyEricsson'un sitesinde 2GB'a kadar destekliyor diyor. Henüz deneme imkanım olmadı, ürünle gelen 1GB'lık kart bana bol bol yetiyor. 2GB bazılarına yetmeyebilir diye bunu "eksiler" kısmına ekledim.
-FM radyosu yok, fakat internet radyosu var (internet radyosunu bu fiyatlarla nasıl kullanacağız, ayrı konu ; ama bizdeki de bi umut işte, belki ucuzlar .)
-Edge özelliği var mı yok mu bilmiyorum, bazı sitelerde Edge var yazıyor, SonyEricsson'un sitesinde var yada yok demiyor. Ama Avea ile ekranımda habire EDGE yazısı duruyor. Bi ara kontör yüklersem denerim.
-HSDPA yok. Yani bir gün ülkemizde bir babayiğit çıkar da size uygun fiyata 1.8, 3.6, 7.2 and 14.4 Mbit/s'lik hızlarda mobil internet sağlayacağım derse bu telefon o da neymiş der :D Böyle babayiğit çıkar mı? Benim umudum yok :)
-Çektiği fotoğraflar bana biraz renksiz geldi, fakat benden başka hiç kimse böyle birşeyin olduğunu iddia etmiyor .) Benim gibi düşünen varsa PC'den rengi artırabilir.
Artıları:
- Çok ince ve çok hafif: 9.4mm, 71gr
-Kulaklıkla müzik dinlerken sesi çok iyi çıkıyor, basları keyif veriyor(MegaBass -TM), tatmin edici. Telefon kulağın içine giren kulaklıkla geliyor, dışarının sesini cok iyi engelliyor, sesi çok açmadan müziğin her öğesini duyabiliyorsunuz.Müzik çalar programı ( WALKMAN) gayet hoş, kitaplık desteği olan müzik çalarlardaki olmazsa olmaz herşey var. Şarkıcı adı, Albüm adı, şarkı adları veya klasörlere göre müziklerinizi çalabiliyorsunuz. Ayrıca internetten de müzik dinleyebiliyorsunuz.
- Tamamı ayarlanabilir joystik tuşları. Yani yukarı,aşağı, sağ, sol tuşlarına istediğiniz menü kısayolunu eklenebiliyor. Mesaj yaz, gelen kutusu, profiller, vs. Tek tuşla kamera, mmüzik çalar, internet, ve sizin belirleyeceğiniz 4 şey :D
-Java 3D, ve Flash destekliyor. Flash Masaüstü arkaplanı veya ekran koruyucuları destekliyor. Aynı anda birden fazla Uygulama kullanabilirsiniz, MSN, internet tarayıcı, irc + walkman :D
-3G desteği war (UMTS 2100), yarın birgün 3G geldiğinde görüntülü konuşmalar yapabilir ve internette hızlı (384 kb/sn) gezinebiliriz.
-Akan video desteği(Streamin video- real time video). Internettek videoları kaydetmeden izleyebilme, internetTV, youtube gibi.
-RSS desteği ::))) ve NetFront Web Tarayıcısı ( Her ne kadar OperaMini kullansam da bunu da beğendim :)
-Dışarı çok yüksek ses verebiliyor.
-Bluetooth Stereo desteği- blutut kulaklıla stereo müzük
-Bluetooth veya USB data kablosu aracılığıyla modem olarak kullanılabilr, ayarlaması çoook kolay. Eski telefonumda (SK65) neydi öyle:P
-Şarjdayken de kulaklığı takıp, müzük dinleyebilme yada data kablosuyla PC'ye bağlanabilme
-Çektiğiniz foto ve videoları videoDJ ve fotoDJ isimli yazılımlar aracılığıyla ufaktan düzenleyebilme. MusicDJ programıyla besteler yapabilme :D
-Wap Push desteği ve email hesabınızı otomatik kontrol edebilme
-Arka kamerası 2Mp, öndeki kamerası VGA. Fotoğraflar gayet normal, 2Mp'den ne beklerseniz o :D Panaroma Fotograf cekebiliyor,saçma sapan cerceveler fln da var.
-Çok kurcalarsanız sarjı 3 gün gider, ama müzügü acıp kurcalamadan dinlerseniz, uzuuuuun süre aralıksız calıyor.
-Data kablosuyla PC'ye bağlandığında d modem'mi olsun, flash bellek mi direk seçebiliyorsunuz. Menüde kaybolmaya gerek yok.
-Bluetooth ile PC'yi kontrol etme işi süper,mouse'u kontrol edebiliyorsunuz. Media player ve sunumlar için özelleştirilmiş kontrol mevcut.
Aklıma gelenler bunlar :D
-
yaf hacı aklımda zaten vardı teli değiştirmek bu dediklerinden sonra kesin değişcem ama bişi sorcam msj kısmında t9 yapıon ya örneğin 'bakayım' yazdın bide bu 'çakayım' oluo ya orda liste mi çıkıo yoksa '* # ' basarak mı seçio ?
-
Kabuce
Hocam bende teknosadan alıcam şimdi gittim aldın
yanında gelen ürünler nelerdir acaba ? -
OnlyDeath bunu yazdı:
yaf hacı aklımda zaten vardı teli değiştirmek bu dediklerinden sonra kesin değişcem ama bişi sorcam msj kısmında t9 yapıon ya örneğin 'bakayım' yazdın bide bu 'çakayım' oluo ya orda liste mi çıkıo yoksa '* # ' basarak mı seçio ?
-----------------------------T9'da Liste çıkıyor :D
Teknosa'dan aldığımda yanında gelen aksesuarlar: Kulakiçi kulaklık :), USB data kablosu,1GB m2 hafıza kartı, şarj aleti.
Tuşlarını iyi inceleyin,sonradan pişman olmayın, parmağınıza uygunluğunu onaylayın. Ayrıca dışarı ses verdiği zaman cok tiz geliyor, cıstak cıstak :D Kamerası ÇOK iyi değil, ama iş görüyor. Tekrar hatırlatayım dedim. :) Bi de yukarıda söylemeyi unutmuşum data kablosu diyince aklıma geldi, data kablosundan telefona bişe atınca biraz yavaş atıyor, flash bellekler kadar hızlı değil.
-
teknosa da 200 ytl idi bilgilendirme olsun :S
-
ben symbiana alıştım symbiandan başka telefon yavan geliyo bana :)
-
Bu adreste telefonun menüsünde gezebiliyorsunuz, ama ingilizce
http://www.sonyericsson.com/trythephone/w880/index_p.htm?cc=tr&lc=tr&zone=pp