Sony Xperia Z, Yeni Nesilin Yeni Gözbebeği!
-
Sony her zaman kendi madenini işleyerek ilerler stratejilerini herhangi bir şey değiştirmez çizgilerinide.ama rakiplerine de parsayı kaptırmayı kimse istemez sony de böyle su testi olayını bende gözlerimle gördüm.geçen ağustos ayında almanya dan tatile gelen bir arkadaşımın misafir arkadaşı kafe de suyu masa kenarındaki xperia ya döktü telefon da sorun yok iphone u hemen sakladı arkadaşım vs.o telefon soleydi galiba.geçen yıl bende bi xperia s almıştım android lüksünden başka kullandığım telefon ile bir farkını görmediğim için yeğenime hediye ettim.4 yıldır w 995 kullanıyorum aşırı sağlamlığından dolayı.tutarsa sony bu yönleriyle tutar benim açımdanda sony lerin en büyük eksiği flash desteğinin hala çözüme kavuşturulamaması yoksa hemen alırım bu eksiği ile xperia z bile fiyasko bence ama sağlamlığından dolayıdırki samsung lara tercih ederim.
-
hoca xperia z neden tercih edilebilir onları yazıcam demişsin bişey yazmamışsın eksilerini adam gibi araştırmamışsın konuya baktım tercih etme gibi bi his uyanmadı bende, bakan geçer konuyu
ayrıca suya dayanıklı diyolarda türk milleti olarak bizim malımız kıymetlidir yıllardır telefonu suya,betona düşürmeme konusunda bağışıklık kazandık yeterince zannedersem banyoda,havuzda telefon kullanma ihtiyacımı hissediyosunuz sanki haa güzel bi teknoloji ama benim için bi tercih sebebi değil iphonunu klozete düşürenler tercih edebilir neyse -
Tnrsk bunu yazdı
hoca xperia z neden tercih edilebilir onları yazıcam demişsin bişey yazmamışsın eksilerini adam gibi araştırmamışsın konuya baktım tercih etme gibi bi his uyanmadı bende, bakan geçer konuyu
ayrıca suya dayanıklı diyolarda türk milleti olarak bizim malımız kıymetlidir yıllardır telefonu suya,betona düşürmeme konusunda bağışıklık kazandık yeterince zannedersem banyoda,havuzda telefon kullanma ihtiyacımı hissediyosunuz sanki haa güzel bi teknoloji ama benim için bi tercih sebebi değil iphonunu klozete düşürenler tercih edebilir neyseNasıl yazmadım ya :)
En önemli göze çarpan özelliklerden 4-5 tane var. 1 tanesini atlamışım. Kısaca buraya tekrar yazayım ama ilk konuda var.
1) Su geçirmez oluşu.
2) Full HD + 13 MP kamera
3) Dragon Trail Ekran ( Gorilla Glassdan daha sağlam)
4) Stamina Mod uygulaması.
5) Exmor RS Özelliği ( Yazmayı unutmuşum ancak aşağıdaki resim anlatıyor durumu sanırım.

Exmor Rs özellikli çekilmiş resim en alttaki. Karanlık havada çekilmiş resim netliği. ;)
Diğer olmayan negatif özelliklerde Samsung kıyaslamasında belirttim. ;) Umarım iş görür.
palakan229 tarafından 05/Nis/13 01:22 tarihinde düzenlenmiştir -
mpixel olayını siktir et 13mp kim ne yapsın hocam allasen postermi bastırcan en nihayetinde çektiğin fotoyu atıcan face o kadar :) benim için önemli değil, oooo 13mp miş diyen ergenlerin tercih sebebi olabilir,lens kalitesi önemli
exmor rs özelliği son kullanıcı denemelerine bakmak lazım o gösterdiğin fotoğrafın bi önemi yok benim için ankaradan ahmetin bu normal foto buda exmor rs li foto diye koyduğu fotoğraflara bakıp karar veririm ben sende öyle yap bence :)
stamina mod nasıl işliyo bilmiyorum araştırmadım
ekran kalitesi önemli düşme testlerinin sonuçlarına bakmak lazım
su geçirmemesi tercih sebebi değil benim için ama telefonumda bu özelliğin olması iyi olur kaza sonucu suya düşerse zarar görmesin
-
Yorumun için sağol. Fikrini almak iyi oldu. İlk mesajda da dediğim gibi, tamamen tercih meselesi. Ben ve pedr gibi biraz köstekli isen bu telefonun su geçirmez olması gayet iyi.
Kamer olayı bence çok iyi. Şahsen Sony Fotoğraf makinam var. Cyber Shot 16mp. Ancak makian her ne kadar küçük olsada sürekli yanımda taşıyamıyorum ve de telefon için 13 mp olması çok iyi. Görüntü kalitesinin iyi olması her zaman iyidir. daha net fotoğraflar çekmek daha iyi değil midir? Özellikle karanlıkta çekilenler (Exmor RS ile)? :) Madem face e koyacaksın, insan güzel olsun ister değil mi? :)
Tabi ki son olarak belirtiyorum. Tamamen kişisel bunlar. Ancak Fotoğraf makinası işlevini anlık olarak görmesi, Full HD olmasıda gayet iyi. Bence tercih için bu 5 özellik bana yeterli, dediğim gibi senin seçimin senin telefonun. Yine de pişman olmamak adına ben tavsiye ederim. :)
-
ya hocam 13mp'lik 5 farklı telefonla çektiğin fotoğrafların hepsi bir olurmu olmaz renklerdeki canlılığa ışığa vs bakmak lazım o da lens kalitesiyle alakalı sanırım sony diğerlerine göre daha kaliteli fotoğraf çekiyodur k750i kullanmıştım zamanında fotoğraf makinası kalitesindeydi çektiği fotoğraflar
telefonu yere,suya düşürme gibi olaylar yaşadıysanız psikolojik olarak tercih edersiniz zaten bu telefonu orası öyle ben çok defa düşürdüm ama bişey olmadı telefona daha wildfire s kullanıyorum gariban işi
birazda sempati meselesi herhalde bende htc'yi seviyorum fırsatım olduğunda htc one m7 alıcam bende
-
Valla K750i neydi be arkadaş, özledim bak. :) Bende Nokia tercih etmeden onu kullanıyordum. Tabi bozana kadarmış iş. Ne takip ederdik o güncel oyunları zamanında. :)
w800i yapma olayı çıkmıştı, o zamanlar epey uğraşmıştım yapacağım diye. Sony'i o zamandan beri severim. Son zamanlarda güzel telefonlarla gidiyor; ama hadi hayırlısı.
HTC kaliteli telefonlar üretiyor; ama biraz yarım bence. Tercihler işte.
-
gençler telefonu dün aldım da cidden çok güzel alet, birşeyler söyleyip soğutanların canı cehenneme valla :)
bu telefonu almamanız için nedenleri söyleyeyim;
-wi-fi daha az çekiyor ancak rootlayıp bazı işlemlerle kalitesini arttırmak mümkünmüş
-Hoparlörü bir tane var dolayısıyla dış sesi az ve kalitesiz çıkıyor.-üstünde parmak izi kalıyor (tişörte silince geçiyor)
Benim için gereksiz problemler onun için sorun değil. Bunun dışında bir eksisi yok ekrana laf edenler tamamen hikaye bana göre.
şarjı da az bitiyor ancak son akıllı telefonların hepsinin ortak sorunu bu. Telefonu dün aldım ilk şarjıyla 2 senesi dolmayan iphone4 ü olan arkadaşımdan daha fazla kullanmama rağmen şarjı neredeyse daha uzun sürdü. Şarj performansı gittikçe artıyormuş. Dolayısıyla problem etmeyin pek. -
Telefon ürettik diyip içine hepsi android işletim sistemi koyuyor ek uygulamar + olarak , kendine özel ses tema ekliyor sür piyasaya bana bu hep banel geldi. O yüzden telefon dediğinin kendine özel şekli , teması , işletim sistemi , sesi cazibesi vs. olmalı o yüzden bu kadar parayı sadece iphone hakediyor.
-
Maddox bunu yazdı
Telefon ürettik diyip içine hepsi android işletim sistemi koyuyor ek uygulamar + olarak , kendine özel ses tema ekliyor sür piyasaya bana bu hep banel geldi. O yüzden telefon dediğinin kendine özel şekli , teması , işletim sistemi , sesi cazibesi vs. olmalı o yüzden bu kadar parayı sadece iphone hakediyor.
amaç rahatlık hızlılık kolay kullanım ise teknoloji bunları bize zaten sunuyor
pc suite ile 342342346765 tane kurulum yama ayar bekleme yaptıktan sonra bağlanmaktansa
android ile daha hızlı ve kolay bağlanıyoruz bence markayı zartı zurtu bırakıp
ayrıntılara takılmadan teknolojinin ucuz kaliteli olan ürününü bulup alıp keyfini çıkarmalıyız
siktiret nokyayı konyayı ayfonu faytonu samsungu susamı keyfine bak