folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Sorgulamak Ve Doğru Yolu Bulmak



Sorgulamak Ve Doğru Yolu Bulmak

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    Selamlar,

    Yazdığım bir programdaki hatalar canımı çok sıktı ve biraz kafa dağıtmak için youtube u karıştırıyordum ve bir video ya denk geldim izledim azcık sonra yorumlara baktım ve beni gittikçe cezbetti, 1.5 saat sıkılmadan izledim.

    Yüzlerce insanın din ile ilgili videolarını izlemişimdir ama gerçekten ilk kez bir insanın kur'an ı bu şekilde açıkladığını gördüm. Maalesef türk din adamları birbirlerini yiyip duruyorlar, çamur atıyorlar, enaniyetten ölecekler neredeyse ve hepsi "ben" bilirim bunlar kafir dir mantığı ile hareket ediyorlar. O yüzden bir süredir yabancıları izliyorum ve cidden çok daha fazla şey öğreniyorum.

    Şimdiki adam bir matematik prof. u üniversitede ve ilginçtir kendi kendine kur'an ı anlamdırıp çözüyor, Allah kur'an size yeter derken, ben bir örnek görmediğim için soyut kalıyordu ama şimdi bunu cidden gördüm. Oysa bizim din alimlerimiz, hristiyanlıkta olduğu gibi araya girip yaratıcı ile bağ görevi görmeye çalışıyor, siz anlamazsınız diyip kestirip atıyor. Ama bu adam hristiyan kültürü ile yetişip ateist olmuş ve 28 yaşına kadar böyle yaşamış olduğu halde kendine din alimi diyen şarlatanlardan kat kat iyi anlamış kur'an ı, ben adama hayret ettim, nasıl böyle çözebilmiş kur'an ı diye ve o kadar çok okuyup dinlememe rağmen (türkçe) adamın bakış açısından bir haber, cahilmişim ..

    Bu adama mail atıp tebrik ve teşekkür etmek istiyorum gerçekten beni o kadar çok etkiledi. İlgisi olan arkadaşlar izlesinler ve o 1.5 saat bence çok faydalı geçecektir.

     

    http://www.youtube.com/watch?v=v1Wh8J6xy3E 

    youtube daki bazı yorumları da alayım konu altına

     

    Kuran-ı Kerim e Hic hikaye gözüyle bakmamıstım bu adam gerçekten beni aydınlattı.ben Kuran-ı Kerim i HEP uymamız gereken kurallar kitabı olarak bilirdim

    ***

    adam hakikat konusu kendi aklı ile çözmüş helal olsun bizim halen 30 tane hoca sayarım kuranı anlamadan birbirine atlıyorlar laf dalaşına giriyor o ona kafir diyor diğeri diğerine hele 3-5 tanesi varki numunelik

    ***

    Eğer Kuran'ı bu kadar iyi idrak edebileceksem ataist olup tekrar müslüman olmaya razıyım O kadar cuma ya gittim o kadar vaaz dinledim ama hiç bu kadar tatmin edici değildi Allah bu mümin dende onu izlemeye vesile olandanda razı olsun

    ***
    O hayran olunacak derecede mantığıyla sorguladı. Ya biz? 10'da biri kadar sorgulayabilir miyiz? :( Sorgulayamayız. O (her ne kadar ateist olsa da) aklını sürekli bilim için çalıştırıp ilerletmiş. Ya biz aklımızı nelere kullandık? Keyfimize göre kullandık, bir arpa boyu ilerletemedik. Bir de bu aklımızla Kuranı hakkıyla sorgulayacağız???? :(
    ***
    Bu video bence bu kanalin en iyi videosu! Hicbir aciklamada bu kadar tatmin olmamistim. Gercekten cok zeki bir adam. Butun bildigimiz seyleri tek bir noktada birlestirmis!
    **
    Yöneticilerden ricam bu konuyu derin konulara taşımaması, çünkü dini bir tartışmayla alakası yok, sadece alakasız bir insanın kur'an ı bu denli analiz etmesi beni hayran bıraktı.
     

    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MiqRoP
    MiqRoP's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Temmuz/2007
    Erkek

    İzleyip yorum atıcam.


    Söyleyemediğim sözlerim var benim.. Yüreğimin derinliklerine gizlediğim.. Kimi zaman bir iç çekiş anlatır beni, kimi zaman hüzünlü bir şarkı ağlatır.. Hergün düşünceler sarar beni, derin derin düşünürüm.. Öyle bir haldeyim ki, sıcağın ortasında üşürüm...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KizilS
    KizilS's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Nisan/2015
    Homo

    Dini Konular öyle hocam. Bu yüzden laiklik isterim her zaman. Anne tarafı erbakanci ve seriatciler , beni dinsiz gördükleri Olur. Bense dini inanan kişinin kendisinin  anlamasindan yanayım. Bu yüzden hadis kitaplarini bile okumam çok hatta vardır , insanın dinini sarsar. Aslında pek sağlam Inancım yok. Dini falan boslayayim diyorum teistlik en mantıklı şu an bana göre ama bok yoluna niyazi olmayayım diyorum. Ne yapayım sizce? 

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaRaKuLe
    KaRaKuLe's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 17/Temmuz/2003
    Erkek

    hocam bu kadar hatsizin olduğu bi yerde böyle samimi bişey paylaşman hiç uygun değil ne diyim işin zor rast gele :)

     


    Aklın nuru fen kalbin nuru dindir. İkisinin izdivacıyla hakikat tecelli eder.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    recobaba
    recobaba's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Nisan/2007
    Erkek
    KaRaKuLe bunu yazdı

    hocam bu kadar hatsizin olduğu bi yerde böyle samimi bişey paylaşman hiç uygun değil ne diyim işin zor rast gele :)

     

    Aynen katılıyorum,şimdi biri çıkıp ters bir laf eder canın sıkılır. Herkezin her şeyi bildiği herkezin her konuda fikri olan bir memlekette,bir platformda din ve siyasetin yasak olması çok akıllıca bir hareket.

    Konunun dinle alakası yok demişsin ama fazlasıyla saptırılmaya müsait. Bu arada videoyu pazar günü izlemek için not ettim.

    Teşekkürler.


    Batılı ülkelere oranla top, ipne ve homoseksüel sayısı daha az bir milletiz o yüzden biz daha delikanlıyız:)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Mayıs/2012
    Erkek

    :)

    Videoyu izlemedim ama izlesemde şu pradoksumu yıkar mı bilmiyorum.

    Bu videoyu izleyen birileririn evet ben artık tamamen Müslüman olacağım hiç bu açıdan düşünmemiştim artık  huzuru buldum dediğini düşünelim. 

    Sokaktaki bir adamında bu videoya hiç rastlamamış olduğunu düşünelim . Belki bir dinsiz de olabilir. Ama sürekli "Sorgulamak Ve Doğru Yolu Bulmak" isteyen biri.

    Sonra çat araba çarpıyor ve ölüyorum.

    :)

    Sonra sonsuz cehennem.

    Sebebide : Kader.

    it is true ?

    Bilgiye ulaşamama öğrenememe anlamama sıkıntısı var.

    Cennet için bilgiye gerek olduğunu düşünemiyorum çünkü bilmeyen o kadar çok kişi var ki.

    Şimdi 5 vakit namaz kılan biri 1. katta namaz + teheccüd namazı kılan adam 6. katta CENNEtİN.

    Bence doğru bu değil. CEnneti Yanlış anladığımı düşünüp doğruyu anlatabilirler ancak ben anladım ama o sokakta araba çarpıp ölen adam anlamamıştı. o cehennneme enb cennete. mantıklı gelemiyor.

    DOĞRU: http://www.egm.gov.tr/Sayfalar/KBC.aspx

    zeybekustasi tarafından 19/Ara/13 11:46 tarihinde düzenlenmiştir

    https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    Selamlar,

    ben genel olarak kavga çıkarmaktan yana değilim, elbette zoruna giden arkadaşlar, zıt şeyler yazmak isteyenler olacak, sonuçta onun doğrularıan ters. Daha önce de bu tarz bi konu açtığımda sırf tartışma çıkarmak için gelip yazıyorlar, o da onların karakteri, sonuçta kendi doğrularını gösterip, bak ben böyle düşünüyorum hadi bana haklı diyin, yanlız olmadığımı gösterin gibi bir imajları var (geneli kast etmiyorum bazıları için). 

    Buradaki videoyu paylaşmamın amacı asla kimseyi dine yaklaştırmak falan değil, hatta ateistler ya da dine inanmayanlar için de paylaşmadım. Sadece benim gibi kur'an ı okuyup ama bu adamın baktığı bakış açısıyla göremeyen insanlar için ve hani bazıları der ya, alimler olmasa kur'an ı nasıl anlayabilir lafının nasıl çürüdüğünü göstermek istedim.

    @ETRoot, hocam ne yaparsan kendine yaparsın, bugün kendine dindarım diyen bir sürü üç kağıtçı adam var, sen bunlara bakarak dinden uzaklaşırsan sen kaybedersin. Allah onlar hakkın müşrik diye bahsediyor ve onların cezası ağırdır.. Senin muhattabın islam yani kur'an olmalı. Çünkü Allah ın sözleri orada, bana ne o zaman ahmetten mehmetten. Hadisleri çok önemsemiyorum, sebebi doğru olarak aktarıldıklarını düşünmüyorum, daha önce bu konuda bir kaç yorum atmıştım, yani peygamberin ölümünden en az 3 nesil sonra aktarılmış şeyler, biri birine bile laf anlatırken çok değişiyor 3-4 nesilde neler olur ki o da en eskisi ondan 500 yıl sonra bile hadisler toplanmıştır. Peygamber, Allah sözünden başka bir şey konuşmamıştır ama Allah hadisleri koruyacağını söylememiştir, zaten inançsız insanlar genelde hadisler üzerinden ya da müslümanların yaşamı üzerinden islam'a çamur atar. Kur'an ı gerçekten anlayarak okumanı tavsiye ederim, bu adamın videosu sana farklı bir bakış açısı kazandıracak.

     

    @zeybekustasi, hocam güzel ve basit bakıyorsun :) aslında bu adam sana cevap veriyor, neden bu şekilde olduğunu yani neden yaratıldığını anlatıyor ama bir matematik dersi anlatır gibi analtıyor, yani işte şurda şu kadar ayet var topla böl demiyor, şimdi videoyu temsil eden resimde öyle görünmüş ama orada kur'an da konu ile ilgili geçen kelimelerin sayısını söyledi sadece.. bu adam ilmek ilmek en baştan yaratılış amacını çözüyor ve onun kurduğu mantığı bugüne kadar hiç duymadım ve hiç kimse böyle güzel anlatamadı.

    ---

     

    kitapları falan da varmış hatta bir kitabı türkçeye çevrilmiş

    http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=78151&sa=156311946 

     

     

    unbalanced tarafından 19/Ara/13 13:09 tarihinde düzenlenmiştir

    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Efendi
    Efendi's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Nisan/2006
    Erkek
    zeybekustasi bunu yazdı

    :)

    Videoyu izlemedim ama izlesemde şu pradoksumu yıkar mı bilmiyorum.

    Bu videoyu izleyen birileririn evet ben artık tamamen Müslüman olacağım hiç bu açıdan düşünmemiştim artık  huzuru buldum dediğini düşünelim. 

    Sokaktaki bir adamında bu videoya hiç rastlamamış olduğunu düşünelim . Belki bir dinsiz de olabilir. Ama sürekli "Sorgulamak Ve Doğru Yolu Bulmak" isteyen biri.

    Sonra çat araba çarpıyor ve ölüyorum.

    :)

    Sonra sonsuz cehennem.

    Sebebide : Kader.

    it is true ?

    Bilgiye ulaşamama öğrenememe anlamama sıkıntısı var.

    Cennet için bilgiye gerek olduğunu düşünemiyorum çünkü bilmeyen o kadar çok kişi var ki.

    Şimdi 5 vakit namaz kılan biri 1. katta namaz + teheccüd namazı kılan adam 6. katta CENNEtİN.

    Bence doğru bu değil. CEnneti Yanlış anladığımı düşünüp doğruyu anlatabilirler ancak ben anladım ama o sokakta araba çarpıp ölen adam anlamamıştı. o cehennneme enb cennete. mantıklı gelemiyor.

    DOĞRU: http://www.egm.gov.tr/Sayfalar/KBC.aspx

    İt isn't true.

    Doğru yapılan iş kendinden, yanlış yapılan iş kaderden mantığı yanlıştır. Cüzi idaren ile kararları alır ve uygularsın. Allah sana o kararı uygulayacak ortam hazırlar. Bu yüzden ödül ve ceza vardır. Cennet ve cehennem vardır. Yoksa birçok kader işini anlamayanlar gibi piyon muyuz diye soracaktı insanlar. Kısacası kararı sen verir, ona göre yaşarsın. Ama Allah senin vereceğin son kararı önceden bildiği için yazmıştır. Mesele çok açık aslında.

     

    Videoyu da izleyip yorumumu yapacağım inşaAllah...


    Harabat ehlini hor görme Zakir, defineye malik viraneler var...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Erkek

    Musait bi zamanda izler daha sonra yorum ekkerim,


    Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Mayıs/2012
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

     

    @zeybekustasi, hocam güzel ve basit bakıyorsun :) aslında bu adam sana cevap veriyor, neden bu şekilde olduğunu yani neden yaratıldığını anlatıyor ama bir matematik dersi anlatır gibi analtıyor, yani işte şurda şu kadar ayet var topla böl demiyor, şimdi videoyu temsil eden resimde öyle görünmüş ama orada kur'an da konu ile ilgili geçen kelimelerin sayısını söyledi sadece.. bu adam ilmek ilmek en baştan yaratılış amacını çözüyor ve onun kurduğu mantığı bugüne kadar hiç duymadım ve hiç kimse böyle güzel anlatamadı.

    ---

     

     

    Gün içinde izleyeceğim. Belkide dediğin gibi olur. Aklımda ki tüm sorular biter. Abdest alıp tövbe eder yeni bir başlangıç yaparım kendime.

    Ancak,

    Yine milyarlarca insan benim inandığım Allah'a inanmıyor olacak. Ve ben onlara hep şüphe ile bakacağım.

    Keşke bir sivri akıllı biri çıksa A dan Z ye tüm dedilleriyle bu dinleri açıklasa. Mesela herkesten önce Budha vardı onun felsefesini çürütse. 

    Keşke biri çıksa budistlerin mal gibi reankarnasyona inanmalarınıu engellese.

    Her gün binlerce insan ölüyorken insanlığın kendi sonu için ortak bir Tanrıya NEDEN inanmadıklarını ömrümün sonuna kadar anlayamayacağım.

    zeybekustasi tarafından 19/Ara/13 13:22 tarihinde düzenlenmiştir

    https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    videoda adam buna güzel açıklık getiriyor. adem (insan) in var olan özellikleri ile ve yapması gerekenler ile, ben açıklamasını çok beğendim ve senin kafandaki sorulara paralel bir şey bence. izleyince daha iyi anlayacaksın :)


    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
Toplam Hit: 2968 Toplam Mesaj: 30