Sorgulamak Ve Doğru Yolu Bulmak
-
Çizik - Sonra izliyeceğim.
-
Konuyu açmadan tamda iki gün önce bu adamı keşfedip videolarını izlemiştim kendi yöntemiyle iyi açıklıyor. Bunun yanındada maddenin doğası ile ilgili kendimi bildim bileli araştırmaya öğrenmeye vermiş son bi kaç senedir materyalizmin dibine vuran ben, herşeyi fizik,biyoloji,felsefeyle açıklamaya çalışan beynim aslında gerçektende bunun böyle olduğunu ama bunun dindeki karşılığının aslında nasıl yorumlandığını iyiden iyiye çözdüm şuan gerçek anlamda varlık denen olgunun zadece zihnim olduğu kuranın ise gerçektende hak bi kitap olduğu artık şüphesiz bildiğim bi gerçek.
Neobantist tarafından 19/Ara/13 14:56 tarihinde düzenlenmiştir -
sevindim hocam senin adına :) Allah da herkese, kuru bir iman yerine seninki gibi bilinçli bir iman vermeyi nasip eder umarım. Sonradan dine dönenlerin imanları çok daha sağlam oluyor. Arjantinli bir kız arkadaşa islam'ı anlattım 6 ay sonra islam'ı kabul etti ve sonuna kadar islamı yaşamaya çalışıyor, 5 vakit namaz kılıyor, oruç tutuyor, elinden geldiğince daha iyi olmaya çalışıyor çevresiyle, islam'a o kadar sıkı bağlandı ki anlayamadım ondaki bu özlemi, açlığı. Belki içinde olduğumuz için o kadar derin göremiyoruz ya da medyanın etkisi bilmiyorum.. Ama yaratıcının dediği gibi; Ey iman edenler, iman edin..
unbalanced tarafından 19/Ara/13 15:46 tarihinde düzenlenmiştir -
unbalanced bunu yazdı
sevindim hocam senin adına :) Allah da herkese, kuru bir iman yerine seninki gibi bilinçli bir iman vermeyi nasip eder umarım. Sonradan dine dönenlerin imanları çok daha sağlam oluyor. Arjantinli bir kız arkadaşa islam'ı anlattım 6 ay sonra islam'ı kabul etti ve sonuna kadar islamı yaşamaya çalışıyor, 5 vakit namaz kılıyor, oruç tutuyor, elinden geldiğince daha iyi olmaya çalışıyor çevresiyle, islam'a o kadar sıkı bağlandı ki anlayamadım ondaki bu özlemi, açlığı. Belki içinde olduğumuz için o kadar derin göremiyoruz ya da medyanın etkisi bilmiyorum.. Ama yaratıcının dediği gibi; Ey iman edenler, iman edin..
Ama şöyle bi şey varki insan yaratılış gereği manevi olarak öğrendiği gerçek bildiği herşeyi mantıken beyninde hep sorgulama ihtiyacı duyar şüphe duyduğu konularda kendini tatmin edecek bi açıklama bulamadığı zaman diğer konularda ne kadar ilim sahibi olursa olsun kafasında hep bi"acaba" sorusu vardır onun için bir insanın gerçektende tam imana sahip olması için okuduğu hak kabul ettiği bi dini kitabı bütün boyutlarıyla ele alıp sahip olduğu bilgi kadar her yönden bakış açısı getirmesi gerek.
-
genelde müslüman toplumlarındaki iman kuru iman. kimliğinde islam yazıyor ya adı müslüman işte.. kaç kişi islam'ın kelime anlamlarını bilir? ya da sadece namaz kılmaya indirmek, anlamadığı duaları okumak, hatta namazın içinde dua diye uydurdukları ,kur'an da geçmeyen ama arapça okuyun diyen zihniyet (ettehiyyatü daki şirkin ne olduğunu araştırın) neyse ben bazen bu toplumlardan utanıyorum ama elin gavuru bak ne yapıyor..
Kanada Üniversitesi Müslümanlara Duyarlı!
Türkiye’de okullarda Mescid olsun mu olmasın mı diye konuşurken Müslüman olmayan ülkeler yaptıkları icraatlerle adeta duyarsız insanların yüzünü kızartmaya devam etmektedir.
Türkiye’de okullarda Mescid olsun mu olmasın mı diye konuşurken Müslüman olmayan ülkeler yaptıkları icraatlerle adeta duyarsız insanların yüzünü kızartmaya devam etmektedir.Kanada Üniversitesi Lavabosunu Müslümanlar için DeğiştirdiKanada’daki Regina University, tuvaletlerinde abdest almak için yeni uygulamalara adım attı.Müslüman öğrencilerinin abdest almalarını kolaylaştıran bu uygulama öğrencilerin yüzünü güldürdü.Üniversite Başkanı Nathan Sgrazzutti, “Bu uygulamadan önce abdest aldıklarını ve onlar için ne kadar zor olduğunu gördüm. Öğrencilerimiz bu uygulamada ayaklarını kolaylıkla yıkayabilecekler” dedi.Üniversite yeni uygulama için $35,000 ödediği bildirildi.unbalanced tarafından 19/Ara/13 16:03 tarihinde düzenlenmiştir -
neyse iyi oldu bu konu en azından ne kadar kuran okumadan islamı incil okumadan hristiyanlığı üzerine düşünmeden akıllı tasarımı reddeden çakma 'materyalist','ateist','deist' varsa hepsi müslüman olurda dinsizler arasındaki ateist yobazları gitmiş olur, adam olduğu gibi fail zaten önce okursun anlarsın sindirirsin tekrar okursun düşünürsün reddedersin bu kamil reddedikten sonra okumuş sözde anlamış sonra inanmış reklam kokan hareketler bunlar ben ya yanlış kitabı okuyorum yada bu vatandaş yanlış kitabı okumuş, rastgele ilerlettim videoyu fazla uzatmadan söyleyeyim birincisi bu eleman kuranda cihad savaş anlamında geçmiyor gibi birşeyler söylüyor adam cidden kuran okumamış okuyan zaten cihad emri veren ayetlerin içeriklerini bilir, ikincisi ise kuranı yine okuyan bilir kafirin cezasını sorgulamak düşünmek bunlar pek anılmaz o kitapta adam 3-5 temiz ayeti seçip üzerinden yardırmış işte başka birşey değil
-
adam eğer müslüman doğsaydı dediğin doğru olabilirdi, reklam amaçlı yapmış ama adam ateizimden gelip de müslüman olmuş ve bu inandığı değerler yani adamın inanmasında rol oynayan değerler, belki sana hitap etmeyebilir ama o kişinin problemi böyleymiş ve bunun üzerinden kendine çıkış yol bulmuş.
elbette adamın söylediklerini küçümseyip, ne var bunda diyerek hem kendini hem de senin gibileri rahatlatman gerek oysa sosyolojik olarak baktığında hristiyan bir kültürle yetişip müslümanların terörist olarak lanse edildiği hatta empoze edildiği bir ortamda 28 yaşında bir tüm kalıplarına kırarak müslüman olabiliyorsa bu küçük bir şey değildir.
adamın söylediklerini doğru ya da yanlış bulabilirsin ama benim senin yazdıklarından çıkardığım sonuç şu ki, sen kur'an ın gerçek manasını kavrayamamışsın. Şöyle basit bir örnek vereyim, bir kitapçıya girdin ve kamasutra teknikleri diye bi kitap gördün, bu kitabı aldığında içinden kung-fu yu anlatmasını ya da matematik olimpiyat sorularının olduğunu beklemezsin. İslam'ın 2 kelime anlamı var,
1- Teslimiyet
2- Barış
böyle bir dinin kutsal kitabının bunlardan farklı bir şeyden bahsetmesi yani savaşı kışkırtması, insanları öldürmesi yukarıda verdiğim örnek gibi saçma olur. Cihad ın ne olduğu konusunda da yanlış biliyorsun. Cihad islamı yaymak için kullanılan bir terimdir, kılıç zoru ile müslümanlık müslümanlık değildir, islam adına yapılan savaşlar savunma ya da zulmü ortadan kaldırmaya yöneliktir, sömürü ya da işgal amaçlı değildir bu farkı görmen gerekiyor. Ayrıca Allah ın buyurduğu gibi, bir insanı öldürmek tüm insanlığı öldürmek gibidir sözü hiç de senin bahsettiğin gibi katliyam havası estirmiyor. Ve kur'anda Allah, düşmanla savaştığınızda bile en güzel şekilde savaşın ve onlar teslim olunca artık savaşmayı kesin der.. Sana bunun tahlilini uzun uzadıya yaparım ama konuyu dağıtmaya hiç niyetim ve zamanım yok :)
Adama akşam mail attım ve hemen cevaplamış. Daha önce bir sürü "türk" adam mail atmıştım bir tanesi bile bana dönüş yapmadı ama bu adam dönüş yaptı ki onun bi çıkarı yok,sadece teşekkür ettim o da benim yorumlarım için teşekkür edip ve eğitim hayatımda başarılar diledi. işte ben bu adamın samimiyetine inanırım, tv lerde gördüğümüz kendileri küçük tanrı gibi gösteren, insanlardan üstün olduğunu göstermeye çalışan insanlar Allah ın kulu ve eşit olduğunu unutuyorlar.. Bu adam imanı buluş, sorgulama yönünden beni kendine hayran bırakmıştı ki şimdi de karakteri yüzünden hayran bıraktı. Enaniyetsiz insan görmek bu devirde az..
-
unbalanced bunu yazdı
adam eğer müslüman doğsaydı dediğin doğru olabilirdi, reklam amaçlı yapmış ama adam ateizimden gelip de müslüman olmuş ve bu inandığı değerler yani adamın inanmasında rol oynayan değerler, belki sana hitap etmeyebilir ama o kişinin problemi böyleymiş ve bunun üzerinden kendine çıkış yol bulmuş.
elbette adamın söylediklerini küçümseyip, ne var bunda diyerek hem kendini hem de senin gibileri rahatlatman gerek oysa sosyolojik olarak baktığında hristiyan bir kültürle yetişip müslümanların terörist olarak lanse edildiği hatta empoze edildiği bir ortamda 28 yaşında bir tüm kalıplarına kırarak müslüman olabiliyorsa bu küçük bir şey değildir.
adamın söylediklerini doğru ya da yanlış bulabilirsin ama benim senin yazdıklarından çıkardığım sonuç şu ki, sen kur'an ın gerçek manasını kavrayamamışsın. Şöyle basit bir örnek vereyim, bir kitapçıya girdin ve kamasutra teknikleri diye bi kitap gördün, bu kitabı aldığında içinden kung-fu yu anlatmasını ya da matematik olimpiyat sorularının olduğunu beklemezsin. İslam'ın 2 kelime anlamı var,
1- Teslimiyet
2- Barış
böyle bir dinin kutsal kitabının bunlardan farklı bir şeyden bahsetmesi yani savaşı kışkırtması, insanları öldürmesi yukarıda verdiğim örnek gibi saçma olur. Cihad ın ne olduğu konusunda da yanlış biliyorsun. Cihad islamı yaymak için kullanılan bir terimdir, kılıç zoru ile müslümanlık müslümanlık değildir, islam adına yapılan savaşlar savunma ya da zulmü ortadan kaldırmaya yöneliktir, sömürü ya da işgal amaçlı değildir bu farkı görmen gerekiyor. Ayrıca Allah ın buyurduğu gibi, bir insanı öldürmek tüm insanlığı öldürmek gibidir sözü hiç de senin bahsettiğin gibi katliyam havası estirmiyor. Ve kur'anda Allah, düşmanla savaştığınızda bile en güzel şekilde savaşın ve onlar teslim olunca artık savaşmayı kesin der.. Sana bunun tahlilini uzun uzadıya yaparım ama konuyu dağıtmaya hiç niyetim ve zamanım yok :)
Adama akşam mail attım ve hemen cevaplamış. Daha önce bir sürü "türk" adam mail atmıştım bir tanesi bile bana dönüş yapmadı ama bu adam dönüş yaptı ki onun bi çıkarı yok,sadece teşekkür ettim o da benim yorumlarım için teşekkür edip ve eğitim hayatımda başarılar diledi. işte ben bu adamın samimiyetine inanırım, tv lerde gördüğümüz kendileri küçük tanrı gibi gösteren, insanlardan üstün olduğunu göstermeye çalışan insanlar Allah ın kulu ve eşit olduğunu unutuyorlar.. Bu adam imanı buluş, sorgulama yönünden beni kendine hayran bırakmıştı ki şimdi de karakteri yüzünden hayran bıraktı. Enaniyetsiz insan görmek bu devirde az..
bakara bir ayeti diyorki allah yolunda savaşın ama sadece size zulüm edenlere adalet sağlamak için haksız yere savaşmayın diyor yani burası senin söylediğinle aynı şey,
bir başka ayette diyorki kafirleri gördüğünde savaş onlara sert davran onların yeri cehennemdir diyor,
ilk ayet bir adaletsizlik yoksa saldırma diyor diğeri kafirlere sürekli sert davranmayı emrediyor
her neyse dediğin gibi konu dağılmasın
-
Lotus bunu yazdı
neyse iyi oldu bu konu en azından ne kadar kuran okumadan islamı incil okumadan hristiyanlığı üzerine düşünmeden akıllı tasarımı reddeden çakma 'materyalist','ateist','deist' varsa hepsi müslüman olurda dinsizler arasındaki ateist yobazları gitmiş olur, adam olduğu gibi fail zaten önce okursun anlarsın sindirirsin tekrar okursun düşünürsün reddedersin bu kamil reddedikten sonra okumuş sözde anlamış sonra inanmış reklam kokan hareketler bunlar ben ya yanlış kitabı okuyorum yada bu vatandaş yanlış kitabı okumuş, rastgele ilerlettim videoyu fazla uzatmadan söyleyeyim birincisi bu eleman kuranda cihad savaş anlamında geçmiyor gibi birşeyler söylüyor adam cidden kuran okumamış okuyan zaten cihad emri veren ayetlerin içeriklerini bilir, ikincisi ise kuranı yine okuyan bilir kafirin cezasını sorgulamak düşünmek bunlar pek anılmaz o kitapta adam 3-5 temiz ayeti seçip üzerinden yardırmış işte başka birşey değil
banada öyle geldi çok pis masal anlattı sonunu zar zor getirdim arada birde reklam verio
arkadaki insanların %75 i arap %25 hindu
ne diyeyim yani inanırsanızda sizin tercihiniz.
-
@lotus, hocam amacım kur'an ı anlatmak ya da tartışmak değil böyle olursa konu içeriğinden sapmış olacak :)
şurada söylediğine yakın bi ayet var bunu kast ediyorsun sanırım?
Ey iman edenler! Kâfirlerden (öncelikle) yakınınızda olanlarla savaşın ve sizde bir sertlik bulsunlar. Bilin ki, Allah kendisine karşı gelmekten sakınanlarla beraberdir. Kur'an tek yönlü bir kitap değil, bir çok şeyi içinde barındırır, bunlardan biri de psikolojidir. Eğer düşmanın sertçe ve yiğitçe savaşırsa düşmanda korku başlar ve teslim olur/kaçarlar. Bu çok ayrı bir savaş taktiği. Dünyada türklerin savaşı üzerine övgüler, yiğtlikleri ve korkusuzluklarından bahsedilir sebebi ne? ölmekten korkmuyorlar, çünkü şehit olma bilinci var. bu yüzden düşmanlar çekinmişlerdir türklerle savaşmaktan!!
Sana gerçekten bir arkadaş tavsiyesi, kur'an ı anlayarak ve ön yargısız oku hocam. Bunu benim için ya da bir başkası için değil kendin için yap. Ben savaştan yana bir insan değilim ya da yaratıcının insanları katlettirmeyi emreden tavrı olduğuna da inanmıyorum. İzlediğin videodaki adamın kur'an ı sorgulama biçimine bakarsan, hep neden diye sormuş kendi kendine ve küçücük şeylerden bile gerçek anlamını çıkartabilmiş. Ben bunu sadece sana değil kendime de söylüyorum, kur'an ı hızlı okumak yerine her ayeti derinlemesine okuyacağım artık ve üzerinde düşüneceğim.