Sorgulamak Ve Doğru Yolu Bulmak
-
bizim değerini bilmediğimizin
elbette sahibi çıkacaktır.
Allah hidayet ederse, güzellik gelir bulur.
-
şu ayetleriin kuranda neden geçtiğini, neden Allah'ın peygamberine özel ayet indirdiğini anlarsam eğer biraz olsun rahatlıcam
"Hani hem Allah’ın nimet ve ihsanına, hem de senin iyiliğine nail olmuş olup da hanımını boşamaya karar vermiş olarak sana danışmaya gelmiş olan kişiye sen: “Eşini yanında tut Allah’tan kork!” demiştin. Allah’ın açığa çıkaracağı bir durumu içinde saklamıştın, çünkü insanlardan çekinmiştin. Halbuki asıl Allah’tan çekinmen gerekirdi. Neticede, Zeyd eşini boşayıp onunla ilişkisini kestikten sonra, Biz onu sana nikâhladık ki, bundan böyle evlatlıkları, eşleriyle ilişkilerini kestikleri, onları boşadıkları zaman, o kadınlarla evlenmek hususunda müminlere bir güçlük olmasın. Allah’ın emri her zaman gerçekleşir." (Ahzab Suresi, 33/37)
bu olayı herkes bilir aşağı yukarı burada yazıp tartışma çıkmasını istemiyorum
ayeti sonundaki 'Allah’ın emri her zaman gerçekleşir'
bu kısımın hz.davud'un uriyanın karısıyla olan ilişkisini işaret ediyo diyolar ne kadar doğru bilmiyorum olay şurdakaynak : http://www.christiananswers.net/turkish/bible-tr/tr-2sam11.html
-----------------------------------------------------------------------------------------------
50- Ey peygamber! Biz bilhassa sana şunları helâl kıldık: Mehirlerini vermiş olduğun eşlerini, Allah'ın sana ganimet olarak ihsan buyurduklarından sahip olduğun cariyeleri, amcalarının kızlarından, halalarının kızlarından, dayılarının kızlarından, teyzelerinin kızlarından seninle beraber hicret etmiş olanları, bir de mümin bir kadın kendini peygambere hibe ederse, peygamber nikâh etmek istediği takdirde, onu başka müminlere değil de sadece sana mahsus olmak üzere helâl kıldık. Onlara eşleri ve cariyeleri hakkında neyi farz kıldığımızı biliyoruz. Bunlar sana hiçbir darlık olmaması içindir. Allah, çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.
yine burada Allah'ın, peygamberin cinsel hayatına neden girdiğini anlamıyorum vs
bi çok şey var aslında sormak istediğim ama müsait değilim
-
hocam ayet tartışması yok burda :) yani konu çok farklı bir yer.. bu verdiğin ayet ile ilgili bir cevap yazmştım arkadaşa oradaki videoya bakabilirsin
http://tahribat.com/Forum-Ateistlik-Ile-Ilgili-Bir-Kac-Soru-184980/6/#2265578
not: lütfen konuyu dini tartışmaya çevirmeyin arkadaşlar, yani burada tartışma konusu değil de müslüman olmayan birinin nasıl kur'an ı sorgulayarak doğru yolu bulduğunu göstermek istedim, birileri izleyip de imana gelsin ya da adam tüm sorulara cvp veriyor gibi bir iddiam yok. Bize yıllardır öğretilen, hadisler olmadan, alimler, alimcikler,şunlar bunlar olmadan kur'an ı anlayamazsın tezini çürüten bir örnek olduğu için verdim.
-
tam sorgulayamamış
-
unbalanced bunu yazdı
hocam ayet tartışması yok burda :) yani konu çok farklı bir yer.. bu verdiğin ayet ile ilgili bir cevap yazmştım arkadaşa oradaki videoya bakabilirsin
http://tahribat.com/Forum-Ateistlik-Ile-Ilgili-Bir-Kac-Soru-184980/6/#2265578
not: lütfen konuyu dini tartışmaya çevirmeyin arkadaşlar, yani burada tartışma konusu değil de müslüman olmayan birinin nasıl kur'an ı sorgulayarak doğru yolu bulduğunu göstermek istedim, birileri izleyip de imana gelsin ya da adam tüm sorulara cvp veriyor gibi bir iddiam yok. Bize yıllardır öğretilen, hadisler olmadan, alimler, alimcikler,şunlar bunlar olmadan kur'an ı anlayamazsın tezini çürüten bir örnek olduğu için verdim.
hocam niye dini tartışmaya çevirmeyelim konunun başlığı birkere falsolu sorgulamak doğru yolu bulmak
sorgulayıp inançsız olanın gittiği yol yol değil demek değilmidir bu
resmen kuranı kerimde inanmayana karşı savaşın öldürün korkutun diyor biryandan da çakma hoşgörü pompalıyor
ayrıca inanmak kelimesi neden inanmak diğer dillerdeki karşılıgı ne sırf bunlar bile yetiyor
çünkü 3.agızdan anlatılan hikayelere inanılır, yalanlara inanılır, teorilere inanılır. yani inanmak bilmek değildir. sizler biliyormuş gibi her konuda böyle konuşuyorsunuz. cennete gidip gelmiş gibi islam reklamcılıgı
-
dini bir tartışma amaçlı olsaydı konuyu derin konulara açardım çünkü yeri orası ama ben genel e açtım sadece bilgi amaçlı. ayrıca tartışma olduğunda, insanlar birbirlerine küfür hakaret ediyorlar, kalplerini kırıyorlar, hoşuna mı gidiyor? benim gitmiyor.. bizim insanımız tartışmayı bilmiyor maalesef, herkes saldırıyor. O yüzden böyle bir şey olmasını istemiyorum ve bir süre sonra konu farklı bi hale geliyor ve yöneticiler siliyor. Ee ben X yolunu göstermek isterirken başka şeyler ortaya çıkmış oluyor ve konu silniyor.. Bazıları da bilerek konuyu tartışma alanına çekip ortalığı karıştırmak istiyor, bir sürü kişi banlanıyor v.s.
Başlığa gelince, ben konuyu müslümanlara sorgulama yönünden bir şeyler göstermek için açmıştım ve haliyle müslümanın doğru yolu da islamdır. hey ateistler gelin bakın adam doğru yolu bulmuş gibi bir şey desem ya da ima etseydim bir ateist için doğru yol da ateizmdir diyebilirdin. ama ben bir müslüman için konuşuyorum ve müslümanların doğru yolu da Allah ın yoludur, müslüman değilse zaten istediği yolda olabilir, la ikrahe fid dini
son olarak, kur'an a hikaye diyebilirsin, başkası yazmış diyebilirsin, Allah a değil ineğe tapıyorum diyebilirsin, istediğini diyebilirsin benim için sıkıntı yok hocam :) sana inan ya da inanma demiyorum, videoyu izlediğini de düşünmüyorum çünkü orada adam bunun bir tercih olduğunu anlatıyor, senin inanmama özgürlüğün var, benim de var ama ben inancı seçtim sen inanmamayı.. yani ortada bir problem yok, durduk yere problem çıkarmaya çalışma lütfen
-
edit: video için teşekkür etmeyi unutmuşum. genel olarak hoşuma gitti ama gıcık olduğum yönler var:
1- bu adam matematik derslerini de böyle aktarıyorsa öğrencilerin vay haline. teneffüsler/yemek molası yalan olur lan (durun çocuklar 10 dk daha)
2- birkaç cümle aktardıktan sonra durup ağzını şapırdatması. buna odaklanmaktan altyazıyı kaçırıp tekrar tekrar izliyorum o kısmı.
------------ video ile ilgili yorumlar bitti ----------
bir de hangi meal'i okuduğunuza dikkat edin.
birçok farklı tercüme mevcut bazı ayetlerde.
bu adamın dedikleri doğru veya yanlış diyemem, bilgim yetmez. ama mantıklı geliyor:
http://www.youtube.com/watch?v=xPKN9ngc7Q0
ateist de olsan, müslüman da olsan, bir yorum yapmadan önce araştırarak yorum yapın.
yoksa kahve muhabbetinden öteye gitmez.
YekteranBaymedir tarafından 19/Ara/13 19:53 tarihinde düzenlenmiştir -
edip yüksel i takip ediyorum hocam, bazı şeylerine katılıyorum bazılarına katılmıyorum. mesela hadisleri kabul etmemesi benim açımdan mantıklı çünkü gerçekliğinin garantisini kimse veremiyor, Allah kur'an ı koruyacağım diyor ama hadisleri değil.. Ama bu adam bu sefer diyor ki, reşat halife, elçiydi yani peygamber ya da türevi işte neyse ama diğer ilahiyatçılara şarlatan diyor.. kendini elçi ilan edenin peşinden gidiyor + tevbe suresinin son 2 ayeti yok kur'an da diyor, Adama soruyorsun hani Allah korumuştu kur'an ı. Bu sefer de diyor ki elinizdeki mushaf diyor, kur'an da yok bu 2 ayet sonradan uydurulmuş, kur'an korunmuştur, kimse değiştirememiştir diyor.. Sayısal şeylerle uğraşıyor 19 un mucizesini anlatmak istiyor, tabulara karşı olması güzel ama kendi tabularını aşamıyor, onu takip edenlerle de konuşman mümkün değil. hep onlar haklı, hep onlar araştırmış, bizleri cahil gibi görüyorlar, aydınlanmışlar sanki.. çok tartıştım bunla ilgili :))hatta demin de araplarla muhabbetini izliyordum
-
Üzerine düşünmemiz gereken kelimelerin ve ayrıntıların ne kadar da çok olduğunu hatırlatan bir video olmuş. Teşekkürler :)