Sosis Pişirmek ! [Servise Hazir]
-
ComputerWolf bunu yazdı:
-----------------------------Pateteslisini aksama yaparim :) simdi yagda kizartip peynir eritsem ustunede ketch.mayonez doksem olur herhalde ...
aspirin gittim mutfaga baktim 3gun once yaptigim barbunyadan kalmis 1 tabak onu yedim ,ama kesmedi acim ac :D
Su suda nasil kaynatacam tam anlatsaniza ben yagda kizartiodm hep :) 2tanesinide cig cig yedim o ayri :)
-----------------------------
compu elınede yakıstı he :Dsenı sımdı gozumun onunde canlandırıyorum tezgahın ustunde hemen yanında kopegın yaptıklarını ızlıyo sen gıymıssın onlugu dagınık saclarınla sarkı mırıldana mırıldana ekmek tahtasında kesıp dogruyon :D nihahaah
tavaya koy az mıktar su sosısı ıkıye kez bole uzunlamasına arada bı ters cevırerek kızarmasını sagla ( su ıle boyle olur )
-
compi sosisi 3-4 cm lik dilimlere böl
sonra ortasına 4 tane çizik at yarısına kadar sosis parcalanmasın sadece yarıcaksın
hepsini yap sonra yağda kızart birazda tuz at süper oluor ^^
-
Kopege ceza verdim odada tek basina duruyor ,pust ikide bir su kabini deviriyor :)...ayrica makarnayi hicsevmem makarnali tarifler kaybetti...simdi mutfaga gidecem 10tane sosisi tavaya atacam ,tavada su ,salca ve ketcp olacak su iyice buharlasana kadar kaynatacagim...sonrada yanina 2domates kesecegim tamam :) dogru dimi suyla bu sekilde yapacam.
-
olm kompi iki güne kadar geliyorum mina koim aç bırakacaksan kendimle bişiler getiriyim. :D
-
Kopek mamasi var olm idare ederiz :) sen gel persembe-cuma semt pazari kurulur burada pazara gideriz :))
-
ComputerWolf bunu yazdı:
Kopege ceza verdim odada tek basina duruyor ,pust ikide bir su kabini deviriyor :)...ayrica makarnayi hicsevmem makarnali tarifler kaybetti...simdi mutfaga gidecem 10tane sosisi tavaya atacam ,tavada su ,salca ve ketcp olacak su iyice buharlasana kadar kaynatacagim...sonrada yanina 2domates kesecegim tamam :) dogru dimi suyla bu sekilde yapacam.
compu ne kaynatması usta ya tavaya az mıktar yag koyup kızartmıyomusun ?o yag yerıne su koycan kaynatacak kadar degıl odur kı tavada yanmasın dıye puu allah senı
teflon tava olursa daha iyi olur suyu hemen cekmez ;)
anlatana kadar cokdan yapardım sımdıye....
bende acıktım puu allah senı
bu varya once köpücüğünü doyurdu bekledım
sonra dedı bende acım gıdıyom gıttı
bı baktım konu acmıs tarıf soruyo aha tarıflerıde aldı
bıkacgun sonra acarsa dıkıs makınası nasıl kullanılır adlı baslık sasırmayın falla
-
pazar buluşma var olm ne çabuk unuttun :S karı gibi pazara da gitcez ne güzel :D
-
Aspirin rahat bırak compü'yü D:D:D bende öyle yapıorm sosis'i kızartmasından daha iyi oluyo öylesi..
-
ComputerWolf bunu yazdı:
Arkdaşlar sosis pişirmeyle ilgili bildiğiniz tarifler varmı ,evde sosis ve peynirden başka birşey kalmadı 1-2gün bununla idare etmem gerek :) farkli bir pişirme şekli falan biliyorsanız yazında farkli bir lezzet tadalim :)
-----------------------------Sen o köpeğe kıyamaz o sosisle peyniri de çayla köpeğe verirsin gör bak :)
-
Teflon tavaya yarim yemek kasigi salca koydum ,sonra az birsey yag doktum ,sonra azda su koydum ,biraz tuz attim ...baktim tuzot yazan bir paket var kokladim guzel kokuyordu cesitli baharatlar vardi icinden birazda ondan attim, ocaga koydum karistirmaya basladim sonra sosisleri attim icine ,kestim tabi sosileri kafa kisimlarini...neyse kizartmaya basladim baktim salca ve tuzot yanmaya basladi kapkara :d neyse geri donus yok dedim ,kizartmaya devam ettim ,baktim yag az ,hemen yag doktum ...ve sonuc...servise hazir :) peynir+cola ...ekmek yoktuunutmusum almayi ..bakkala gittim hemen...tabi biraz soguduama olsun :) not son 1tane sosis kaldi tabakta ona yumuluyorum :)