folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Sosyal Fobili Müridler Nasıl Mücadele Ediyor?



Sosyal Fobili Müridler Nasıl Mücadele Ediyor?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnTiSoZeL
    AnTiSoZeL's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ağustos/2005
    Erkek

    Sosyal fobiyi tanımak isteyenler için...

    http://yusufbayalan.com/sosyal-fobi-nedir/

    https://eksisozluk.com/sosyal-fobi--146226?p=1

    https://www.facebook.com/kimkorkarsosyalfobiden/

    https://www.youtube.com/user/jesterdvine/videos

     

    Arkadaşlar sosyal fobinizi tedavi etmek için neler yapıyorsunuz. Psikologla tedavi sürecinde olanlar var mı? Nasıl bir süreç? Bilgilerinizi rica edeyim.

    Düzelebilecek miyiz?

     

     

    Mod not. Konu yerlerine dikkat edelim.

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    dcpromo
    dcpromo's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Nisan/2017
    Erkek

    Sosyal fobi midir bilmiyorum ama reel olarak hiç arkadaşım yok. Son 1 seneye kadar yılda bikaç çıkıp görüştüklerim vardı ama çıkar ilişkisi üzerine kurulan arkadaşlıkları kaldıramadığımdan iletişimi kestim aylardır arkadaşım yok. Zaten bir pazar günüm tatil onda da evde yatıp yuvarlanıyorum ekmek almak haricinde dışarı çıkmıyorum. İşim olmadığı sürece dışarıya kesinlikle çıkmıyorum. İş yerinde de gayet az konuşup insanlarla az iletişimdeyim diyebilirim. Canım sıkılıyormu bu duruma ? açıkçası onu bile bilmiyorum. İnsanlarda nefret etme derecesine gelmiş bulunuyorum. Aptal aptal konuşan mı dersin , işini gördürmek için sana kanka ayağı çeken mi dersin .. saymakla bitmeyen insan türü mevcut. Vel hasıl ben mutluyum bu şekilde. Sosyal fobi mobi inanmıyorum. 3-5 tane at kafası sana gülüyor ya da seni dışlıyor diye kendini hasta etmene gerek yok. Sen adamın dibisindir bunu çevredeki alçak ruhlular kaldıramıyordur bu yüzden yalnızsındır. Gördüğüm kadarı ile birkaç farklı arkadaş grubu var kendi tespitimce yani. 

    -> Kız peşinde olanlar (adamın eli yüzü yamuk yemin ediyorum ama kendini bradd pitt sanıyor.)

    -> Seviyeli olup gerçekten iyi vakit geçirenler

    -> Birbirinin anasına sövmekten çekinmeyenler grubu(tiksinç)

    bu gruplardan tercihim seviyeli olandır. Bu ortamı nasıl bulurum onuda hiç bilmiyorum .. Adama durduk yere gidip de hadi arrkadaş olak da denmezki ...

     

    Linkteki tanımlara göre sana şunu söyleyebilirim : çekinmenin mantığı yok senin karşındakiler senden üstün değil . Ayrıca olayı kafada bitireceksin ilaç ta alsan pisikologa da gitsen kafanda bitirmedikten sonra tedavi olayı yalan olur.

    Neyse yani demem o ki yalnızlık çok iyi beee..


    next next next install
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    samast
    samast's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Mayıs/2013
    Erkek

    Bence senin sosyal fobin yok kendini bu ruh haline okma neye ne kadar inanırsan o kadar içine girersin bla bla bla...

    Şimdi yaşadığın yeri,yaşını,ne iş yaptığını bilmiyorum o yüzden yüzeysel şeyler söyleyebilirimm sana.Hocam bence tedavi istiyorsan küçük yerlerde yaşa ne bilim kasaba olur,küçük şehir olur köy olur inan buralarda samimiyeti göreceksin sıcak kalılığı göreceksin sosyal fobin ne tarz bilmiyorum ama eminim değişmeler olacaktır bunun çok örneği var.Ben küçük bir şehirde yaşıyorum cebinde paran olmasa bir ay rahat yaşarsın herkesi tanıyorsuın vb bi kaç arkadaşım var haftada bir bile görüşsem çıkıyoruz bir dağa iki kadeh atıyoruz bir muhabet dönüyor ne dert kalıyor ne tasa nede fobi mobi birşey.Ayağın düşerse Doğu karadeniz kısmına gel buyur bak nelr değişiyor hayatında

    İnsanlara güven.Sana sorsam güvenilir insanmısın evet dersin ee senin gibi başka insan yok mu şimdi dışarda tonlarca var emin ol

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dentist
    Dentist's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Ocak/2009
    Erkek

    Ben yendim, ama arada teklemelerim devam ediyor.

    Tam olarak tanımlara uyan bir haldeydim 1-2 yıl öncesine kadar. Bunun sebebi de lisede yaşadığım bir takım kötü olaylardan kaynaklanmıştı.

    En son zirve olarak okulu 2. sınıfta bırakıp 1 yıl odamda şarap içmek oldu :)

    Nasıl yendiğime gelirsek; ilk önce durumu kabullendim. Çevreden çekinip utanıp korkuyordum çünkü kendime güvenim çok azdı. Kendime güvenim azdı çünkü bende yanlış olan birşeyler vardı. Bunları çözme yoluna gittim. Kendimde ne olursa daha iyi hissederim, ne yapmalıyım diye düşündüm ve tek başıma bunları tek tek yapmaya başladım. Bu iyileştirmeleri yaptıkça kendime olan güvenin arttığını hissetmeye başladım. Pisuvara işerken "lan benim mala bakarlar mı acaba?" diye korkuyla etrafa bakarken pisuvarda yanımdaki adama dönüp selam vermeye başladım. Baksa ne olacak amk?

    Gibi gibi şeyler derken şu anda bıraktığım seneyi tekrardan okuyorum, 8 aylık bir ilişkim var, 200 kişilik sınıfta defalarca sınıf temsilcisi olduğum için topluluk önünde konuşma yaptım ve herkes "dentist" dedi mi beni bilir. Kendimi daha iyi hissetmeye başladım ve yaptığım işlere de yansıdı.

    Ama arada düşüş yaşıyorsun hocam bunu engelleyemiyorsun o zamanlarda da 4-5 saat ortalıktan kaybolup geri geliyorum. Patlar mı bilmiyorum bu olay ama iyiyim şu anda.

    Topluluk önünde sesin titremeden nasıl konuştun dersen eğer; biraz tepeden bakmaya çalıştım. Aslında tepeden bakmıyorum insanlara ama bazı durumlarda kendimi psikolojiye kasıtlı sokabildim.

     

    Dentist tarafından 30/May/17 20:02 tarihinde düzenlenmiştir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    End_User
    End_User's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Ağustos/2006
    Erkek

    Ben de aynı dertten müzdariptim. Düşün ki bir kızdan hoşlanıyorsun ama kızın yanında çarpıntı ve yutkunmaktan iki kelimeyi bir araya getiremiyosun, birinin yüzüne bakarak konuşamıyorsun, topluluğun karşısında konuşamıyorsun.  Onların karşısındayken senin hakkında ne düşündükleri fikrine odaklanmaktan kendini kasıyosun ve aslında kendine odaklanamadığın için hareketlerin tutarsızlaşıyor ve gülünç duruma düşüyorsun. Seni bekleyen insanlara doğru yürürken, topluluk içinde yürürken, yemek yerken sıkıntı basıyor, telefonda konuşamıyorsun vb..

    Bu rahatsızlık artık basit çekingenlik karakterini aşıp hayatını olumsuz etkileyecek bir hastalığa dönüşüyor.

     Ben ilkokuldan üniversiteye kadar psikiyatra gitmeden tek başıma savaş verdim. Ama mücadele zor, uzun bir süre özgüvenini yerle bir eden durumla karşılaşınca sil başa dönüyosun

    Ancak korkularının üzerine giderek bunu yenebilirsin, ben işe başladıktan sonra düzeldim. 

    Girişken konuşmayı seven bir kızla tanışıp telefonda saatlerce konuşarak telefon fobimi yendim mesela. Girdiğim ortamda, sanki kendi sahip olduğum mekana giriyormuşum fikrini kendime aşıladım, kim bana bakıyor ne düşünüyor diye umursamadığım için özgüven geldi. 

    İnsanlarla konuşurken kelimelerin vurgulu kısımlarında gözlerine bakıp, konuşmanın belli kısımlarında başka noktaya bakıp tekrar vurgulamak istediğim noktada yüzüne baktığım için ve de uzun süreler kendimi zorlayarak pratik yaptığım için buna da alıştım

    Mesela konuşma esnasında karşındakinin ve çevrenin hakkındaki düşüncelerine takılıyorsan, dikkatinin büyük bölümünü kendine ayır, çok küçük bir kısmıyla çevreyi gözlemle.

    Psikiyatr a gidersen fiziki belirtileri bastıracak ilaçlar yazacağı için süreci daha rahat atlatabilirsin ama dediğim gibi mücadele etmezsen en başa dönüyorsun. 

    bu arada sosyal fobiyle asosyalliği karıştıranlar var, alakası yok ikisi farklı şeyler

    Aklına takılan bişey olursa, mesaj atarsan yardımcı olmaya çalışırım

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek

    bişeyler yapmaya mecbur değiller . 

    hayat derdine düşsünler sorarım o kibar *ötlerinde sosyal fobi sosyal hobi antin kuntin bişey kalıyormu .

     

     yinede siz beni dinlemeyin . bu tür rahatsızlıklarda DOKTORA GİTMEK AYIP DEĞİLDİR .

    samaccc tarafından 30/May/17 20:18 tarihinde düzenlenmiştir

    Minimalist Değilim Tembelim
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SkynetX
    SkynetX's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Şubat/2015
    Erkek

    baska insanlarin kendilerini yargiladigi ve negatif degerlendirdigi dusuncesi ile yetersizlik, asagilamislik hissetmeleri sonucunda ortaya cikan durum...

     

    Eğer böyle bir şeyse, hocam öncelikle kendin ol.  Yaptığın her hareketini kendi olduğun için, kendin için yap. Belki çok farklı çılgın biri de olabilirsin. Bu hareketinden dolayı sana gülene içinden de olsa "aç kendi dötüne gül, yaprağıma bak hele, at suratlı" de. Ama kimse sana gülmüyor emin ol.  Bence sen öyle düşünüyorsun.  Haa gülen mi var, yukarıdaki tavsiyemi dikkate al ve o tür heriflere selam bile verme. Bende sosyal fobi var mı bilmiyorum ama kalabalık ortamlara giremezdim falan kasılırdım. Sonra yavaştan "alayınıza mıllo siz kimsiniz mq" şeklinde düşündüm. Artık öyle bir sorunum yok.

     

    Kendin ol ve insanları umursama. İnsan ırkının %90 ı mal amk. 

     

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    end
    end's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Ekim/2016
    Erkek

    Peki ya gereksiz, vakit kaybi olarak goruyorsak?

    Ya da aradigimiz samimiyeti bulamiyorsak?

    Kendimizi mi mikelim yani? Kendimizle mi sosyal aktivitede bulunalim n'aapalim?


    0x0480 takilin madem ﷽﷽﷽
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    husnuweb
    husnuweb's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Nisan/2007
    Erkek

    1- kendin ol, insanlara fazla takılma, özgüvenini yüksek tut, kendini biraz zorla geçecek diyen CAHİLLERİ dinleme.

    2- kendi kendine kitap okuyarak, deneme yaparak vs. hastalığı geçirmeye çalışma. sadece zaman kaybedersin.

    3- umutsuzluk vermek gibi olmasın, ama asla düzelemeyeceksin. sosyal anksiyete iyileşebilen bir hastalık değildir, fiziksel bir beyin bozukluğudur; ancak doğru tedavi ile gayet kontrol edilebilir hale getirilebilir.

    4- psikolog ile bir işin yok. psikiyatriste başvurman gerekiyor. ve devlet psikiyatristi falan olmaz, düzgün bir tedavi programı uygulayacak bir psikiyatrist bulmalısın.

    5- kişisel olarak geçmişte yaşadıkların ve anksiyetenin derecesine göre süre ve terapi farklılık gösterebilir; ancak bir psikiyatriste başvurmadığın her an kendine işkence çektiriyorsun söyleyeyim.

    6- ilaç tedavisi, temel konuşma terapisi ve sonrasında bilişsel davranışçı terapi ile 2 ayda %20, 4 ayda %30, 6 ayda %40 ve 1 yılda %65 iyileşme gösterirsin diyebiliriz. %65 demek normal bir insan seviyesine yaklaşmak demek oluyor. sabır gerekiyor; ama sonuç alınıyor.

    danışmak istediğin şeyler var ise özelden yazabilirsin. elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım. hadi eyv.

     


    He is finding himself.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Seminerist
    Seminerist's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Temmuz/2016
    Erkek

    Doktor dedin mi baştan kaybedersin . Doktorların Aq , parana yazık edersin. Ilk yapıcAğın iş kendini sıfırlamak  herşeyde baştan başlıCaksın.Dışardaki insanların gözünün içine bak ve deki senin benden ne fazlan var Aq çocuğu , kızlara bak içinden deki bu kız dışarı çıkarken 1 saat süsleniyor , bıyıklarını alıyor , şimdi bu bacağındaki kıllArı almıştır , maymun gibidir.Kendine ver cen gazı . Kendini küçük görme , ilerde çok pişman olursun. Bir sorum var çirkin misin? O da etkiliyor . Bende çok çirkinim onun etkiside oluyor .10 yıl asosyal yaşadım . Minibüse binip abi 1 kişi alır ısın demeye dilim dönmüyordu . Çok üZülüyodum.  Bu dünyada 2 gerçek var . Para ve bilgi . Beni tipimden dolayı siklemeyen adamlar akşam Eve giderken önümü kesip kardeşim bi kız var msn ni patlatırmısın diyim yağ çekiyordu . O. Zaman anladım bu dünya al ver Dünyasıymış. Kimseyi kırmayan ben herkese siktir çeker oldum.bilgisayarın faydası kadar Zararıda oldu. Türkçem bozuldu konuşmam bozuldu ama umrunda değil . Önce bi titre şöyle kendine gel ve kapıdan çıkarken deki alayınızın Aq alayınızın gider . 

     

    Seminerist tarafından 30/May/17 21:02 tarihinde düzenlenmiştir
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    end
    end's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Ekim/2016
    Erkek
    Seminerist bunu yazdı

    Doktor dedin mi baştan kaybedersin . Doktorların Aq , parana yazık edersin. Ilk yapıcAğın iş kendini sıfırlamak  herşeyde baştan başlıCaksın.Dışardaki insanların gözünün içine bak ve deki senin benden ne fazlan var Aq çocuğu , kızlara bak içinden deki bu kız dışarı çıkarken 1 saat süsleniyor , bıyıklarını alıyor , şimdi bu bacağındaki kıllArı almıştır , maymun gibidir.Kendine ver cen gazı . Kendini küçük görme , ilerde çok pişman olursun. Bir sorum var çirkin misin? O da etkiliyor . Bende çok çirkinim onun etkiside oluyor .10 yıl asosyal yaşadım . Minibüse binip abi 1 kişi alır ısın demeye dilim dönmüyordu . Çok üZülüyodum.  Bu dünyada 2 gerçek var . Para ve bilgi . Beni tipimden dolayı siklemeyen adamlar akşam Eve giderken önümü kesip kardeşim bi kız var msn ni patlatırmısın diyim yağ çekiyordu . O. Zaman anladım bu dünya al ver Dünyasıymış. Kimseyi kırmayan ben herkese siktir çeker oldum.bilgisayarın faydası kadar Zararıda oldu. Türkçem bozuldu konuşmam bozuldu ama umrunda değil . Önce bi titre şöyle kendine gel ve kapıdan çıkarken deki alayınızın Aq alayınızın gider . 

     

    "Seminerist: Seminer veren kimse"?

    Nick-Entry uyumu öyle ise :D


    0x0480 takilin madem ﷽﷽﷽