Spor Salonundaki Hoca
-
Easx bunu yazdıKreyzi bunu yazdıKrypT bunu yazdıKreyzi bunu yazdı
şimdi sporcular girecek konuya kısa birşey sorayım.
koşmak yürümek bana zor ve sıkıcı geliyor. aynı işi bisiklet ile yapsam olur mu ?
her akşam 1-2 saat bisiklet turu düşünüyorum ama etki eder mi bilemedim. sadece bacaklara mı faydası olur. yoksa diyetin yanında destekleyici olur mu ?
Bisiklet iyi hocam yalnız yüksek viteste, öyle yokuş falan kasarsan her gün bacakların ağrıyacağından çabuk vazgeçebilirsin. Genelde düz alanda, düşük vitesle, hızlı gitmeni tavsiye ederim. Cardioda amaç nabzı maximum çıkabileceği değerin %60-70'inde devamlı olarak çalıştırmaktır. Yani eğer kalbin bu orandan daha yavaş atıyorsa cardio yapmıyorsun, daha fazla atıyorsa da yavaşlatmalısın çünkü tehlikeli.
düşük vites derken vites yumuşak olacak değil mi ?
epey yabancıyım bu işlere. hırs yaptım kilo verecem diye. bide salona yazılmayı düşünüyorum. yolu bisikletle git gel yaparım.
Hocam kesinlikle yazıl. Düzenli gittiğin takdirde mükemmel oluyor. 28 kilo verdi bir arkadaşım 1 sene içerisinde.
Aynı şekilde mahalleden 1 hatunda 9 kilo verdi ama o çok çok daha kısa sürede. Üstelik yemek seçme filanda yok :) İllaki dikkat ediyorlardırda öyle hayvan gibi bir diyetleri yok yani hocanın verdiği
gitmem gerekiyor ama kendime bi arkadaş yoldaş bulmam lazım. tek başına acayip sıkılıyorum ben :W
-
hoca sen git kendine ordan arkadaş edinirsin yeterki git herşeyi geçtim az paranın kıymetini biliyosan verdiğin paranın hakkını almak için bile olsa gidersin o sürede de arkadaş edinirsin sadece nasıl yaparım gibisinden muhabbetler le bnim 5-6 tane arkadaş çevrem oldu spor salonunda kimse olmasa bile onlar olduğu için beraber spor yapıyoruz ve bu işde motivasyon en önemli kural ben çoğu zmn gitmeden önce spor salonuna youtube dan kas yapan sporcuların programlarını izliyorum kendimi hırslandırıyorum bugün şu kdr ağırlıkla şu kdr set yapıcam diye kesinlikle bendeki motivasyonun çoğunluğunu bunlar sağlıyor şiddetlede tavsiye ederim..
-
EdepsizPenguen bunu yazdı
hoca sen git kendine ordan arkadaş edinirsin yeterki git herşeyi geçtim az paranın kıymetini biliyosan verdiğin paranın hakkını almak için bile olsa gidersin o sürede de arkadaş edinirsin sadece nasıl yaparım gibisinden muhabbetler le bnim 5-6 tane arkadaş çevrem oldu spor salonunda kimse olmasa bile onlar olduğu için beraber spor yapıyoruz ve bu işde motivasyon en önemli kural ben çoğu zmn gitmeden önce spor salonuna youtube dan kas yapan sporcuların programlarını izliyorum kendimi hırslandırıyorum bugün şu kdr ağırlıkla şu kdr set yapıcam diye kesinlikle bendeki motivasyonun çoğunluğunu bunlar sağlıyor şiddetlede tavsiye ederim..
hocam önceki mesajları okudun mu bilmiyorum da motivasyon da hiçbir sıkıntı yok.zaten 0 değilim bu işte.neyse bakacaz artık bu birkaç gün nasıl olacak
-
hocam ben Kreyzi için yazdımdı senin durum san kalmış bu işler sonuçda hocaya bağlı değil biraz araştırmayla biraz merakla sende kendi programını yapabilirsin sadece sürekli olsun yeter
-
Kreyzi bunu yazdıEasx bunu yazdıKreyzi bunu yazdıKrypT bunu yazdıKreyzi bunu yazdı
koşmak yürümek bana zor ve sıkıcı geliyor. aynı işi bisiklet ile yapsam olur mu ?
her akşam 1-2 saat bisiklet turu düşünüyorum ama etki eder mi bilemedim. sadece bacaklara mı faydası olur. yoksa diyetin yanında destekleyici olur mu ?
Bisiklet iyi hocam yalnız yüksek viteste, öyle yokuş falan kasarsan her gün bacakların ağrıyacağından çabuk vazgeçebilirsin. Genelde düz alanda, düşük vitesle, hızlı gitmeni tavsiye ederim. Cardioda amaç nabzı maximum çıkabileceği değerin %60-70'inde devamlı olarak çalıştırmaktır. Yani eğer kalbin bu orandan daha yavaş atıyorsa cardio yapmıyorsun, daha fazla atıyorsa da yavaşlatmalısın çünkü tehlikeli.
epey yabancıyım bu işlere. hırs yaptım kilo verecem diye. bide salona yazılmayı düşünüyorum. yolu bisikletle git gel yaparım.
Hocam kesinlikle yazıl. Düzenli gittiğin takdirde mükemmel oluyor. 28 kilo verdi bir arkadaşım 1 sene içerisinde.
Aynı şekilde mahalleden 1 hatunda 9 kilo verdi ama o çok çok daha kısa sürede. Üstelik yemek seçme filanda yok :) İllaki dikkat ediyorlardırda öyle hayvan gibi bir diyetleri yok yani hocanın verdiği
gitmem gerekiyor ama kendime bi arkadaş yoldaş bulmam lazım. tek başına acayip sıkılıyorum ben :W
Hiçmi gelcek yok hocam. Bende zamanında çok aradım lan olum gelin beraber gidelim dedim tek gidicem diye erteledimde erteledim en son gittim tek yazıldım bir baktım semtten bir sürü tanıdık gidiyormuş aslında. Ordanda birsürü arkadaş ediniyorsun bir süre sonra muhabbet çıkıyor sonuçta :D Salon ortamıyla selamlaşma faslına geçtikten sonra gerisi kolay ilk günler amk bole ısmı olur canım sıkılıyor ulan herıfe bak kac kılo kaldırıyor diye canımı sıktıgım cok oldu arada takılıyorum calısın calısın sızınde bıgun benım gıbı vucudunuz olacak herseyın bası ıstıkrar fılan dıye bole hayvan gıbı herıflere :D oyle oyle muhabbet acılıyor kankiyiz şimdi hepsiyle
-
kardeş peki sistem nasıl salonda hiç çalışmadım ben
Gidince nasıl yapıcaz hoca hareketmi veriyor sistem nasıl işliyor bahsedermisin ? başında bekliyormu hoca ? ben boksa gitmiştim yavşak hoca içerde otururdu hep gelip birşey göstermezdide ondan soruyorum
-
Wine bunu yazdı
Gidince nasıl yapıcaz hoca hareketmi veriyor sistem nasıl işliyor bahsedermisin ? başında bekliyormu hoca ? ben boksa gitmiştim yavşak hoca içerde otururdu hep gelip birşey göstermezdide ondan soruyorum
gittiğin salona göre değişir.normalde hoca senin vücut durumuna ve amacına göre bir program vermeli.sonrasında hareketleri göstermeli,sana yaptırıp doğru öğrenmeni sağlamalı.bu noktadan sonra sen devam edeceksin,arada bir ya da sen takılınca hoca gelip yardımcı olacak.
-
Easx bunu yazdıKreyzi bunu yazdıEasx bunu yazdıKreyzi bunu yazdıKrypT bunu yazdıKreyzi bunu yazdı
Hiçmi gelcek yok hocam. Bende zamanında çok aradım lan olum gelin beraber gidelim dedim tek gidicem diye erteledimde erteledim en son gittim tek yazıldım bir baktım semtten bir sürü tanıdık gidiyormuş aslında. Ordanda birsürü arkadaş ediniyorsun bir süre sonra muhabbet çıkıyor sonuçta :D Salon ortamıyla selamlaşma faslına geçtikten sonra gerisi kolay ilk günler amk bole ısmı olur canım sıkılıyor ulan herıfe bak kac kılo kaldırıyor diye canımı sıktıgım cok oldu arada takılıyorum calısın calısın sızınde bıgun benım gıbı vucudunuz olacak herseyın bası ıstıkrar fılan dıye bole hayvan gıbı herıflere :D oyle oyle muhabbet acılıyor kankiyiz şimdi hepsiyle
fena niyet ettim kanka. bakalım gidecem inş.
-
Easx bunu yazdıKrypT bunu yazdıEasx bunu yazdıWine bunu yazdı
Easx
orası öylede 6 kilo bench için çok az geldi bana ama konuyu açan arkadaş aşırı kilo vermiş onu bilemiyicem işte
Kreyzi : Bisiklet iyide bisikletten daha iyi aletler çıktı ama çok daha fazla bozulma riski var diyorlar eliptik bisikletmiydi neydi hatırlıyamadım daha fazla kalori yakıyormuşun onla
Dumbell chest press fılandır hocam o. 6 kilo bench olmaz zaten boş bar 15 kilo filan geliyor olması lazım :)
15 kilo bar mı olur hocam ne yaptın? Osmium'dan mı yapılmış sizin gym'de barlar?
Olimpik barlar hocam istersen fotosunu çekeyim ve tam kilosunu bir sorayım :) 1.80 uzunluğunda filandır tahminim
Bu sayfa salonun sayfasıda makineler yenilendi filan tahminim yeni barlar daha kalındı yada fotoda ince gözüküyor
Hocam ne biçim salon orası yav.
Çok karanlık. İnsanın içi sıkılır orda :D
-
Wine bunu yazdı
Bizim salona yazıldığını farzedersek. İlk iki gün sana hiç spor yapmamış adam muamelesi yapıyor. Önce ısındırıyor.
Ardından ağzına ediyor açıkcası. Vücudunun yarısını çalıştırıyor. Ana kasları. İkinci gün geliyorsun diğer yarısını çalıştırıyor. 3. gün yataktan kalkamıcağından izin günün. Sonra gerek görürse 1 2 gün daha izin. Ardından klasik genel bir programı var kişiden kişiye ufak farklar gösteren geneli makine ağırlıklı. İstersen koyayım buraya. Bu hareketleri sana gösteriyor. Yaparken izliyor yanlışlarını düzeltiyor. Nizami yapmaya başladığın zaman seni bırakıyor. Diğer hareket geldiğinde aynı şekilde gösteriyor yanlışlarını söylüyor. Ayrıca hoca salonda sürekli aktif gezen bir hoca. Gezer muhabbet eder set aralarında. Etrafı gözler. Bana mesela emre şu koltuğu 2 kademe indir ötekine kolları bitişik tut şeklinde. Zaten bir süre sonra tüm hareketleri ezbere yapmaya başlıyorsun. Zaten makineler hata yapmana pek izin vermiyor. Aynı şekilde hocada yanlışını sürekli düzeltiyor.
2 ayın sonunda vücudun spora ve hareketlere alışmış oluyor. Hamlık ağrısı değil tatlı bir ağrı hissediyorsun ki buda gelişmeyi gösterir.
Benim 2 ay doldu programımı makinelerden bayağı bir arındırdı. Serbest ağırlığa geçirdi. Dumbell, Cable, Bar vs hareketler var çoğunlukla. Zaten makinedeki hareketlerin serbest ağırlık versiyonları yada değişik versiyonları. Makineden alıştığından dolayı pek hata yapmıyorsun ama yeni programı kişiye göre düzenliyor. Mesela atıyorum ben trapez istemiyorum söylüyorum ona göre düzenler. Bundada kişisellik çok ön planda olmasada kişiye göre diyebilirim yani ikinci program için. Duyduğuma göre 3 ay sonra tamamen kişiye özel bir programa geçiyormuş. Daha o kadar gitmedim 2. ay 10 gün filan oldu benim. Kollarda 3 cm göğüste 3-4 cm artış var. 1.5 kilo civarı aldım 2 ayda fakat yağ oranım düştü kas oranım arttı. Diğer ölçülerimi almıştı kaybettim o yüzden hatırlamıyorum. her ay sonu ölçü alıyor. Sanırım programıda ona göre yapıyor tahminime göre.
Zaten hocaya denk gelmeden ordan biri gösteriyor salonun eskileri mesela yanlış yaptığım bazı hareketlerde hoca görmediyse ordan biri müdahale ediyor kardeşim şu şekilde yaparsan daha iyi verim alırsın gibi.