folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Spora Başlamak İstiyorum Ama...

Spora Başlamak İstiyorum Ama...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baba3232
    baba3232's avatar
    Erkek
    break bunu yazdı

Fitness salonlarında fizyoterapist olmaz değil mi? Ben omuz çıkmasından dolayı ameliyat oldum. Spor yapmak istiyorum fakat korkuyorum sakatlanmaktan. Benimle ilgilenecek kişinin haraketler konusunda bilgili olması gerekiyor. Bu konu hakkında önerileriniz var mı? Omzu çıkan kişiler hangi haraketleri yapmamalı?

Örneğin;

Devlet ve özel hastanede fizyoterapiste gitsem bana yasak haraketleri gösterse, bende onu fitness salonundaki kaslı abiye anlatsam yararı ne derece olur? Sakatlanma riskini azaltmak için bunun gibi öneriler var mıdır?

Fizyoterapist ben hiç görmedim fitness salonlarında.2 Seçeneğin var ya omuz bölgesini etkileyecek hareketleri riskli olduğundan dolayı yapmıyacaksın.Yada hafif hafif zorlamadan yapacaksın.Önce spor salonuna gidip çalışma programını al sonra fizyoterapiste git ve ben bu bu hareketleri çalışıcam bana kötü bir etkisi olurmu,olmazsa ne şekilde nasıl çalışabilirim diye sorucaksın.Sana yardımcı olacaktır :)

"Dünyanın en yüce tahtına da çıksanız, oturacağınız yer, kendi kıçınızın üstüdür...(Friedrich Nietzsche)"
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    slanger
    slanger's avatar
    Erkek
    Zeytun-i bunu yazdı
    Dentist bunu yazdı
    Zeytun-i bunu yazdı
    Dentist bunu yazdı

Zeytun ikisi de olsun be hocam.

Olmaz babz.

Zinde tutmak olur da, vücut yapmak olmaz.

Vücut yapman için, disiplin önde gelen, istikrar önde gelen, para bir miktar önde gelen, esbabdır.

Ama zinde tutmak için paraya ihtiyacın yok ihtiyaten yedikten sonra gerekli çalışmalarla zinde tutabilirsin.

Kardio, fit karışımı, ve vücut ağırlığınla yapabileceğin hareketler, barf, şınav, mekik, hızlı tempo yürüyüş, koşu ve bisiklet gibi enerjiye yönelik hareketler.

Fakat geliştirmek çok ince detaylı ve lüks bir iştir.

ya hocam illa o şart değil yok mu şöyle güzelinden bi spor dalı?

Abi dedik ya işte, vücut geliştirmek şart değilse.

Kendi vücut ağırlığınla yapacaksın.

Bar sporları yapacaksın, seni hem zinde tutup hemde sıkılaştıracak şeyler bunlar.

Daha ne sporu istiyorsun? Senin istediğin amaca yönelik şey benim dediğim şey, git kick, muay thai falan mı yap dememi bekliyorsun?

Tek yapacağın bu hacı, parklarda aletler var artık gidiyorsun her akşam çalışıyorsun.

http://www.youtube.com/watch?v=j8j7QTNaSk0

Toplam Hit: 3712 Toplam Mesaj: 33